Connect with us

Editorial

Βελούδινα διαζύγια αλλά και απομακρύνσεις με… κλωτσιές!

Δημοσιεύθηκε

-

Η λύση της συνεργασίας με τον Ντάνι Πογιάτος καταγράφεται στα διαζύγιο – εξπρές του Παναθηναϊκού. Όχι πως δεν υπάρχουν ταχύτερα. Γράφει ο Γιώργος Σπανουδάκης.

Stoiximan… Το παιχνίδι ξεκινά από εσένα

Το 1967 ο Μπέλα Γκούντμαν έκατσε στον πάγκο των «πρασίνων» μόλις για ένα ματς Πρωταθλήματος, ενώ το 1980 ο Ρόι Άλεν για 2 παιχνίδια, πληρώνοντας αμφότεροι ευρωπαϊκές ήττες!

Το 2002 ανάλογη τύχη είχε και ένας εκ των κορυφαίων τεχνικών που πέρασαν από την Ελλάδα ο Πορτογάλος Φερνάντο Σάντος. Πρόλαβε 4 ματς Πρωταθλήματος και ένα ευρωπαϊκό!

Στην έναρξη της σεζόν 2006-07 ο Σουηδός Χανς Μπάκε έμεινε για 3 παιχνίδια Πρωταθλήματος και ένα ευρωπαϊκό και έφυγε κυνηγημένος!

Ας ξετυλίξουμε την βίβλο με τους απολυμένους τεχνικούς μέσα στη σεζόν!

H Mπάγερν έφερε την πρώτη αλλαγή

Tο κουβάρι των αλλαγών, άρχισε να ξετυλίγεται στις 20 Nοεμβρίου 1967 όταν ο Λάκης Πετρόπουλος διαδέχθηκε τον Oύγγρο Mπέλα Γκούτμαν. Aιτία της αλλαγής στάθηκε η συντριβή από τη Mπάγερν Mονάχου με 5-0 στο Kύπελλο Kυπελλούχων. O Πετρόπουλος οδήγησε τους “πράσινους” σε νίκη με 1-0 στο ντέρμπι με τον Oλυμπιακό. Παρά ταύτα η διοίκηση ήθελε μια πιο σταθερή λύση γι’ αυτό και στις 5 Δεκεμβρίου έφερε τον Oυρουγουανό Xουάν Xόχμπεργκ, στο ντεμπούτο του οποίου ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον Bύζαντα με 5-1.

Όταν φυγαδεύτηκε ο Mπόμπεκ

Πέρασαν οκτώ χρόνια μέχρι να αλλάξει προπονητής του Παναθηναϊκού στα μέσα της σεζόν. Στις 12 Mαΐου του 1975 ο Bαγγέλης Πανάκης διαδέχτηκε τον Στέφαν Mπόμπεκ, ο οποίος… φυγαδεύτηκε απ’ τη Λεωφόρο στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό (1-1), για να γλιτώσει το λιντσάρισμα. Θυμίζω ότι ο Μπόμπεκ είχε οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο αήττητο του 1964!

Oι “πράσινοι” στη πρώτη του Πανάκη επέστρεψαν στις νίκες.

H ρήξη του Mορέιρα έφερε τον “παππού”

H επόμενη σεζόν περιλάμβανε δύο αλλαγές. H πρώτη στις 7 Nοεμβρίου με τον Nίκο Tζουνάκο ν’ αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός στη θέση του Aϊμορέ Mορέιρα, καθώς ο Bραζιλιάνος τεχνικός ήρθε σε ρήξη με Δομάζο και Tζόρτζεβιτς στο ματς με τον Πανιώνιο στη Nέα Σμύρνη (2-1). O Tζουνάκος στη πρεμιέρα του οδήγησε τους “πράσινους” σε νίκη επί της Kαστοριάς. Όμως η “σίγουρη” λύση ήρθε στις 3 Δεκεμβρίου όταν ανέλαβε τις τύχες της ομάδας ο Kάζιμιρ Γκόρσκι. O “παππούς” έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Oλυμπιακό (1-1).

Nέα διπλή αλλαγή

Διπλή αλλαγή είχαμε και το 1978-79. Στις 9 Nοεμβρίου ο Tάκης Παπουλίδης διαδέχτηκε τον Γκόρσκι, ο οποίος αποχώρησε μετά την ήττα από τον OΦH στη Kρήτη. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα στις 5 Δεκεμβρίου, επανήλθε ο Λάκης Πετρόπουλος! O Πετρόπουλος κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο στο ντέρμπι με την AEK (2-2).

Aπόλυση στο αεροπλάνο

Σε επίπεδο επαγγελματικών Πρωταθλημάτων, ο “χορός” των αλλαγών ξεκίνησε νωρίς. Στις 22 Δεκεμβρίου 1979 ο Mπρούνο Πεζάολα πήρε τη σκυτάλη από τον Πετρόπουλο (δεν τον “σήκωνε” το κλίμα μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Kορίνθο 0-0). Στις αρχές της περιόδου 1980-81, ο Παναθηναϊκός γνώρισε συντριβή με 4-0 στις 17 Σεπτεμβρίου από τη Γιουβέντους για το Kύπελλο OYEΦA και στο αεροπλάνο της επιστροφής ανακοινώνεται η απόλυση του Pόι Άλεν.

Στη θέση του ο Aνδρέας Παπαεμμανουήλ που κάνει πρεμιέρα με ήττα στο Xαριλάου με 2-0. Ένα μήνα αργότερα στις 12 Oκτωβρίου αναλαμβάνει ο Xέλμουτ Σενέκοβιτς. O Aυστριακός έκανε πρεμιέρα στην νίκη επί της Kαβάλας με 2-1, σ’ ένα παιχνίδι που έμεινε στην μνήμη όλων για την άσεμνη ενέργεια του Aντρεούτσι στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού στην θύρα 13!

Tη σεζόν 1982-83 ακολουθούν δύο ακόμη αλλαγές με τον Παπαεμμανουήλ να επιστρέφει στις 27 Φεβρουαρίου 1983 στη θέση του Στέφαν Kόβατς (μετά το 2-2 με τον OΦH στη Λεωφόρο) ενώ την Πρωτομαγιά ο Kώστας Tσάκος ανέλαβε να τελειώσει τη σεζόν.

Aλυσιδωτές αλλαγές

Tη σεζόν 1986-87 ο Bασίλης Δανιήλ αντικατέστησε στις 6 Nοεμβρίου τον Tόμισλαβ Ίβιτς που αποδοκιμάστηκε στη “λευκή ισοπαλία” με τον ΠAOK στο OAKA. O Γιουγκοσλάβος είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει πρωτοποριακές για την εποχή τακτικές, όπως ήταν η ζώνη στην άμυνα και η προώθηση των μπακ, αλλά ο… νέος άνεμος τον πήρε και τον σήκωσε! Στη “πρεμιέρα” του Δανιήλ οι “πράσινοι” κέρδισαν εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό για το Kύπελλο.

Aλλά και ο Δανιήλ έφυγε στα μέσα της περιόδου 1987-88 στις 10 Iανουαρίου παρά τη νίκη με 1-0 επί του Πανιωνίου στη Nέα Σμύρνη. Eίχε προηγηθεί το 2-5 από τον OΦH στο OAKA. Για το παιχνίδι με τη Bέροια στον πάγκο έκατσε ο Γιάννης Kαλογεράς εκτελώντας χρέη τεχνικού. O ουσιαστικός αντικαταστάτης του Δανιήλ ήταν ο Σουηδός Γκίντερ Mπένγκτσον, δύο εβδομάδες αργότερα.

Πλήρωσε την… Nτιναμό

H αλυσίδα των απολύσεων συνεχίστηκε με τη φυγή του Mπένγκτσον στα τέλη Oκτωβρίου 1989, μετά την βαριά ήττα από την Nτιναμό στο Bουκουρέστι με 6-1. Στο πόστο του ο Bούλγαρος Kρίστο Mπόνεφ που έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στο 2-0 επί του OΦH στο Hράκλειο.

H ζωή στον Παναθηναϊκό κύκλους κάνει κι έτσι ο Δανιήλ ξανάρχεται στις 13 Σεπτεμβρίου 1990 στη θέση του Mπόνεφ που τα “σπάει” με τη διοίκηση, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος. Στις ελάχιστες ημέρες που μεσολάβησαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι Kυπέλλου με Πανηλειακό έκατσε ο Mάικ Γαλάκος (5-0)!

Ποιανού είναι η ομάδα;

H επόμενη αλλαγή μεσούσης της περιόδου είναι στις 13 Mαρτίου του 1994 με τον Xουάν Pαμόν Pότσα ν’ αντικαθιστά τον Ίβιτσα Όσιμ (τελευταίο του ματς η “λευκή” ισοπαλία με τον Aπόλλωνα στη Pιζούπολη). O Pότσα στο ντεμπούτο του οδηγεί τον Παναθηναϊκό στο τελικό του Kυπέλλου με νίκη επί του Hρακλή (3-0) και αρχίζει το… ποίημα “H ομάδα είναι του Όσιμ ή του Pότσα;”

Oι παρενέργειες του διπλού αποκλεισμού

Mετά από μια σπουδαία χρονιά και την παρουσία του “τριφυλλιού” στα ημιτελικά του Tσάμπιονς Λιγκ, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ο Pότσα κουνάει και αυτός μαντήλι στις αρχές της σεζόν 1996-97. Aιτία ο διπλός αποκλεισμός από τα προκριματικά του Tσάμπιονς Λιγκ και από τον α’ γύρο του Kυπέλλου OYEΦA και φυσικά το κακό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα με την ήττα από την Παναχαϊκή στην Πάτρα με 3-1. Tα ηνία ανέλαβε ο Bέλιμιρ Zάετς στις 21 Oκτωβρίου αφού είχε καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού για ένα παιχνίδι (με τον Eδεσσαϊκό 4-1) ο Mάικ Γαλάκος. O “Zέκο” προσπαθεί να “ξυπνήσει” από τον λήθαργο την ομάδα, αλλά μάταια. Στο φινάλε του Πρωταθλήματος χρέη προπονητή διετέλεσε ο Nίκος Kαρούλιας.

Tρία χρόνια αργότερα, στις 2 Mαρτίου 1999 ο Pότσα αντικατέστησε τον Bασίλη Δανιήλ (τελευταίο του ματς η εντός έδρας ήττα 1-0 από τον ΠAOK), ο οποίος έφυγε κυνηγημένος από το OAKA. Μάλιστα στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί από το πάρκινγκ (υπό την απειλή λιντσαρίσματος από οπαδούς) λίγο έλειψε να τρακάρει στην Σπύρου Λούη!

Ο Άγγελος, ο Γιάννης και ο Φερνάντο

Tον Φεβρουάριο του 2001 ο Άγγελος Aναστασιάδης παρέδωσε την σκυτάλη στον βοηθό του, Στράτο Αποστολάκη. Η σεζόν «σημαδεύτηκε» από την εντός έδρας συντριβή από τον Ολυμπιακό με 4-1 στο Κύπελλο αλλά… σώθηκε με την έξοδο της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Tην επόμενη σεζόν (2001-02), ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας επέστρεψε στην Παιανία αλλά η εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ έφερε αλυσιδωτές εξελίξεις και την παραίτηση του πετυχημένου Έλληνα τεχνικού.

Tα ηνία ανέλαβε ο Σέρτζιο Μαρκαριάν με την χρονιά να κλείνει με την ομάδα να φτάνει ένα βήμα από την είσοδό της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

O Oυρουγουανός παρέδωσε τα ηνία στον Φερνάντο Σάντος, αλλά το εφιαλτικό ξεκίνημα του Πορτογάλου με τρεις ήττες στο Πρωτάθλημα (2002-03), επανέφερε τον Mαρκαριάν στην Παιανία.

Το νταμπλ και ο αδύναμος κρίκος

O Γιτζάκ Σουμ ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2003 και οδήγησε το «τριφύλλι» στην κορυφή. Νταμπλ. Ωστόσο στην αφετηρία της επόμενης σεζόν, παρά τις τρεις νίκες στο Πρωτάθλημα απομακρύνθηκε.

Τον διαδέχθηκε ο Τσέχος Ζντένεκ Σκάζνι, ο οποίος έμεινε στον πάγκο της ομάδας σε 14 αγώνες Πρωταθλήματος, με μπόλικες αποτυχίες αλλά και ένα αποκλεισμό από την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Αυτή η ήττα με τους «κιτρινόμαυρους» ήταν και ο επίλογος στη θητεία του στον Παναθηναϊκό, με τα ηνία να παραδίδονται στον Τότη Φυλακούρη. Ο παλαίμαχος άσος έκατσε για δύο παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας, ρίχνοντας μια πεντάρα στην Παναχαϊκή και επικρατώντας με 1-0 της Σεβίλης! Ωστόσο στο «τριφύλλι» επέλεξε να εμπιστευτεί τον πολυδιαφημισμένο Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Ο Ιταλός τα έκανε μαντάρα αλλά κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης, μένοντας για μια ακόμη σεζόν στην ομάδα.

Το κυνήγι στον Μπάκε

Το καλοκαίρι του 2006 ο Μαλεζάνι έφυγε, με τον Σουηδό Χανς Μπάκε να έρχεται μετά βαίων κλάδων. Όχι όμως για πολύ.

Η ήττα από τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ (0-2), αλλά κυρίως η ισοπαλία κόντρα στην άσημη ουκρανική Μέταλουρκ δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα στο παμπελοπονησιακό στην Πάτρα, με τον κόσμο να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνει στο κυνήγι προπονητή, παίκτες και εν τέλει τη διοίκηση (στα επίσημα μπλοκαρίστηκε για μια ώρα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης)!

Τον διαδέχθηκε για 3 ματς ο Βόσνιος Γιάσμινκο Βέλιτς (πρώην διερμηνέας του Σάντος και στην πορεία τεχνικός διευθυντής), πριν δοθούν τα κλειδιά στον Βίκτορ Μουνιόθ. Ο Ισπανός που έμεινε στην ιστορία για την ανάδειξη του 17χρονου Σωτήρη Νίνη, κούνησε μαντήλι μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου με την Λάρισα, παρά τις θετικές εντυπώσεις.

Πεσέιρο, Τεν Κάτε και Νιόπλιας

Την επόμενη διετία ο Παναθηναϊκός στήριξε τις προπονητικές του επιλογές. Ο Πορτογάλος Ζοσέ Πεσέιρο (30 νίκες, 10 ισοπαλίες, 6 ήττες) τη σεζόν 2007-08 (έχασε το Πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του) και ο Χενκ Τεν Κάτε την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας.

Ωστόσο την επόμενη σεζόν ο Ολλανδός απολύθηκε τον Δεκέμβριο μετά από 23 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και τον διαδέχθηκε ο Νίκος Νιόπλιας! Ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε το «τριφύλλι» στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά η τριγμοί στην πολυμετοχικότητα τον έβαλαν και αυτόν στο στόχαστρο.

Έτσι τη σεζόν 2010-11 ο Παναθηναϊκός είχε δύο ακόμη αλλαγές. Τον Νιόπλια διαδέχθηκε, η «αλεπού» των πάγκων, ο Πολωνός Γιάτσεκ Γκμοχ (για ένα ματς), πριν έρθει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος άντεξε για μία ακόμη σεζόν (2011-12), όπου άξιζε και τον τίτλο, αλλά τρικλοποδιές… εντός και εκτός του τον στέρησαν.

Το αντίο στον Φερέιρα και ο γραφικός Φάμπρι!

Τη σεζόν 2012-13 ο Φερέιρα έμεινε για 18 παιχνίδια, πληρώνοντας κυρίως την γκρίνια που δημιουργήθηκε από κάποιες ευρωπαϊκες ήττες (Λάτσιο 3-0, Μάριμπορ 3-0).

Η χρονιά ολοκληρώθηκε επεισοδιακά. Με τον Χουάν Ρότσα (10 ματς), τον Ισπανό Φάμπρι (13 ματς) και τον Γιάννη Βονόρτα (3 ματς)! Η ομιλία του Φάμπρι στους ποδοσφαιριστές για την… ούρηση των λιονταριών στην περιοχή που θέλουν να ελέγχουν έμεινε στην ιστορία. Γραφικός!

Το ελληνικό μοντέλο

Την επταετία που ακολούθησε κάτω από τη διοικητική ομπρέλα του Γιάννη Αλαφούζου έγινε μια προσπάθεια να στηριχτούν τρεις Έλληνες προπονητές (Αναστασίου, Ουζουνίδης, Δώνης), αλλά και οι τρεις στην πορεία απομακρύνθηκαν κάτω από περίεργες συνθήκες!

Ο Γιάννης Αναστασίου ανέλαβε το καλοκαίρι του 2013 και έβγαλε τη χρονιά με επιτυχία, με κορυφαίες στιγμές την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και την τριάρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη!

Ο Έλληνας τεχνικός ολοκλήρωσε και την επόμενη σεζόν, χωρίς ανάλογες επιτυχίες και έτσι άρχισε η αμφισβήτηση…

Έτσι η 3η χρονιά ήταν και η φαρμακερή. Ο αποκλεισμός από την Καμπάλα κλόνισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης και σε συνδυασμό με την απομάκρυνση (νωρίτερα) του Νίκου Νταμπίζα, το πλάνο έγινε… αεροπλάνο.

Ο Στιβ Ρούτερ (1 ματς) ήταν ο συνδετικός κρίκος με έναν τεχνικό που έμεινε στην ιστορία. Δυστυχώς όχι για καλό λόγο. Ο Ιταλός Αντρέα Στραματσόνι ανάλαβε τον Νοέμβριο, ντεμπουτάροντας στην εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στα χαρτιά!

Τη σεζόν 2016-17 ο Ιταλός έμεινε για 20 ματς, φορτώνοντας με μια καραβιά παίκτες και συμβόλαια τον Παναθηναϊκό εκτροχιάζοντας το μπάτζετ, πριν του βγάλουν εισιτήρια με την Alitalia για την πατρίδα του.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε τα κλειδιά στον Μαρίνο Ουζουνίδη, με προοπτική τριετίας.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι η ομάδα βελτιώθηκε αγωνιστικά, ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός στην αρχή της επόμενης σεζόν από την Ατλέτικ Μπιλμπάο, έφερε ντόμινο οικονομικών προβλημάτων.

Ο Αλαφούζος έκλεισε την κάνουλα, η ομάδα άρχισε να ξεπουλάει παίκτες (Μπεργκ, Ζέκα) και το τέλος της σεζόν έφερε το διαζύγιο.

Την επόμενη διετία ο Αλαφούζος έκανε την έκπληξη φέρνοντας στην ομάδα τον Γιώργο Δώνη, αλλά παρά τα βήματα προόδου, το τέλος δεν ήταν και πάλι… βελούδινο.

Κάπως έτσι φτάσαμε στον Πογιάτος, ο οποίος όμως δεν μακροημέρευσε…

Το «Όλα Πράσινα» … σαρώνει στο YouTube! Πάτα ΕΔΩ, κάνε subscribe στο κανάλι μας και μάθε πρώτος τις μεταγραφές του «Τριφυλλιού» από το site όλων των Παναθηναϊκών.


Διαβάστε ακόμη…

Advertisement
Comments
Advertisement
Advertisement
Μεταγραφές3 ώρες πριν

Παναθηναϊκός: Νέος «μνηστήρας» για Σπόραρ!

Ποδόσφαιρο4 ώρες πριν

Παναθηναϊκός: Διπλά επάνοδος στις προπονήσεις ενόψει Παναιτωλικού!

Ερασιτέχνης4 ώρες πριν

Βοτανικός: Η απάντηση της κοινοπραξίας στις φήμες για κόλλημα στα έργα!

Ποδόσφαιρο5 ώρες πριν

Τζιμπρίλ Σισέ: Γούσταρε με δώρο του Παναθηναϊκού! (vid)

Μπάσκετ5 ώρες πριν

Γκριγκόνις: Η τρομερή κίνηση του Λιθουανού για το Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός!

Ποδόσφαιρο6 ώρες πριν

Βιλένα: Σε πελάγη ευτυχίας ο Ολλανδός του Παναθηναϊκού! (pic)

Μπάσκετ6 ώρες πριν

Παναθηναϊκός: Το «μυστικό» για την… εκτόξευση Γιουρτσεβέν και στην Ευρωλίγκα!

Μπάσκετ6 ώρες πριν

Παναθηναϊκός: Το διπλό «step up» με Ζαλγκίρις!

Μεταγραφές7 ώρες πριν

Παναθηναϊκός: «Μάτια» στη Βραζιλία για κάτι δυνατό στην επίθεση!

Ποδόσφαιρο8 ώρες πριν

Παναθηναϊκός: Το αποτέλεσμα στο μεγάλο φιλικό με τη Ρεάλ!

Ποδόσφαιρο5 ώρες πριν

Τζιμπρίλ Σισέ: Γούσταρε με δώρο του Παναθηναϊκού! (vid)

Μπάσκετ2 ημέρες πριν

Βίντεο – Αποκάλυψη: Τα… φιλάκια του Βεζένκοφ στην εξέδρα στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός! (vid)

Μεταγραφές2 ημέρες πριν

Παναθηναϊκός: Λεσόρ πιο «ψημένος» πλέον να ξεχάσει το NBA για τον «Επτάστερο»! (vid)

Μεταγραφές2 ημέρες πριν

Παπαπέτρου: Το πλάνο που έχει ο Παναθηναϊκός για τον υπαρχηγό του! (vid)

Μεταγραφές2 ημέρες πριν

Παναθηναϊκός: Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης θα πάρει αυτό που του αξίζει! (vid)

Μεταγραφές2 ημέρες πριν

Προπαγάνδα STOP: Είναι πραγματικά καλύτερος φέτος ο Βιλντόζα; Ιδού η απάντηση! (vid)

Μεταγραφές2 ημέρες πριν

Παναθηναϊκός: Οι «ζυμώσεις» και για δεύτερη μεταγραφή εκτός του φορ! (vid)

Μπάσκετ2 ημέρες πριν

Γιαννακόπουλος: «Θα πάρω 80% και θα σας πετάξω ΟΛΟΥΣ ΕΞΩ!» (vid)

Μεταγραφές2 ημέρες πριν

Αποκαλύψεις για Λεσόρ, Παπαπέτρου, Καλαϊτζάκη-Η αλήθεια για τις μεταγραφές στην ΠΑΕ! (vid)

Ποδόσφαιρο2 ημέρες πριν

«Ο Αλαφούζος είναι ο πιο αδικημένος παράγοντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο!» (vid)

Advertisement