Ερασιτέχνης
Η σύνθεση της ομάδας εργασίας για τον Βοτανικό
Γνωστά έγιναν τα πρώτα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας για την υλοποίηση του πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό.
Γνωστά έγιναν τα πρώτα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας για την υλοποίηση του πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό.
Ένα από τα κυριότερα αντικείμενα συζήτησης κατά τη χθεσινή συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ήταν και η σύσταση της ομάδας εργασίας που θα αναλάβει να «τρέξουν» τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του πρότζεκτ της Παναθηναϊκής Πολιτείας στον Βοτανικό.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από χθες, από την πλευρά του Παναθηναϊκού στην ομάδα εργασίας θα βρίσκονται ο γνωστός αρχιτέκτονας Στέλιος Αγιοστρατίτης, μαζί με τον επίσης άκρως επιτυχημένος γιο του Ανδρέα, ενώ στην ομάδα θα βρίσκεται ένας ακόμα πολύ γνωστός αρχιτέκτονας, ο Πέτρος Συναδινός.
Ο Στέλιος Αγιοστρατίτης είναι διάσημος αρχιτέκτονας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μεταξύ των έργων που στο παρελθόν έχει αναλάβει είναι και το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» που χτίστηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ και συγκεκριμένα σε 14 μήνες, ενώ είχε συνδράμει και σε μελέτες σχετικές με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Επίσης έχει εργαστεί πάνω στο πρότζεκτ του αεροδρομίου «Ελεύθερος Βενιζέλος», στις μελέτες στη Μαρίνα Αλίμου, αλλά και σε σημαντικά έργα στο εξωτερικό, όπως στην Αίγυπτο και στα Εμιράτα. Τον ίδιο δρόμο έχει ακολουθήσει και ο γιος του, Ανδρέας Αγιοστρατίτης.
Από την πλευρά του ο Πέτρος Συναδινός σπούδασε Aρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Τορίνο (1977), κατέχει δύο πτυχία Masters: από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Περιφερειακή Ανάπτυξη (1979) και από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στην Πολεοδομία, (1983). Συμμετείχε στην ομάδα εκπόνησης της μελέτης «Το Μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων» με ανάθεση της ΔΟΕ (1994). Το 1996 ανέλαβε επικεφαλής του Φακέλου Υποψηφιότητας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας την πολύχρονη προσφορά του στο Ολυμπιακό Κίνημα, τον τίμησε, απονέμοντάς του το Μετάλλιο «PierredeCoubertin» (2015).
Στην επαγγελματική του δραστηριότητα, έχει συνεργασθεί με το Υπουργείο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος – (ΕΠΑ), στο Κέντρο Προγραμματισμού & Οικονομικών Εφαρμογών (ΚΕΠΕ), το Υπουργείο Πολιτισμού – Συντονιστής του Εθνικού Πολιτιστικού Δικτύου Πόλεων καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας. Από το 1979 μέχρι πρόσφατα ασκεί ελεύθερο επάγγελμα με εξειδίκευση στις Αρχιτεκτονικές Μελέτες Αθλητικών Εγκαταστάσεων και τις Πολεοδομικές Ρυθμίσεις. Υπήρξε συνιδρυτής με άλλους μηχανικούς της εταιρείας μελετών – συμβούλων έργων ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε., της οποίας σήμερα είναι Πρόεδρος & Δνων Σύμβουλος, και η οποία έχει μεγάλη συμβολή σε μελέτες Ολυμπιακών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Οι άνθρωποι της ομάδας εργασίας θα αναλάβουν την κατάστρωση του πλάνου για το πρότζεκτ του Βοτανικού. Δεν θα είναι δηλαδή αυτοί που θα σχεδιάσουν ή θα χτίσουν το γήπεδο. Στην πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας την επόμενη Παρασκευή (19/7) θα αποφασιστεί οριστικά το πλάνο που θα ακολουθηθεί για την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ, καθώς υπάρχει η επιλογή αλλαγής του υπάρχοντος προεδρικού διατάγματος που δεν το περιλαμβάνει, αλλά και εκείνη της κατασκευής του σε όμορο οικόπεδο του Δήμου Αθηναίων.
Πηγή: Εφημερίδα “Πράσινη”
Διαβάστε ακόμη…
- Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός: Ζητείται… Επτάστερο «διπλό»! – Η τηλεοπτική μετάδοση
- Αντράζ Σπόραρ: Ενοχλημένος στον Παναθηναϊκό, σύντομα οι εξελίξεις
- Παναθηναϊκός: Η αλήθεια γύρω από τα σενάρια με Μπρουκς
- Αναστασίου: «Λάθος σχεδιασμός στον Παναθηναϊκό – Οι επιλογές ήταν του προπονητή ή της διοίκησης;» (vid)
- Παναθηναϊκός: Ξεκαθάρισε του Πάλμερ-Μπράουν!