Ποδόσφαιρο
Παναθηναϊκός: Τα προηγούμενα «4Χ4» πριν την αρμάδα του Γιοβάνοβιτς!
Ύστερα από τη νίκη του «Τριφυλλιού» με 2-1 επί της ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, έχοντας το απόλυτο 4×4. Πόσες άλλες φορές, όμως, έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός; Το «Όλα Πράσινα» σάς παρουσιάζει!
Stoiximan… Το παιχνίδι ξεκινά από εσένα
Οι «πράσινοι» έχουν κάνει την ιδανική αρχή στη φετινή σεζόν, καταφέρνοντας να μαζέψουν πολύ γρήγορα 12 πόντους με τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς εκπέμπουν «υγεία» στον αγωνιστικό χώρο, βγάζουν ωριμότητα και επαγγελματισμό, ενώ παράλληλα φαίνεται να έχει διατηρηθεί και η εξαιρετική ομοιογένεια από πέρσι. Όλα αυτά έχουν βοηθήσει τον Σύλλογο να παρουσιαστεί σοβαρός στην έναρξη της χρονιάς, μη επιτρέποντας στους αντιπάλους του να του πάρουν κάποιο βαθμό ως τώρα.
Η αλήθεια είναι, πάντως, πως έχουμε πολλά έτη να δούμε έναν τόσο συγκεντρωμένο Παναθηναϊκό μέσα στο τερέν, που να έχει θέσει ως στόχο τον τίτλο του πρωταθλητή. Μια ομάδα αποδοτική, που έχει υλοποιήσει ένα άκρως κομβικό 4×4 σε αυτή την αρχή της Super League και που προσδοκά να πάει μέχρι τέλους στην… κούρσα του «μαραθωνίου». Με αφορμή το στατιστικό αυτό, λοιπόν, πάμε να δούμε τις 10 προηγούμενες φορές που το «Τριφύλλι» κατάφερε κάτι παρόμοιο.
Σεζόν 1961/62
Τελείωσε ως πρωταθλητής και… παραλίγο ως κυπελλούχος εκείνη τη χρονιά ο Παναθηναϊκός του Χάρι Γκέιμ, που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και εντυπωσιακές νίκες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της. Ολοκληρώνοντας την πορεία του στην ελληνική Λίγκα ως πρώτος με 81 βαθμούς (3 παραπάνω από το δεύτερο Ολυμπιακό), ο κάθε φίλαθλος της ομάδας θα ήταν χαρούμενος, βλέποντας τη να προοδεύει.
Βέβαια, το Κύπελλο δεν ήρθε σε «πράσινα» χέρια, αλλά αυτό καμία σημασία δεν έχει, καθώς δεν απονεμήθηκε καν ο συγκεκριμένος τίτλος! Μπορεί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να ήταν οι φιναλίστ του θεσμού, ωστόσο κάποιες ανυπέρβλητες δυσκολίες στον τελικό δεν επέτρεψαν στην ΕΠΟ να δώσει κάπου την κούπα.
Όσον αφορά, τώρα, το τέλειο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στη σεζόν, αξίζει να αναφέρουμε πως έγινε και με ευρείες, κιόλας, επικρατήσεις. Πιο συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, το σύνολο του Άγγλου τεχνικού «κατασπάραξε» τη Νίκη Βόλου με 4-0 εντός έδρας, με τους Παπαεμμανουήλ (16′, 37′) και Δομάζο (69′, 84′) να πετυχαίνουν από δύο γκολ, ενώ τη δεύτερη αγωνιστική νίκησε το Φωστήρα με 4-2. Με την τρίτη αγωνιστική να γίνεται εμβόλιμα στις αρχές του Νοεμβρίου (6-3 τη Δόξα Δράμας), ο Παναθηναϊκός έπαιξε την επόμενη του αναμέτρηση απέναντι στον Εθνικό Πειραιώς.
Το παιχνίδι έγινε στο Φάληρο, όμως το «Τριφύλλι» δεν αντιμετώπισε κανένα ζήτημα, διασύροντας τους Πειραιώτες με 1-5. Τέλος, στην πέμπτη αγωνιστική και στο τέταρτο συνολικά ματς του Παναθηναϊκού, νέος αντίπαλος ήταν ο Πανιώνιος, ο οποίος δε μπόρεσε να θέσει αντίσταση στις ορέξεις των «πράσινων» και δίκαια ηττήθηκε στο γήπεδο του με 1-3 (21′ Δέδες // 58′ Παπαεμμανουήλ, 66′, 78′ Χολέβας).
Σεζόν 1962/63
Ακόμα μία άριστη χρόνια από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή πραγματικά στο… νήμα. Ισοβαθμώντας με την ΑΕΚ στη λήξη της σεζόν στους 77 πόντους και στην πρώτη θέση, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε τη διεξαγωγή ενός αγώνα μπαράζ για την τελική έκβαση της Λίγκας. Ο αγώνας, όμως, τελείωσε με το σκορ να είναι 3-3, οπότε οι «κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν την κούπα, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Στο Κύπελλο Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στα προημιτελικά του θεσμού από τον «αιώνιο» αντίπαλο και μετέπειτα κατακτητή του τίτλου με σκορ 3-5.
Στο κομμάτι της έναρξης της χρονιάς, βέβαια, το «Τριφύλλι» παίρνει άριστα «10», καθώς πραγματοποίησε ένα «χορταστικό» 4×4. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές ήταν «καρμπόν» με αυτές της περσινής χρονιάς όσον αφορά τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού, καθώς ο Σύλλογος αντιμετώπισε τη Νίκη Βόλου στην πρεμιέρα και τον Φωστήρα το επόμενο Σαββατοκύριακο. Βέβαια, το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο, με το πρώτο ματς να βάφεται καθολικά «πράσινο» κόντρα στους Θεσσαλούς (5-0 // 17′, 65′ Πανάκης, 37′ Παπαεμμανουήλ, 48′, 90′ Θεοφάνης), ενώ το δεύτερο να κατακτάται δύσκολα μέσα στην έδρα του Φωστήρα με 3-4.
Στις 7 Οκτωβρίου του 1962 ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να βρίσκεται σε σωστή «τροχιά», νικώντας τον Άρη στη Θεσσαλονίκη με 1-2, ενώ οι πολυπόθητοι 12 πόντοι ήρθαν ύστερα από το 6-1 κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Σεζόν 1963/64
4×4 για τον Παναθηναϊκό εκείνα τα χρόνια σήμαινε… Πρωτάθλημα για την ομάδα, όπως μας δείχνει η ιστορία! Το σύνολο του Στέφαν Μπόμπεκ μάζεψε συνολικά 84 πόντους στη Λίγκα, όντας αήττητο όλη τη χρόνια, με αποτέλεσμα να αφήσει αρκετά πίσω τους ΑΕΚ και Ολυμπιακό στη «μάχη» του τίτλου. Και, επίσης, αν ο ημιτελικός στο Κύπελλο Ελλάδος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν είχε διακοπεί (νικήτρια ανακυρήχθηκε η ΑΕΚ άνευ τελικού), τότε ίσως να μιλούσαμε ακόμα και για νταμπλ.
Ας περάσουμε, όμως, τώρα, στα πεπραγμένα των «πράσινων» στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, τα οποία ήταν φανταστικά. Νικηφόρο ξεκίνημα στη σεζόν με επικράτηση κόντρα στον Άρη μέσα στη συμπρωτεύουσα, με τον Παπαεμμανουήλ να σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 18′ (0-1). Εν συνεχεία, ακολούθησαν το 0-2 απέναντι στον Εθνικό Πειραιώς στο Φάληρο, το αδιανόητο 5-4 επί της ΑΕΚ (13′, 38′ Δομάζος, 45’+ Σταματιάδης (αυτογκόλ), Παναγιωτίδης 50′, 58′ Πανάκης // 3′ Κανελλόπουλος, 5′, 81′ Παπαϊωάννου, 35′ Νεστορίδης) και το 3-1 επί του Απόλλωνα Αθηνών, που έδωσαν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κάνει τέσσερα τα «τρίποντα» του στην εκκίνηση της σεζόν.
Σεζόν 1968/69
Νταμπλούχος Ελλάδας στέφθηκε ο Παναθηναϊκός εκείνη τη χρονιά, κατορθώνοντας να πάρει και τους δύο εγχώριους τίτλους από τους διώκτες του. Πιο συγκεκριμένα, βγήκε πρώτος στη βαθμολογία με 90 πόντους, μαζεύοντας δύο παραπάνω από τον δεύτερο Ολυμπιακό, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικράτησε στην… κλήρωση απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, καθώς η κανονική διάρκεια και η παράταση του ντέρμπι είχαν λήξει με 1-1 (αυτό ήταν το σύστημα διεξαγωγής αυτήν την περίοδο ύστερα από την ολοκλήρωση και των 120 λεπτών αγώνα).
Στα αποτελέσματα, τώρα, το «Τριφύλλι» άρχισε τις υποχρεώσεις του στη Λίγκα με εντός έδρας νίκη κόντρα στα Τρίκαλα, σκοράροντας τρία γκολ (3-0 // 56′, 59, Γονιός, 87′ Γραμμός). Στη δεύτερη αγωνιστική, ήρθε ένα μεγάλο διπλό στην Κρήτη μέσα στο «Γεντί Κουλέ», με τον Γονιό να λύνει το «γόρδιο δεσμό» απέναντι στον ΟΦΗ (0-1), ενώ την επόμενη εβδομάδα, οι «πράσινοι» νίκησαν τον Ηρακλή με δυσκολία στο γήπεδο της Λεωφόρου, χάρη σε γκολ του Καμάρα στο 7ο λεπτό.
Τέλος, το 4×4 πραγματοποιήθηκε κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού (εκείνο το διάστημα αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα και κυπριακοί σύλλογοι), με τους παίκτες του Λάκη Παπαδόπουλου να επικρατούν με 0-2 μέσα στην Κύπρο.
Σεζόν 1985/86
Υπερπρωταθλητής Ελλάδας βγήκε τη σεζόν 1985/86 το «Τριφύλλι», κατακτώντας τα πάντα στη χώρα. Πρώτο στη βαθμολογία με 61 πόντους, επτά περισσότερους από τον δεύτερο ΟΦΗ, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός διέσυρε με 4-0 τον Ολυμπιακό.
Όσον αφορά το κομμάτι του 4×4, η πρεμιέρα απέναντι στον Απόλλωνα Αθηνών ήταν καθ’ όλα νικηφόρα με σκορ 3-0 (28′ Ρότσα, 62′ Καραβίδας, 79′ Μαυρίδης), ενώ τη δεύτερη αγωνιστική οι ποδοσφαιριστές του Πιετρ Πάκερτ έφυγαν με το διπλό από την έδρα του Εθνικού Πειραιώς (0-2 // 41′ Σαργκάνης με πέναλτι, Βαμβακούλας προς το τέλος του αγώνα).
Στο επόμενο ματς, ο Παναθηναϊκός… ίδρωσε για να νικήσει τον Ηρακλή στην έδρα του, με τον Καραβίδα να είναι ο «ήρωας» στο 29ο λεπτό (1-0). Τέλος, στην τέταρτη αγωνιστική, οι «πράσινοι»… απέδρασαν και από από Σέρρες, καταφέρνοντας να νικήσουν τον αξιόμαχο Πανσερραϊκό στο τέλος, με γκολ του Κάβουρα στο 89′ (0-1).
Σεζόν 1994/95
Με προπονητή τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε στο τέλος της χρονιάς 1994/95 να στεφθεί νταμπλούχος Ελλάδας, παίρνοντας τόσο το Πρωτάθλημα με μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό, όσο και το Κύπελλο Ελλάδος από την ΑΕΚ.
Για να μπορέσει, λοιπόν, η ομάδα να κατακτήσει τον βαρύτιμο αυτόν τίτλο, ήταν «αναγκασμένη» να ξεκινήσει την πορεία της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι το οποίο έγινε!
Πιο αναλυτικά, σε μια πρεμιέρα που τα είχε… όλα, το «Τριφύλλι» επικράτησε με 2-3 του Απόλλωνα Αθηνών, με τους Μπορέλι (31′), Γεωργιάδη (73′) και Αποστολάκη (90′) να σκοράρουν. Από τη μεριά των γηπεδούχων, οι Κόλα (17′) και Νικολαΐδης (41′) έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Στη δεύτερη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα στο ΟΑΚΑ τον Εδεσσαϊκό με 4-1, σε ένα ματς όπου ο Βαζέχα πέτυχε δύο τέρματα και οι Δώνης – Μπορέλι από ένα. Το μοναδικό που κατάφερε η ομάδα της Έδεσσας ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον Τσολερίδη, δίχως αυτό βέβαια να σταματά την «πράσινη» ορμή.
Στα επόμενα δύο παιχνίδια, οι αθλητές του Αργεντίνου κόουτς έδωσαν ρεσιτάλ ποδοσφαιρικής απόδοσης, νικώντας με 2-5 τον Ιωνικό στη Νίκαια και 0-2 στην Κρήτη τον ΟΦΗ. Με τους «μπλε», παρά το γεγονός πως ο Γρίμπιλας πέτυχε δύο τέρματα, ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα ζήτημα, αφού οι Βαζέχα (×2), Αποστολάκης, Αλεξούδης και Χριστοδούλου έβγαλαν όλη τη… δουλειά, ενώ με τους «ασπρόμαυρους» οι Αποστολάκης (πέναλτι στο 11′) και Βαζέχα έδωσαν τους τρεις πόντους.
Σεζόν 1995/96
Μόνο ως πρωταθλητής ολοκλήρωσε αυτή τη χρονιά ο Παναθηναϊκός του Ρότσα, καθώς στο Κύπελλο οι «πράσινοι» αποκλείστηκαν από την ΑΕΚ στα πέναλτι στα προημιτελικά του θεσμού. Βέβαια, ας μη ξεχνάμε και την αξιοθαύμαστη πορεία ως τους «4» του Champions League, με το «Τριφύλλι» να σταματά πάνω στην υπερομάδα του Άγιαξ. Για να γίνουν, όμως, τέτοιες επιτυχίες γενικότερα, χρειάζονται συνεχόμενες νίκες, κάτι το οποίο το γνώριζε πολύ καλά ο Παναθηναϊκός.
Άρχισε, λοιπόν, τη χρονιά με ένα εντυπωσιακό 4×4 στη ελληνική Λίγκα, επικρατώντας μετά κόπων και βασάνων της ΑΕΛ με 0-1, της Ξάνθης με 2-0, του Αθηναϊκού με 1-2 και του Πανιωνίου με 5-3.
Στο ματς της πρεμιέρας με τους Θεσσαλούς, τη λύση έδωσε στο 68′ ο Βαζέχα, ο οποίος μάλιστα πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του και στην αναμέτρηση απέναντι στους Θρακιώτες στο ΟΑΚΑ (5′, 84′). Με τον Αθηναϊκό, αυτοί που «λύτρωσαν» το «Τριφύλλι» ήταν ο Πολωνός φορ και ο Γιώργος Δώνης, ενώ, τέλος, ο αγώνας με τους Νεοσμυρνιώτες είχε δύο πρωταγωνιστές, αφού ο Βαζέχα για τον Παναθηναϊκό σκόραρε 5 γκολ (17′, 45′, 54′, 57′, 89′) και ο Τζούλης για τον Πανιώνιο, που είχε περάσει ως αλλαγή, τρία μέσα δε μόλις 12 λεπτά.
Σεζόν 1997/98
Άτιτλος μεν ο Παναθηναϊκός, ελκυστικός να τον βλέπεις δε. Μπορεί το Πρωτάθλημα να χάθηκε στο όριο από τον Ολυμπιακό και το Κύπελλο από τον Πανιώνιο στον τελικό της διοργάνωσης, όμως η ομάδα του Βασίλη Δανιήλ στάθηκε γενικότερα στο ύψος των περιστάσεων, ικανοποιώντας τον κόσμο της.
Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και από τα αρχικά αποτελέσματα στη σεζόν, τα οποία ήταν εντυπωσιακά. Πιο συγκεκριμένα, νίκη με 0-3 στην πρεμιέρα μέσα στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο (Γεωργιάδης, Βαζέχα, Στράντλι τα γκολ) και δύσκολη επικράτηση στο ΟΑΚΑ τη δεύτερη αγωνιστική απέναντι στον Απόλλωνα Αθηνών με τέρμα του Βαζέχα.
Στις άλλες δύο αναμετρήσεις, οι «πράσινοι» πήραν έξι πόντους, νικώντας αρχικά την Παναχαϊκή στην Πάτρα με 0-1 χάρη σε γκολ του Γεωργιάδη και εν συνεχεία τη Βέροια στην Αθήνα με 2-0 (Φρανκ Στράντλι στο 21′ και Γεωργιάδης στο 27′).
Σεζόν 2009/10
Ο Παναθηναϊκός του Τεν Κάτε (και αργότερα του Νιόπλια) πήρε και τους δύο εγχώριους τίτλους εκείνη τη σεζόν, ξεπερνώντας το εμπόδιο όλων των αντιπάλων του. Στο Πρωτάθλημα άφησε για έξι πόντους πίσω του τον Ολυμπιακό (70 οι «πράσινοι», 64 οι «ερυθρόλευκοι»), ενώ στο Κύπελλο επικράτησε επί του Άρη στον μεγάλο τελικό του θεσμού στο ΟΑΚΑ με 1-0.
Όλα αυτά, βέβαια, δε θα συνέβαιναν αν το «Τριφύλλι» δεν εκκινούσε άριστα τη χρονιά, γεγονός το οποίο τον βοήθησε να… ρολάρει ενόψει της συνέχειας. Διπλό στο Παγκρήτιο με 0-3 επί του Εργοτέλη (Σισέ, Λέτο ×2), νίκη στην Αθήνα επί της Ξάνθης με 1-0 (Κατσουράνης ο σκόρερ), «τρίποντο» μέσα στη Θράκη απέναντι στον Πανθρακικό με γκολ του Λέτο στο 78′ (0-1) και ανατροπή στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Άρη.
Μπορεί ο Ρονάλντο Γιάρο στο 36′ να έκανε το 0-1 και να έλουσε με… κρύο ιδρώτα τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, όμως με αυτογκόλ του Αμπρέου στο 42′ και τέρμα του Κατσουράνη στο 83′ έγινε το τελικό 2-1.
Σεζόν 2018/19
Ανορθόδοξη η συγκεκριμένη χρονιά για το «Τριφύλλι» του Γιώργου Δώνη, που ναι μεν στο γήπεδο μάζεψε 12 πόντους, όμως λόγω τιμωρίας είχε μόλις 6 στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Εν τέλει, και λόγω των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 8ος στη βαθμολογία, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» από τη Λαμία στα πέναλτι.
Η αρχή, πάντως, στο Πρωτάθλημα ήταν πέρα για πέρα αξιόλογη, αν αναλογισθεί κανείς κιόλας την ποιότητα του ρόστερ. Πρεμιέρα με διπλό στα Πηγάδια χάρη σε γκολ του Μπουζούκη (0-1 τη Ξάνθη) και νίκη επί της Λαμίας στο ΟΑΚΑ με 3-1 (Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης και Κουρμπέλης με πέναλτι οι σκόρερς – είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο τέλος του ημιχρόνου ο Αντέτζο).
Στην τρίτη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός «άλωσε» τη Λάρισα με 1-3 (δύο γκολ του Γιόχανσον και ένα του Χατζηγιοβάνη από την «άσπρη» βούλα – είχε μειώσει σε 1-2 ο Φατιόν για τους Θεσσαλούς από το σημείο του πέναλτι), ενώ στο επόμενο ματς οι «πράσινοι» ξεπέρασαν και το εμπόδιο του Λεβαδειακού, νικώντας τον με 3-0 στο ΟΑΚΑ (Καμπετσής, Χατζηθεοδωρίδης και Γιόχανσον έβαλαν τα γκολ).
Αναλυτικά η λίστα:
1961/62: 4-0 Νίκη Βόλου, 4-2 Φωστήρας, 1-5 Εθνικός Πειραιώς, 1-3 Πανιώνιος
1962/63: 5-0 Νίκη Βόλου, 3-4 Φωστήρας, 1-2 Άρης, 6-1 Απόλλων Καλαμαριάς
1963/64: 0-1 Άρης, 0-2 Εθνικός Πειραιώς, 5-4 ΑΕΚ, 3-1 Απόλλων Αθηνών
1968/69: 3-0 Τρίκαλα, 0-1 ΟΦΗ, 1-0 Ηρακλής, 0-2 ΑΕΛ Λεμεσού
1985/86: 3-0 Απόλλων Αθηνών, 0-2 Εθνικός Πειραιώς, 1-0 Ηρακλής, 0-1 Πανσερραϊκός
1994/95: 2-3 Απόλλων Αθηνών, 4-1 Εδεσσαϊκός, 2-5 Ιωνικός, 0-2 ΟΦΗ
1995/96: 0-1 ΑΕΛ, 2-0 Ξάνθη, 1-2 Αθηναϊκός, 5-3 Πανιώνιος
1997/98: 0-3 Πανιώνιος, 1-0 Απόλλων Αθηνών, 0-1 Παναχαϊκή, 2-0 Βέροια
2009/10: 0-3 Εργοτέλης, 1-0 Ξάνθη, 0-1 Πανθρακικός, 2-1 Άρης
2018/19: 0-1 Ξάνθη, 3-1 Λαμία, 1-3 ΑΕΛ, 3-0 Λεβαδειακός
Διαβάστε ακόμη…
- Μεγαλειώδης ευρωπαϊκή νίκη για τον Παναθηναϊκό!
- Βοτανικός: Νέες εκτιμήσεις για τη θεμελίωση – Πότε μπαίνει στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός!
- Η… ώρα του Σερέλη στον Παναθηναϊκό!
- Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός: Οι απουσίες των «πράσινων» από τη «μάχη» της Λιθουανίας
- Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός: Ζητείται… Επτάστερο «διπλό»! – Η τηλεοπτική μετάδοση