Ερασιτέχνης
Βρανόπουλος: «Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός – Γι’ αυτό έβαλα λεφτά στο PAO Alive»
Ο νέος αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βρανόπουλος, φιλοξενήθηκε στη διαδικτυακή εκπομπή του sdna.gr και ουσιαστικά συστήθηκε στους φιλάθλους του «Τριφυλλιού», που δεν γνωρίζουν πολλά για εκείνον.
Stoiximan… Το παιχνίδι ξεκινά από εσένα
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το πως μεγάλωσε: «Ήμουν πολλά χρόνια στο εξωτερικό γιατί ο πατέρας μου ήταν διπλωματικός. Γύρισα Ελλάδα στο γυμνάσιο γιατί ο πατέρας μου φοβήθηκε οτι θα ξεχάσω τη γλώσσα. Στην Αμερική τα σχολεία ακόμη και τα ελληνοαμερικάνικα δεν ήταν πολύ καλού επιπέδου όσον αφορά τη γλώσσα. Γύρισα και έκανα 2 χρόνια οικοτροφείο στο κολέγιο Αθηνών. Τελείωσα το οικοτροφείο και σπούδασα στην Αγγλία στο London school of economics, έκανα το πτυχίο και το μεταπτυχιακό εκεί. Ο πατέρας μου πέθανε πολύ νωρίς, στα χρόνια μου στο πανεπιστήμιο, ήταν δύσκολη περίοδος. Γύρισα Ελλάδα πήγα στρατό γιατί ήθελα να τελειώνω. Ήμουν προστάτης οικογένειας οπότε υπηρέτησα 13 μήνες στο ναυτικό. Μετά ήμουν 6 χρόνια στον όμιλο του Γιάννη Λάτση, ένα μεγάλο επιχειρηματικό σχολείο. Ευγνωμονώ αυτόν τον άνθρωπο, γιατί πήρα τις βάσεις μου για τα επιχειρηματικά από εκεί».
Για την πρώτη του εταιρία: «Η πρώτη εταιρία μου έγινε το 88η Marine plus ενώ ήμουν ακόμη στο Λονδίνο με συνέταιρο τον Άρη Κεφαλογιάννη. Την επόμενη χρονιά ήρθαμε και στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε με ανταλλακτικά βαποριών, ενα κομμάτι που ήξερα απο τον Λάτση. Μετά επεκταθήκαμε στον χώρο των ναυπηγείων, κυρίως για επισκευή, μετασκευή και αντιπροσωπείες και λοιπά. Κάναμε και ένα γραφείο στη Σιγκαπούρη, που είχε τοπικούς πελάτες και Κωνσταντινούπολη, Χιούστον και Αθήνα».
Για το πώς έγινε Παναθηναϊκός: «Οι γονείς μου ήταν Παναθηναϊκοί. Ο πατέρας μου, και θέλω να το ψάξω λιγάκι, όταν ήταν μικρός έπαιζε μπάσκετ στον Παναθηναϊκό. Τα χρόνια που ήμασταν στο εξωτερικό τον άκουγα τον Παναθηναϊκό απο τον πατέρα μου, ομως δεν είχα παραστάσεις. Η πρώτη εμπειρία που με στιγμάτισε ως Παναθηναϊκός ήταν το Γουέμπλει. Το ‘71 ήμουν στη πρώτη γυμνασίου στο οικοτροφείο. Απο τότε σημαδεύτηκα και άρχισα να έχω δικές μου παραστάσεις. Άρχισα να παρακολουθώ και ποδόσφαιρο μετά σταδιακά και μπάσκετ, ειδικά απο όταν αρχίσαμε να είμαστε πολύ πετυχημένοι και στην Ευρώπη».
Για τον αν πηγαίνει γήπεδο, λόγω του φόρτου εργασίας: «Μετά το 2000 που γεννήθηκε ο γιος μου, που είναι βαμμένος Παναθηναϊκός. Επειδή είχαμε γύρω γύρω άτομα και από άλλες ομάδες πχ Ολυμπιακό, ένιωσα οτι πρέπει να τον θωρακίσω, οπότε εκεί ξαναμπήκα πολυ πιο ενεργά στο θέμα να πάω γήπεδο. Έχω παραστάσεις και απο πιο μικρός που πηγαίναμε γήπεδο, τότε που ήταν μια φιέστα. Καθόταν δίπλα σου ο Ολυμπιακός, πείραζε ο ένας τον άλλον, μια εποχή που δυστυχώς έχει χαθεί αυτή τη στιγμή, ελπίζω οχι δια παντός. Ο αθλητισμός είναι μια γιορτή. Προσπαθούμε οι γονείς να βάλουμε παιδιά μας να ασχοληθούν γιατί είναι μια απασχόληση που δημιουργεί χαρακτήρα».
Για το σε ποιο άθλημα προτιμάει να πηγαίνει γήπεδο, ποδόσφαιρο ή μπάσκετ: «Περισσότερο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Επειδή έχω ζήσει και τη μεγάλη ομάδα του Παναθηναϊκού, οπότε αν όλοι οι Παναθηναϊκοί είμαστε ειλικρινείς ξέρουμε οτι ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός δεν υπάρχει αντικειμενικά. Άρα, επειδή πήγαινα με το γιο μου όπως είπα το μπάσκετ ήταν πιο ευχάριστο».
Για τον αν ακολουθούσε τον Παναθηναϊκό στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είπε: «Οχι, Ήταν δύσκολο λόγω της δουλειάς».
Για το αν συμφωνεί ο γιος του με αυτή την ενεργό ενασχόλησή του στην Παναθηναϊκή οικογένεια: «Ναι είναι πλήρως σύμφωνος με αυτό. Έχει ακόμη το νεαρό της ηλικίας, όμως είναι πολύ ώριμο παιδί και έχει άποψη. Πάντα ο αθλητισμός είναι ένα μέσο για να δεθεί ξεχωριστά ο πατέρας με τον γιο, ειδικά όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που είναι ένα βήμα παραπάνω».
Για το αν έχει αρχίσει να του ασκεί κριτική: «Είναι νωρίς ακόμη. Έτσι και αλλιώς, αυτά που γίνονται στα Δ.Σ. και γενικά ό,τι είναι κεκλεισμένων των θυρών θεωρώ οτι είναι λάθος, ακόμα και στο παιδί μου να τα πω. Πρέπει να κρατάμε οτιδήποτε συζητιέται μεταξύ μας, το οποίο είναι για το καλό της ομάδας, ώστε να μπορούμε να εξασκούμε το έργο μας».
Για τον αν σκέφτηκε ποτέ να ασχοληθεί ενεργά με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό τα χρόνια της πολυμετοχικότητας: «Τη στιγμή εκείνη μου είχε περάσει σαν σκέψη. Τους περισσότερους που είχαν σχέση με τη ναυτιλία και ήταν εκεί τους ήξερα, ήταν άνθρωποι του χώρου μου. Είχα παρα πολύ δουλειά τότε στο αντικείμενό μου, οπότε θεώρησα οτι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή και χρονικά και χρηματικά. Ο καθενας κοιτάει τι μπορεί να προσφέρει, δεν έχει σημασία μόνο το νούμερο. Πέντε ευρώ ή πέντε χιλιάδες, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να συνεισφέρουμε και ως έργο».
Για το αν σκέφτηκε να ασχοληθεί με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, το 2012 όταν ανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλο: «Όχι δεν το είχα σκεφτεί. Το όλο διοικητικό θέμα προέκυψε μέσω του PAO ALIVE».
Για το PAO ALIVE, όπου τον έμαθε ο κόσμος: «Είχε την υπογραφή του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, το οποίο για εμένα έχει μεγάλη σημασία. Ένιωσα οτι επιτέλους το όνειρο των Παναθηναϊκών, να έχουμε έναν χώρο δικό μας, ολα τα τμήματα. Αυτό ήταν μέρος όλου του ονείρου. Επειδή έβλεπα οτι το πράγμα δεν πήγαινα καλά, έβαζα σταδιακά λεφτά για να δώσω κίνητρο. Είχα μηνύματα απο παιδιά που έλεγαν «σας ευχαριστούμε πολύ, θα βάλω και εγώ το χαρτζιλίκι μου».
Για το αν τον απογοήτευσε η κατάσταση με το PAO ALIVE: «Ο κόσμος σίγουρα έχει την καχυποψία οτι αφού δεν φαίνεται κάτι υπήρχε ένα κόλλημα. Εγω επειδή είχε τη σφραγίδα του ονόματος του Γιαννακόπουλου ήξερα οτι τα λεφτά δεν θα πάνε χαμένα, θα γύρναγαν στον ερασιτέχνη, όπως και έγινε. Μετά από ένα σημείο όμως σταμάτησε όλο αυτό το ρομαντικό και σταμάτησα να βάζω λεφτά γιαυτό φαινόταν οτι δεν θα βγει».
Για τον αν είχε συνεισφέρει ξανά στον Παναθηναϊκό: «Ναι πέρυσι. Με τον Στέφανο τον Αυγουλέα ήμασταν συμμαθητές και έχω φιλική σχεση και σε ένα ανύποπτο χρόνο του είχα πει αν υπάρχει κατι που μπορεί να κάνω, με τις δυνατότητες που έχω. Με ενόχλησε δύο φορές για δυο μεταγραφές, απο 20 χιλιάδες η κάθε φορά. Μία βόλλεϊ και μία μπάσκετ. Αυτό θεώρησα πως δεν έχει νόημα να το διαφημίσω γιατί δεν μου αρέσει. Στο PAO ALIVE θεώρησα οτι το όνομα θα βοηθήσει, θα έχει μία περιέργεια ο κόσμος. Ποιος είναι ο Βρανόπουλος και τέτοια, γιατι δεν ήταν γνωστό το όνομα».
Για τον αν τον αιφνιδίασε η αποχώρηση Γιαννακόπουλου: «Ήταν λίγο αιφνιδιαστικό, αν και το είχε πει ο άνθρωπος οτι αν δεν βγει το εγχείρημα θα αποχωρήσει. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα ων επιλογών του και ο κύριος Γιαννακόπουλος έχει δείξει και έμπρακτα τι πιστεύει για τον Παναθηναϊκό, έχει βοηθήσει και σαν οικογένεια και σαν άτομο τα μέγιστα».
Για τον αν τον φοβίζει το μέλλον του μπασκετικού Παναθηναϊκού που είναι χωρίς Γιαννακόπουλο: «Με προβληματίζει αυτό ναι, απο την άλλη τα άτομα που τρέχουν το μπάσκετ είναι εξαιρετικά. Ο κύριος Τριαντόπουλος, ο οποίος έχει χρόνια εμπειρία και έχει δείξει το ποιόν του ως Παναθηναϊκός. Έχουμε τις δύο σημαίες του μπάσκτετ ενεργά μέσα στην ομάδα και έναν προπονητή που του δόθηκε επιτέλους η ευκαιρία να δείξει τι αξίζει, γιατί είναι απο μικρός Παναθηναϊκός και έχει δείξει πολύ καλά σημεία γραφής.
Για τον θα είναι ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα. ..Θεωρώ πως έχουμε φτιάξει ένα ρόστερ το οποίο είναι αξιοπρεπές. Μπορεί να μην πάμε φέτος για Final-4, μπορεί και να πάμε δεν ξέρω. Ανταγωνιστικός θα είναι ο Παναθηναϊκός, μέχρι που μπορεί να φτάσει δεν ξέρω. Θα έχουμε μια αξιοπρεπέστατη χρονιά».
Για τον εαν έχει συναντηθεί με τον Γιαννακόπουλο είπε: «Μια φορά μόνο πήγα και του συστήθηκα, τότε με το PAO ALIVE και μιλήσαμε για πέντε λεπτά, δεν τον ξέρω προσωπικά».
Για το πως προέκυψε η ενασχόληση με τον ερασιτέχνη: «Το θέμα του ερασιτέχνη, που είχα κάποιους γνωστούς απο την προηγούμενη διοίκηση, άρχισε κάπως να με γαργαλάει. Πολλά πράγματα στη ζωή μας είναι συγκυρία. Θεωρώ πως είμαι σε μια φάση που μπορώ να αφιερώσω χρόνο και χρήμα σε κάτι που πιστεύω και αγαπάω. Βρήκαμε μια τακτοποιημένη ομάδα, χωρίς τα χρέη των προηγούμενων χρόνων τα οποία τα είχε πληρώσει ο κύριος Γιαννακόπουλος. Επίσης έβαλε και κάποιες υποδομές που εμείς στη συνέχεια προσπαθούμε να εξελίξουμε».
Για τον αν τον αιφνιδίασε ή όχι η πρόταση να ασχοληθεί με τον ερασιτέχνη: «Η πρόταση ήρθε απο τον κύριο Μαλακατέ. Εγώ είχα εκδηλώσει σε ανύποπτο χρόνο οτι αν μπορώ να συμμετέχω στο Δ.Σ θα το κάνω, γιατί θεωρώ οτι έχω να βάλω και εγω κάτι στην ομάδα. Με πήρε ο κύριος Μαλακατές στις 3 Ιουλίου, η μέρα που δυστυχώς είχα χάσει τη μάνα μου, που να ξέρει όμως ο άνθρωπος. Του είπα δώστε μου το σαββατοκύριακο να το σκεφτώ γιατί τώρα είναι κάπως δύσκολα. Τελικά βρεθήκαμε εκείνη την μέρα γιατί ήθελα να τον γνωρίσω, ήταν πολύ θετικός και τελικά με έπεισε, ενώ δεν ήμουν απολύτως σίγουρος, γιατί ήταν ένα σενάριο μη συμβατικό. Τότε μάλιστα μου πρότεινε να πάρω και τη θέση του αντιπροέδρου, το οποίο μετά χαράς έκανα. Δύο μήνες μετά πιστεύω πως ήταν μια πολύ καλή απόφαση».
Για το τι έχει βάλει μέχρι σήμερα στον ερασιτέχνη: «Είχα δεσμευτεί να βάλω 100 χιλιάδες και από εκεί και πέρα κατά βούληση. Για παράδειγμα τα τεστ για τον Covid-19 σε όλα τα τμήματα. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους έχουν περάσει δεκαετίες έχοντας περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και είναι ακόμη εκεί. Έχουμε τη μεγάλη τύχη, και δεν το έχει κανένας άλλος σύλλογος αυτό πιστεύω, να έχουμε ανθρώπους ταγμένους στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο να παίρνει πρωταθλήματα».
Για το ποιοι άλλοι άνθρωποι είναι συνεισφέρουν στον ερασιτέχνη: «Έχουμε τη στήριξη του κυρίου Αλαφούζου, μια σημαντική χορηγία απο το ΠΑΟ TV, o κύριος Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο κύριος Μαλακατές και άλλοι. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους Παναθηναϊκούς, μικρούς και μεγάλους και να φύγουμε απο τη νοοτροπία του να βασιστούμε σε 3-4 επώνυμους και να αγκαλιάσουμε τον κόσμο. Να ξέρει οτι τα λεφτά θα πιάσουν τόπο».
Για το πόσα χρήματα χρειάζονται για να είναι ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός σε όλα τα τμήματα: «Είναι περίπου της τάξεως του 1 με 1,2 εκατομμύρια, όπως είμαστε τώρα. Για να είμαστε πραγματικά ανταγωνιστικοί χρειάζονται περίπου 3 εκατομμύρια. Αυτή τη χρονιά έχουμε μία αβεβαιότητα, για αυτό το λόγο ο πρόεδρος στον προϋπολογισμό έχει βάλει μηδενικά τα κανονικά έσοδα, οπότε οτιδήποτε μπει από εκεί και πέρα θα είναι plus. Σε ένα πολύ μικρό διάστημα έχουμε ένα καλό νούμερο απο χορηγούς, ανθρώπους και εταιρίες».
Για τα τμήματα βόλλεϊ, ανδρών και γυναικών: «Ήταν μια τεράστια επιτυχία που κρατήσαμε όλους τους παίκτες, με εξαίρεση του Ζήση στο τμήμα ανδρών. Στο τμήμα των γυναικών ήταν πιο δύσκολα γιατί ήδη είχαν φύγει κάποιες παίκτριες και το καταλαβαίνω απόλυτα. Ήταν αβέβαιο το μέλλον καθώς δεν ήξεραν αν θα πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου ή θα βγει κάποιο ψηφοδέλτιο και αν θα μπορεί η διοίκηση να πληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις. Πάντως θεωρώ οτι και στο βόλλεϊ γυναικών και στο μπάσκετ έχουμε πολύ καλή ομάδα. Ήδη έγινε μια πολύ καλή κίνηση με τη Χαντάβα, η οποία είναι προσωπική επιτυχία του κυρίου Μαλακατέ, που σπατάλησε πολύ φαιά ουσία και είναι μία κίνηση που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχουμε και το Γενάρη αν χρειαστεί να γίνει κάποια μεταγραφή».
Για το τμήμα του πόλο: «Πήραμε μια δύσκολη απόφαση, να πάει στην Α2 το πόλο. Όμως συζητήσαμε εκτενώς και με το προπονητικό και μέσα στο Δ.Σ. ήταν το μικρότερο κακό. Προκειμένου να δώσουμε μια προοπτική για το μέλλον, που έχουμε και η καλές ακαδημίες και θα αξιοποιηθούν και θα μπορέσουμε σταδιακά να αρχίσουμε να διεκδικούμε».
Για τον αν μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία στο βόλλεϊ ανδρών ο Παναθηναϊκός: « Όλες οι ομάδες είναι πιο ισχυρές και αυτό είναι πολύ όμορφο. Θα έχουμε περισσότερο θέαμα. Τα πάντα θα κριθούν στη λεπτομέρεια. Αυτό που μας ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους όσο καιρό παρακολουθώ είναι οτι το θέλουμε παραπάνω και ευελπιστώ οτι θα συνεχίσουμε να το θέλουμε παραπάνω, για να μπορέσουμε στην κόψη του ξυριαφιού να κάνουμε τη διαφορά».
Για το πόσο επηρεάζουν τα κλειστά γήπεδα το μπάτζετ του Παναθηναϊκού: « Ποσοστό δεν θυμάμαι ακριβώς, πάντως είναι μεγάλο. Αν σκεφτεί κανείς πως μόνο απο το ποδόσφαιρο και απο το μπάσκετ, χωρίς να κάνουμε τίποτα εμείς, από τη Λεωφόρο έχουμε 15% των ακαθαρίστων και στο ΟΑΚΑ έχουμε 15% των καθαρών, συν ό,τι κάνει ο ερασιτέχνης».
Για το αν η διοίκηση νιώθει πιο σίγουρη όταν βλέπει τη συμβολή του κόσμου: «Σίγουρα και σαν διοίκηση και σαν σύλλογος χρειαζόμαστε τον κόσμο. Όταν για παράδειγμα σε αγώνα πινγκ-πονγκ πάνε εκτός έδρας 100 άτομα, αυτό κανένας δεν το κάνει. Έχουμε αγαπάει και παρακολουθεί την ομάδα και το δείχνει με την στήριξή του».
Για το αν πιστεύει πως ο Ερασιτέχνης ενώνει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που έχουν διαφωνίες: «Αυτός είναι ο σκοπός. Θέλουμε να έχουμε ένα ρόλο ενωτικό, θέλουμε να τους έχουμε όλους κοντά μας. Ως ερασιτέχνης είναι πιο εύκολο να το κάνουμε. Σίγουρα είναι ένα στοίχημα, γιατί υπάρχουν οι διαφοροποιήσεις και η στενοχώρια. Πάντως αυτός είναι ένας απο τους στόχους μας».
Για τον εάν έχει συναντηθεί με τον Γιάννη Αλαφούζο:«Ναι έχω συναντηθεί. Είχα πάει για να μιλήσουμε για το θέμα του ΠΑΟ TV. Τον κύριο Αλαφούζο τον ξέρω απο τον χώρο της ναυτιλίας, όπου είναι πολύ πετυχημένος. Είναι ένας άνθρωπος πολύ λογικός και θετικός, όσον αφορά το γενικότερο εγχείρημα, ως νέα διοίκηση και ως ερασιτέχνης. Είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί η χορηγία από το ΠΑΟ TV».
Για το πως βλέπει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό που ανέβασε και το μπάτζετ: «Είναι μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Χαίρομαι οταν βλέπω να βγαίνουν παιδιά απο τις ακαδημίες μας. Είμαστε σε καλό δρόμο, τώρα που θα καταλήξει ο δρόμος είναι πολύ νωρίς να πούμε».
Για το εάν ο Αλαφούζος είναι θετικός για τον Βοτανικό: «Είπα και πριν, η συνάντηση με τον κύριο Αλαφούζο έγινε στο πλαίσιο των συζητήσεων με το ΠΑΟ TV. Δεν πήγαμε στο θέμα του Βοτανικού. Πάντως από οτι έχω αντιληφθεί υπάρχει από όλους μια αισιοδοξία οτι τελικά η όποια πρόταση θα γίνει απο το κράτος θα είναι σοβαρή».
Για τον εάν θεωρεί πως ο Βοτανικός είναι η λύση για να αλλάξει επίπεδο ο Παναθηναϊκός: «Όπως είναι αυτή τι στιγμή τα πράγματα και η πρόταση καλύπτει τα θέλω του Παναθηναϊκού τότε ναι. Ο Βοτανικός θα είναι καλύτερη λύση και χωροταξικά. Θα χορέσουν και μάλιστα ευρύχωρα όλα τα κομμάτια του ερασιτέχνη. Εφόσον έχουμε έναν χώρο δικό μας θα μπορέσουμε να γιγαντώσουμε ξανά τον Παναθηναϊκό. Είχαμε 47 τμήματα και τώρα έχουμε 26. Μας μένουν 20, στα οποία ο Παναθηναϊκός ήταν και πρωταθλητής πολλές φορές. Είναι μια πιο καλή λύση μακροχρόνια».
Για τη Λεωφόρο: Τη Λεωφόρο την έχουμε στην καρδιά μας, ειδικά οι παλιοί. Περνάω από εκεί και μου σηκώνεται η τρίχα. Είναι μια ιστορία που δεν θα χαθεί ποτέ. Υπάρχουν όμως δυσκολίες και τεχνικές και νομικές που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε τη Λεωφόρο αυτό που θέλουμε για τον Παναθηναϊκό για τα υπόλοιπα 50 χρόνια. Πάντως δεν είναι ανέφικτο. Το plan b υπάρχει, αν δεν πάρει όσα θέλει ο Παναθηναϊκός απο το Βοτανικό και όσα θέματα υπάρχουν θα κοιτάξουμε να τα λύσουμε».
Για τον εάν πιστεύει πως θα έρθουν σύντομα οι επίσημες ανακοινώσεις για το γήπεδο : «Έτσι και αλλιώς ο δήμαρχος έχει δεσμευτεί. Ο Παναθηναϊκός έχει αυτό το πρόβλημα εδώ και 20 χρόνια. Το να πάει 10 μέρες πιο πίσω δεν είναι κάτι, αν είναι να γίνουν σωστά τα πράγματα».
Για το ποιοι είναι οι στόχοι του στον Παναθηναϊκό: «Με ευχαριστεί να ασχολούμαι την ομάδα και επίσης με ευχαριστεί που βλέπω όλους αυτούς που δουλεύουν μέσα στον Παναθηναϊκό να είναι άτομα με πράσινη καρδιά, όπως ακριβώς περίμενα».
Για τον ποιο λόγο οι επώνυμοι Παναθηναϊκοί με μικρές εξαιρέσεις δεν προσφέρουν: «Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτό. Υπάρχουν άτομα που παλαιότερα είχαν συνεισφέρει και τώρα σταμάτησαν και άλλοι που ήταν απλά γνωστό οτι ήταν Παναθηναϊκοί χωρίς να κάνουν κάτι. Ο καθένας είναι όπως το δει το έργο. Άλλωστε εμένα δεν μου αρέσει αυτό το μοντέλο. Ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εξαρτώνται από τον κόσμο τους, όχι απο 3-4 άτομα. Αυτοί που είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν, θα πρέπει να τους πείσουμε πως αυτό θα επιστρέψει μετά πίσω σε αυτούς και αυτοί θα βγουν κερδισμένοι».
Για το αν προσπαθεί να βρει άτομα απο τον κύκλο του να βοηθήσουν την ομάδα: «Αυτό είναι κάτι που είναι σε εξέλιξη. Κάνω συζητήσεις με ανθρώπους που ξέρω οτι μπορούν να δώσουν και χίλια και πέντε και πενήντα χιλιάδες. Όλοι χρειάζονται. Οι μόνοι που θεωρώ δεν είναι απαραίτητα χρήσιμοι είναι οι πολύ μεγάλοι. Ας είναι όλοι οι υπόλοιποι».
Για τον αν πιστεύει οτι θα έχει θετική ανταπόκριση σε αυτά τα καλέσματα: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω ακόμη θετικά αποτελέσματα, είμαι ακόμη στην προσπάθεια να τους πείσω. Υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να χαρακτηρίσω γιατί είναι πολύ ξένο απο αυτό που νιώθω εγώ».
Για το εάν σκέφτεται πως μετά τον ερασιτέχνη μπορεί να ασχοληθεί με το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο: «Όχι. Εμένα οι βλέψεις μου είναι οτι κάνω να το κάνω στον ερασιτέχνη. Το οτι είμαι στο Δ.Σ. της ΠΑΕ είναι γιατί ως ερασιτέχνης έχουμε μια θέση. Όμως να ασχοληθώ έτσι όπως με τον ερασιτέχνη, όχι».
Για το ποια παιχνίδια του ερασιτέχνη θα βλέπει ο κόσμος απο το ΠΑΟ TV: «Όλα τα εντός έδρας. Ενώ παλιά ήταν πολύ επιλεκτικά αυτά που έδειχνε η τηλεόραση, μόνο τα ντέρμπι και τέτοια. Τώρα έχουμε υπολογίσει γύρω στα 50 παιχνίδια αν θυμάμαι καλά. Θα υπάρχουν και παιχνίδια των υποδομών , αλλά και ΑμεΑ, διότι σαν Παναθηναϊκός αυτό μας αντιπροσωπεύει, να βοηθάμε και αυτούς τους ανθρώπους. Το κανάλι θέλουν να έχει πλούσιο περιεχόμενο».
Για το τι είναι αυτό που θα τον έκανε χαρούμενο σε ένα χρόνο από τώρα: «Πρώτα από όλα να έχει λυθεί το γηπεδικό. Από εκεί και πέρα για φέτος, αν θα πάρουμε ένα πρωτάθλημα ή δυο ή κανένα για εμένα δεν έχει τόσο αξία, δε είναι ο καταλύτης. Πιο πολύ αξία έχει να δω όλες οι ομάδες να δίνουν το 105%. Έπειτα, να έχουμε καταφέρει να ενώσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, να τον φέρουμε πιο κοντά. Να έχουμε κλείσει την χρονιά όπως ξεκινήσαμε, δηλαδή χωρίς θέματα οικονομικά και να πρωταγωνιστεί η ομάδα σε όλα τα τμήματα».
Διαβάστε ακόμη…
- Περίπατος Τουρκίας και Αταμάν – Τι έκανε ο Τσεντί Οσμάν
- Σερέλης: «Αυτό ήταν το λάθος μας, ήμασταν τραγικοί»
- Παναθηναϊκός: Μόνο αυτός τόσα εκτός έδρας!
- Γιουρτσεβέν: «Αμυντικό το πρόβλημα, αφήσαμε πολλά σουτ»
- «Έπεσε μαχόμενος» στο Κάουνας, με… κόντρα διαιτησία – Τα highlights του Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός