Μπάσκετ
«Ταβάνι» του Μήτογλου οι… «The Doubles»!
Με αφορμή το πολύ θεαματικό double double που πέτυχε ο Ντίνος Μήτογλου κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, το «Όλα Πράσινα» έψαξε και σας παρουσιάζει μία λίστα με ορισμένα θεαματικά double double που έχουν σημειώσει αθλητές του Παναθηναϊκού στο παρελθόν.
Με αφορμή το πολύ θεαματικό double double που πέτυχε ο Ντίνος Μήτογλου κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, το «Όλα Πράσινα» έψαξε και σας παρουσιάζει μία λίστα με ορισμένα θεαματικά double double που έχουν σημειώσει αθλητές του Παναθηναϊκού στο παρελθόν.
Από τον Αντώνη Φώτση μέχρι τον Μάικ Μπατίστ και από τον Άλεξ Μάριτς στον… Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος – αν και σε επίπεδο Basket League – με το εντυπωσιακό double double που πέτυχε σε ένα ημίχρονο, έδειξε για πρώτη φορά μέχρι πού μπορεί να φτάσει.
Η λίστα αφορά μόνο διψήφιους αριθμούς παικτών στις κατηγορίες των πόντων και ριμπάουντ για την διοργάνωση της Euroleague. Αυτό έγινε σκόπιμα, με σκοπό να αναδείξουμε το υψηλότατο “ταβάνι” του νεαρού power forward του “Τριφυλλιού” κι όχι να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης επιδόσεων αποκλειστικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.
15/01/2003 | Παναθηναϊκός-Σιένα 64-56: Ο “Batman” σε δράση!
Το σύνολο του Ομπράντοβιτς αγωνιζόταν στα πλαίσια της ενδέκατης αγωνιστικής της Regular Season κόντρα στην Σιένα, με μοναδικό σκοπό την υπεράσπιση του ΟΑΚΑ με νίκη. Μία νίκη, η οποία ήρθε με την σπουδαία εμφάνιση του Αντώνη Φώτση, ο οποίος σημείωσε εκείνο το βράδυ 14 πόντους με 4/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 15 ριμπάουντ (9 αμυντικά και 6 επιθετικά), 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και υπέπεσε σε 8 λάθη σε συνολικά 32 λεπτά συμμετοχής. Στο τέλος της χρονιάς, δυστυχώς, η ομάδα δεν κατάφερε να φέρει ένα ακόμη Ευρωπαϊκό στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς δεν τα πήγε καλά και αποκλείστηκε από το Top16, δίχως να καταφέρειέτσι να φτάσει στο Final 4 της Βαρκελώνης. Για την ιστορία, η ομάδα που κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον όμιλο του Top16 ήταν η Σιένα.
08/05/2005 | ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 91-94: “Mike batiste, man on a mission”
Ο Παναθηναϊκός, αν και κατάφερε να προκριθεί στο Final 4, νικώντας στα Play-Offs την Εφές με 2-1 δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της μετέπειτα πρωταθλήτριας Μακάμπι και κατέληξε να αγωνίζεται με στόχο την τρίτη θέση στον μικρό τελικό απέναντι στην οικοδέσποινα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, οι «πράσινοι» μετά από δύο παρατάσεις κατόρθωσαν να φύγουν νικητές και αυτό το χρωστάνε σε μεγάλο βαθμό στην φοβερή εμφάνιση του Μάικ Μπατίστ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 28 πόντους ( 10/17δίποντα,1/3τρίποντα,5/7βολές), 10 ριμπάουντ ( 7 αμυντικά, 3 επιθετικά), 2 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 2 λάθη σε 39:15.
01/03/2006 | Μπενετόν Τρεβίζο-Παναθηναϊκός 76-69: “Mike Batiste on fire”
Κατά τη διάρκεια του Top16 της σεζόν 2005/06, γίναμε μάρτυρες μίας απίστευτης απόδοσης. Ο αγαπημένος μας Μάικ Μπατίστ για τρεις εβδομάδες κατάφερε να κάνει ισάριθμα double double, οδηγώντας όμως τον Παναθηναϊκό σε μία μόλις νίκη σε εκείνους τους τρεις αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, στην ήττα από την Μπενετόν με 76-69 σημείωσε 12 πόντους και 15 ριμπάουντ, στην ήττα από την Εφές (73-76) σημείωσε 14 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ στην νίκη με την Τσιμπόνα (88-69) 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Γενικά, σε εκείνο το Top 16 ήταν πάντοτε στις παρυφές του double double και όταν το έχανε, το έχανε για πολύ λίγο. Ακόμη, ο Αμερικανός ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση της τότε διοργάνωσης με το μαγικό «13.3 πόντοι και 10.8 ριμπάουντ». Για την ιστορία, το «Τριφύλλι» έμεινε εκτός από το Final 4 της Πράγας, αφού αποκλείστηκε από την Ταού Κεράμικα (νυν Μπασκόνια).
13/05/2012 | Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 69-74: Μάριτς… όλα τα λεφτά
Μετά από τη “σφαγή” στον ημιτελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον αποκλεισμό, το σύνολο του Ομπράντοβιτς θα αντιμετώπιζε την ομάδα του Πασκουάλ στον μικρό τελικό της παρηγοριάς, που θα έδινε την τρίτη θέση στον νικητή. Σε έναν άχρωμο και ουδέτερο αγώνα, η Μπαρτσελόνα έδειξε να το θέλει πιο πολύ και κατόρθωσε στο τέλος να πάρει την νίκη. Ο μόνος που διακρίθηκε, πλην του Διαμαντίδη, ήταν ο Σέρβος, Άλεξ Μάριτς, που είχε έρθει με πολλές προσδοκίες στο ΟΑΚΑ, χωρίς όμως να καταφέρει ποτέ να πείσει ότι άξιζε μία θέση στο ρόστερ. Σε εκείνο το παιχνίδι πέτυχε 13 πόντους με 6/7 δίποντα, 1/4 βολές, 11 ριμπάουντ (5 αμυντικά, 6 επιθετικά), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 15:07. Η αλήθεια είναι ότι τα νούμερα μπορεί να μην φαντάζουν εντυπωσιακά, αλλά τα πέτυχε σε μόλις 15 λεπτά και κόντρα σε μία δυνατή αντίπαλο. Η ιστορία και το τι ακολούθησε μετά είναι λίγο… πολύ γνωστά, με τον Ολυμπιακό να νικάει σε έναν τελικό θρίλερ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να παίρνει τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας του. Πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα αν ο ημιτελικός παιζόταν στα ίσα και η ομάδα που πραγματικά το άξιζε έφτανε στον τελικό, δυστυχώς δεν θα το μάθουμε ποτέ.