Editorial
Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;
Ο Νικόλας Φλωράτος σχολιάζει την κίνηση των διεθνών να μη γυρίσουν την πλάτη στην Εθνική ομάδα και αποκαλύπτει, το πως πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.
Ο Νικόλας Φλωράτος σχολιάζει την κίνηση των διεθνών να μη γυρίσουν την πλάτη στην Εθνική ομάδα και αποκαλύπτει, το πως πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.
Η απόφαση ΠΑΙΚΤΩΝ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ και ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του Παναθηναϊκού σχετικά με τη συμμετοχή των διεθνών στον αγώνα της «επίσημης αγαπημένης» την προσεχή Δευτέρα (27/11) απέναντι στο Ισραήλ, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Όπως αναμενόταν, οι περισσότεροι επικρότησαν τη στάση του «Τριφυλλιού» να μη γυρίσει την πλάτη στην Εθνική μας ομάδα, ωστόσο βρέθηκαν και κάποιοι, όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, που δημιούργησαν «φαντάσματα» για δικούς τους λόγους.
Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!
Πριν σχολιαστεί το οτιδήποτε, αξίζει να σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, από την πρώτη στιγμή που οι διεθνείς κλήθηκαν να αποφασίσουν τι θα κάνουν, η «πράσινη» ΚΑΕ δε σφύριξε αδιάφορα. Άνθρωποι της ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο Πασκουάλ, συζήτησαν με τους αθλητές και τους έδωσαν να καταλάβουν πως για οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, η διοίκηση θα είναι αυτή που θα το ανακοινώσει, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βγει μπροστά και να προστατεύσει τα μέλη της προκειμένου να μη βρεθούν εκτεθειμένα σε κακόβουλα σχόλια, όπως συνέβη με τους παίκτες του Ολυμπιακού.
Έτσι κι έγινε. Οι διεθνείς αποφάσισαν να βοηθήσουν με τον μοναδικό τρόπο που μπορούσαν (ήταν αδύνατο να αγωνιστούν την Παρασκευή) την «επίσημη αγαπημένη», ο Παναθηναϊκός έδωσε το «ΟΚ», η είδηση έγινε γνωστή και τα υπόλοιπα είναι στην κρίση του καθενός…
Ας είμαστε ειλικρινής όμως. Δυστυχώς, στην Ελλάδα τις περισσότερες φορές τα κριτήριά μας είναι ολίγον τι… οπαδικά. Δεν είμαι σε θέση να κατακρίνω το παραπάνω γεγονός γιατί ίσως συμβαίνει (ή έχει συμβεί) και με εμένα. Όταν όμως δηλώνεις «αντικειμενικός» ή κρίνεις με βάση το… καλό (;) της Εθνικής, όπως λες, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ανακαλύπτεις στραβά, πολλώ δε μάλλον απ’ τη στιγμή που ο Νικ, ο Ίαν και ο Θανάσης δε δήλωσαν ότι παίζουν με το «έτσι θέλω», αλλά ήταν μεταξύ των 24 κλήσεων.
Όταν λοιπόν ο οποιοσδήποτε παίκτης βρίσκεται μεταξύ των επιλογών του προπονητή, είναι αδιανόητο να λέμε ότι ο Καλάθης, «τρώει» τη θέση του Κόνιαρη π.χ. (για να το κάνουμε λίγο πιο χειροπιαστό). Ο Καλάθης, όπως και ο Κόνιαρης και άλλοι 22 αθλητές κλήθηκαν απ’ τον προπονητή τους, ο οποίος θα δει τα υλικά που έχει στα χέρια του και θα αποφασίσει ποιος θα αγωνιστεί και ποιος όχι. Αν δεν ήθελε τον Καλάθη ο Σκουρτόπουλος, δεν θα τον καλούσε. Αν τον ήθελε και στις δύο αναμετρήσεις, δε θα εξέφραζε τη πικρία του για τους τρόπους χειρισμούς της Ομοσπονδίας (παραπάνω στην τελευταία παράγραφο).
Αν επίσης ο Καλάθης ή ο Κόνιαρης δεν μπορούσαν να αγωνιστούν την Παρασκευή εξαιτίας κάποιου τραυματισμού για παράδειγμα, θα τους περίμενε μήπως μπορέσουν να βοηθήσουν στην αναμέτρηση της Δευτέρας ή θα τους έθετε εκτός, επειδή θα «έτρωγαν» τη θέση κάποιου παιδιού που αγωνίστηκε στο πρώτο ματς; Στην αντίστοιχη Εθνική του ποδοσφαίρου, πόσα πρόσωπα αλλάζουν από αναμέτρηση σε αναμέτρηση; Κι εκεί κακό είναι; Και τέλος πάντων, δηλαδή τι θέλαμε; Την Παρασκευή, να βρισκόταν ο Νικ σε ΟΑΚΑ και Λέστερ ταυτόχρονα ή μήπως να μην αγωνιζόταν κόντρα στη Ρεάλ;
Πέραν τούτου, και «λάθος» να θεωρείται η συγκεκριμένη επιλογή, απ’ τη στιγμή που τους δόθηκε, ουδεμία ευθύνη φέρουν οι παίκτες. Το προπονητικό τιμ της Εθνικής ήταν αυτό που έκανε τις επιλογές στις κλήσεις, γνωρίζοντας πότε οι παίκτες του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και πότε όχι. Επομένως, αυτό που ήλπιζαν ήταν πως, έστω στη δεύτερη αναμέτρηση, θα είχαν κάποιους απ’ τους διεθνείς. Κάτι τέτοιο άλλωστε μαρτυρά και η χθεσινή τοποθέτηση του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο οποίος, πριν μάθει την απόφαση των «πράσινων», εξέφρασε την πικρία του για τους χειρισμούς της ΕΟΚ, αναφορικά με την αναμέτρηση απέναντι στο Ισραήλ.
«Ίσως θα μπορούσαμε να χειριστούμε όλες οι πλευρές διαφορετικά αυτό το θέμα για το δεύτερο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια παιδιά. Δεν ήταν τόσο μεγάλο το κόστος. Και μην ξεχνάμε ότι αυτό το κόστος θα ήταν υπέρ της Εθνικής ομάδας», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και δίχως να αναφέρουμε τίποτα άλλο εμείς (ίσως και τόση ώρα να φλυαρούσα χωρίς λόγο), αφήνουμε τα δικά του λόγια να απαντήσουν σε κάθε κακοπροαίρετο σχόλιο που ίσως προσπαθεί να καλύψει/προστατεύσει/αναδείξει κινήσεις, συμπεριφορές και αποφάσεις που στο τέλος της χθεσινής ημέρας, ηττήθηκαν πανηγυρικά σε ουσία κι εντυπώσεις.
ΥΓ: Συγχαρητήρια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που εν μέσω «πολέμου» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, λειτουργεί ενωτικά, με βασικό γνώμονα το καλό του αθλήματος. Όποιος κυριεύεται από εγωισμό και συμφέροντα, κλείνει μάτια και αφτιά και κάνει ό,τι του καπνίσει. Όποιος αγαπά το μπάσκετ, βρίσκει λύσεις. Εύγε!
ΥΓ1: Ψυχραιμία, διαλογισμός, lexotanil. Ό,τι μπορεί ο καθένας για ν’ αντέξει αυτά που θα δουν τα μάτια μας από εδώ και πέρα στην Ευρωλίγκα.