Ερασιτέχνης
Λαμπερή παρουσίαση με “χιλιάδες τίτλους”!
Σε μια λαμπρότατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα το βιβλίο “Και χιλιάδες τίτλοι”, υπό το βλέμμα σπουδαίων αθλητών από όλα τα τμήμα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.
Σε μια λαμπρότατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα το βιβλίο “Και χιλιάδες τίτλοι”, υπό το βλέμμα σπουδαίων αθλητών από όλα τα τμήμα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.
Η συγγραφική ομάδα του βιβλίου καθώς και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, παρουσίασαν το βιβλίο «Και χιλιάδες τίτλοι», ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία παναθηναϊκή οικογένεια.
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η αίθουσα της εκδήλωσης στο μουσείο της Ακρόπολης ξεκίνησε να γεμίζει από “ιερά τέρατα” του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Μερικοί από τους σπουδαίους αθλητές που βρέθηκαν στην παρουσίαση ήταν ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Γιάννης Καλιτζάκης, ο Γιόσεφ Βάντσικ, ο Μίμης Δομάζος και ο Αντώνης Αντωνιάδης, όπως και άλλοι αθλητές από σχεδόν όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη.
Παράλληλα, στην εκδήλωση βρέθηκαν εκπρόσωποι ομοσπονδιών όπως ο Γιάννης Σγουρός από την άρση βαρών και ο Γιώργος Καραμπέτσος από την ΕΟΠΕ, ο Τάκης Μπαλτάκος από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στην εκδήλωση επίσης βρ’εθηκαν, ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος και ο Άγγελος Φιλιππίδης, που έχουν υπηρετήσει τον Παναθηναϊκό.
Premium quality – Ultras quality – Ultras Streetwear
Με τον χαιρετισμό του προέδρου του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Μπαλτάκου, άρχισε αυτή η λαμπρή γιορτή, ο οποίος σημείωσε ότι ο Παναθηναϊκός είναι συνδεδεμένος με την Αθήνα. «Ο Παναθηναϊκός είναι ο πλέον τροπαιούχος σύλλογος της Ελλάδας με δεύτερο τον Πανελλήνιο», ήταν τα λόγια του προέδρου του Ερασιτέχνη.
Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Ανδρέας Οικονόμου, που στάθηκε κι εκείνος στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ενώ σημείωσε αναφορικά με την ιστορική έδρα της Λεωφόρου: «Το 1920 ο Παναθηναϊκός απέκτησε τη δική του Ακρόπολη. Όποιος επιθυμεί να απομακρύνει τον Παναθηναϊκό από τους Αμπελοκήπους δεν του ζητάει απλώς να παραχωρήσει ένα κομμάτι γης αλλά τη δική του Ακρόπολη». Ο καθηγητής ιστορίας, Αλέξανδρος Κιτροέφ, από την πλευρά του τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός κατακτά τίτλους στους αγωνιστικούς χώρους» .
Στη συνέχεια, ο Αριστείδης Καμάρας που ήταν στο πάνελ δήλωσε «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος που κρατάει ψηλά την σημαία της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι». Ο εκ των συγγραφέων του βιβλίου Αριστοτέλης Μπενόγλου σημείωσε σχετικά με το άγχος που έχει ότι: «είναι το ίδιο με το γκολ του Βαζέχα στο Άμστερνταμ. Κάθε φορά που το βλέπω νομίζω ότι η μπάλα θα πάει στο δοκάρι», ενώ στην συνέχεια σημείωσε σχετικά με τους τίτλου: «Υπάρχει μια κίβδηλη ποδοσφαιρική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε το 1996 και δεν αφήνει τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στην φυσική του θέση. Διάφοροι παραχαράκτες της ιστορίας προσπαθούν να τον ρίξουν από τον θρόνο του».
Στη συνέχεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά στο γεγονός πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα μουσείο, στο οποίο θα φυλάσσονται όλοι οι τίτλοι του Παναθηναϊκού, με το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης να είναι αφιερωμένο στις βραβεύσεις αθλητών που διέπρεψαν με το “Τριφύλλι” στο στήθος και κατέκτησαν πολλούς από τους τίτλους που αναφέρονται στο βιβλίο.
Πρώτος τιμήθηκε ο Χρήστος Ιακώβου, πρώην αθλητής της άρσης βαρών που παρέλαβε το βραβείο του από τον γενικό γραμματέα του συλλόγου, Ηλία Μιχαλαριά. Στην συνέχεια βραβεύθηκε ο Ζαχαρίας Πυτιχούτης για το αήττητο του 1964 σε μια από τις συγκινητικές στιγμές της βραδιάς.Ειδική μνεία στους Βαγγέλη Πανάκη και Ανδρέα Βγενόπουλο, που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή. Ο Πέτρος Πομώνης βράβευσε τους Μαίρη Λομβάρδου και Ανδρέα Ζώτο από την κολύμβηση ενώ βραβείο παρέλαβε και ο Αριστείδης Καμάρας για το αξέχαστο γκολ που σημείωσε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα στην πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι το “Γουέμπλεϊ”. Τον πρώην ποδοσφαιριστή βράβευσε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος. Βραβεύτηκε επίσης και ο Γιάννης Διακογιάννης, που περιέγραψε εκείνο το γκολ.Ωστόσο, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να παραλάβει ο ίδιος το βραβείο του λόγω ασθένειας.
Ο Αριστοτέλης Μπενόγλου τίμησε τους Άρη και Χρήστο Καραγιώργο, πρώην αθλητές του βάδην και ο Τάσος Στεφάνου παρέδωσε βραβείο στους Απόστολο Κόντο και Τάκη Κορωναίο. Βραβείο πήραν επίσης και οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης που ήταν απόντες λόγω προσωπικών υποχρεώσεων. Τιμήθηκαν ακόμη ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, προπονητής της ομάδας βόλεϊ ανδρών μαζί με τον γιο του Χαράλαμπο, ο αρχηγός της, Σωτήρης Πανταλέων μαζί με την Ξανθή Μυλώνα, από το γυναικείο τμήμα, που απουσίασε. Στην συνέχεια παρέλαβαν βραβείο και ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος δεν κατάφερε να δώσει το παρών, αλλά και ο Κριστόφ Βαζέχα μαζί με τον Γιόσεφ Βάντσικ. Στο τέλος της παναθηναϊκής αυτής βραδιάς τιμήθηκε ο προπονητής του τμήματος της πυγμαχίας του συλλόγου, δάσκαλος Γιάννης Αϊδινιώτης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν ιδιαίτερο και συγκινητικό τρόπο, καθώς άπαντες τραγούδησαν τον ύμνο του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, με τη συγκίνηση να είναι διάχυτη στην αίθουσα.