Ποδόσφαιρο
Δρακωτός… «δαγκωτό» – Το τέλος του Αλαφούζου!
Η επαναπροσέγγιση του Μάρκου Δρακωτού στον Γιάννη Αλαφούζο με σκοπό την αγορά πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει στις τάξεις των φιλάθλων του «Τριφυλλιού».
Stoiximan… Το παιχνίδι ξεκινά από εσένα
Η εμφάνιση του Μάρκου Δρακωτού έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού, αφού ο Σύλλογος περνάει μία απ’ τις μεγαλύτερες στιγμές αποδοκιμασίας προς το πρόσωπο του Γιάννη Αλαφούζου. Η ύπαρξη εναλλακτικής δίνει ελπίδα στον απλό οπαδό του «Τριφυλλιού» και απαντάει στο συνηθισμένο και κουραστικό ερώτημα: Και αν φύγει ο Αλαφούζος ποιος θα έρθει;
Πρωτοφανής η απαξίωση στο πρόσωπο του Αλαφούζου
Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, έχει ξαναπεράσει στο παρελθόν περιόδους που δεν ήταν αγαπητός στους φιλάθλους των «πρασίνων». Ωστόσο, μετά τον ήττα από το ΑΕΚ υπάρχει ένας τεράστιος αναβρασμός στις τάξεις του «Τριφυλλιού». Μάλιστα, για πρώτη φορά, ακούστηκε η ιδέα διοργάνωσης συλλαλητηρίου στο Πεδίον του Άρεως, αντίστοιχο με αυτό που είχε συμβεί στην περίπτωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Ο κόσμος έχει φτάσει σε σημείο που δε συγκρατείται πλέον, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα και στον Αλαφούζο, όσων αφορά την εικόνα που έχει σαν επιχειρηματίας. Επιπλέον, μία μεγάλη μερίδα του φίλαθλου κοινού, «χρεώνει» στον μεγαλομέτοχο πως βάζει τον Παναθηναϊκό κάτω από το… κόμμα. Τον κατηγορούν πως για τον ίδιο λόγο υπήρξε και η περιβόητη λήξη της κόντρας που είχε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, κάτι που δεν πρόκειται να του συγχωρέσουν.
Η περίπτωση του Δρακωτού
Ο Μάρκος Δρακωτός αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση, που όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα. Ο Έλληνας επιχειρηματίας ασχολείται με το Real Estate, έχοντας μία απ’ τις μεγαλύτερες εταιρίες της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, ο σύνδεσμος PAO USA, έχει αναφέρει πως είναι γνωστός στην Αμερική, κάτι που πιστοποιεί και τη φερεγγυότητα του. Αυτό που μένει να δούμε, είναι το πόσους μπορεί να κινητοποιήσει στην προσπάθεια που ετοιμάζει, φτιάχνοντας μία σύγχρονη ΠΕΚ, η οποία θα αποτελείται από Έλληνες και Αμερικανούς επιχειρηματίες.
Όπως είναι γνωστό, η αρχική του πρόταση υπολογίζεται πως έχει ύψους 25 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που θα του δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσει τις μετοχές του Συλλόγου. Οι προθέσεις του όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση, είναι αγνές και προέρχονται σε ένα βαθμό απ’ την αγανάκτηση που βιώνει ο ίδιος αλλά και ο οποιοσδήποτε Παναθηναϊκός που αντικρίζει τη σημερινή εικόνα.
Η αντίδραση του Αλαφούζου
Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το «Όλα Πράσινα», η πλευρά του Αλαφούζου δεν «συγκινείται» από το ενδιαφέρον του Μάρκου Δρακωτού. Μάλιστα, φαίνεται ο «Mr.ΣΚΑΪ» έχει ενοχληθεί με το γεγονός ότι ο ομογενής εκφράστηκε δημόσια, για μία τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως η ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Βέβαια, ο ομογενής επιχειρηματίας φαίνεται πως αποφάσισε να θέσει το ζήτημα σε δημόσια θέα, επειδή δεν του δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας με τον καναλάρχη. Το «Όλα Πράσινα» σας αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του «Τριφυλλιού» δε δέχεται να συζητήσει μαζί του, με τον ίδιο να μην έχει άλλη επιλογή πέραν του να γνωστοποιήσει τις διαθέσεις του, με σκοπό να «στενέψει» έμμεσα το περιθώριο του Αλαφούζου. Πάντως, η νυν διοίκηση συνεχίζει να λέει κατηγορηματικά πως δε θέλει να πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών, αλλά είναι σε αναζήτηση μόνο για το ενδεχόμενο «συμπαίκτη».
Το Γηπεδικό
Το ιδιοκτησιακό ζήτημα «τρέχει» παράλληλα με το γηπεδικό, με τις καταστάσεις που δημιουργούνται να συνδέονται μεταξύ τους. Η στάση της νυν διοίκησης του «Τριφυλλιού» είναι ξεκάθαρα υπέρ της λύσης του Βοτανικού. Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να προχωρήσει στην κατασκευή του γηπέδου, το οποίο θα μπορέσει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού.
Ο Μάρκος Δρακωτός σε συνέντευξη του το προηγούμενο διάστημα έδειξε πως δεν ξεγράφει και την περίπτωση της Λεωφόρου. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πιστεύουμε πως το εν λόγω εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση. Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού βρίσκεται σχεδόν έναν αιώνα στο κέντρο της Αθήνας, η δε αξία του γηπέδου εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Όλες οι ανταγωνιστικές ομάδες έχτισαν η χτίζουν γήπεδο στη φυσική τους έδρα. Το ίδιο οφείλει να πράξει η ελληνική πολιτεία και για τον Παναθηναϊκό».
Γίνεται αντιληπτό, πως αν η αγορά της ΠΑΕ από τον ομογενή «προχωρήσει» θα υπάρξει ολική αναθεώρηση ως προς το γηπεδικό ζήτημα. Σίγουρα, υπάρχει και η άποψη πως μία ανακατασκευή στη Λεωφόρο δεν είναι δυνατόν να συμβεί ή πως θα πάρει χρόνια για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο. Το μόνο σίγουρο, είναι πως ακόμη και αν η διοίκηση Δρακωτού επιλέξει τη λύση του Βοτανικού, θα διαπραγματευτεί πολύ περισσότερο απ’ ότι αυτή του Αλαφούζου. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, φαίνεται πολύ δεκτικός ως προς τις προτάσεις της Κυβέρνησης και του Δήμου ενώ δε δείχνει να διαπραγματεύεται προς όφελος του Συλλόγου, για ζητήματα όπως η χωρητικότητα, το ενοίκιο και οι εμπορικές χρήσεις.
Η επόμενη μέρα
Το ενδιαφέρον του Ελληνοαμερικανού είναι πολύ έντονο και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός πως δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να κάνει «μπάσιμο». Είναι μια «καλοζυγισμένη» απόφαση για τον ίδιο, κάτι που δείχνει πως δε θα υποχωρήσει εύκολα. Ο κόσμος οφείλει να ωθήσει την πλευρά του Ιωάννη Αλαφούζου να κάτσει στο «τραπέζι» με τον υποψήφιο αγοραστή και να κάνουν μεταξύ τους μια μακροσκελή κουβέντα, με γνώμονα το καλό του ομίλου.
Η ιστορία του καναλάρχη στον Παναθηναϊκό, ούτως ή άλλως έχει γραφτεί με «μαύρα γράμματα». Αν έστω στο τέλος του, αντιληφθεί πως το «Τριφύλλι» χρειάζεται κάτι διαφορετικό απ’ τον ίδιο, κάνοντας ένα βήμα πίσω για το καλύτερο του σωματείου, θα δείξει πως ενδιαφέρεται για τη μακροημέρευση του. Μπορεί να μην αποχωρήσει ως νικητής, αλλά θα αποχωρήσει διασφαλίζοντας την επόμενη μέρα του Συλλόγου, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό.
Διαβάστε ακόμη…
- Οριστική εξέλιξη για τη συμμετοχή Μπακασέτα – Πελίστρι – Ίνγκασον με Παναιτωλικό!
- Μεγαλειώδης ευρωπαϊκή νίκη για τον Παναθηναϊκό!
- Βοτανικός: Νέες εκτιμήσεις για τη θεμελίωση – Πότε μπαίνει στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός!
- Η… ώρα του Σερέλη στον Παναθηναϊκό!
- Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός: Οι απουσίες των «πράσινων» από τη «μάχη» της Λιθουανίας