Connect with us

Ερασιτέχνης

Ερασιτέχνης κατά ΕΟΚ: «Ή στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” ή δεν παίζουμε!»

Δημοσιεύθηκε

-

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του για τις αλλαγές που έγιναν στην προκήρυξη του Πρωταθλήματος Α1 μπάσκετ Γυναικών.


Είμαστε όλοι εδώ, είμαστε όλοι Stoiximan

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τη «Μάνα του Λόχου»:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του προς την αρμόδια ομοσπονδία του μπάσκετ για τη φετινή προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας γυναικών.

Με μεγάλη μας έκπληξη και δυσαρέσκεια λάβαμε, στις 12/06/24, την Ειδική προκήρυξη Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

Μετά από αρκετές συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα σωματεία προχωρήσατε στην αποστολή της συγκεκριμένης προκήρυξης, τροποποιώντας την αντίστοιχη περυσινή με άρθρα που ουδέποτε συζητήθηκαν η απλά ανακοινώθηκαν στην τελευταία συνάντηση.

Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι ο Σύλλογός μας θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, με ρητή επιφύλαξη ως προς τα κάτωθι άρθρα, το περιεχόμενο των οποίων δεν αποδέχεται επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος του:

Άρθρο 5.10

Προστέθηκε φωτογραφική διάταξη για συμμετοχή, χωρίς περιορισμό, Κύπριων αθλητριών στο πρωτάθλημα, με μοναδική προϋπόθεση τη συμμετοχή τους σε τουλάχιστον δύο (2) αγωνιστικές περιόδους στα πρωταθλήματα μικρών ηλικιών σε Κύπρο ή Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο δεν συμφωνήθηκε στις συναντήσεις των σωματείων, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Για να αγωνιστεί Κύπρια αθλήτρια ως Ελληνίδα θα πρέπει να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα Ελλάδας ή Κύπρου.

Παρακαλούμε για τη διόρθωση του άρθρου.

Άρθρο 6.5

Όπως γνωρίζετε τα τηλεοπτικά δικαιώματα (σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο) ανήκουν στα σωματεία, τα οποία δύναται να τα παραχωρήσουν στην εκάστοτε Ομοσπονδία. Στην περυσινή συνάντηση μας συμφωνήσαμε βάσει όσων μας γνωρίσατε και διαβεβαιώσατε να τα παραχωρήσουμε στην ΕΟΚ. Συγκεκριμένα μας παρουσιάσατε ένα πρόγραμμα μεταδόσεων παρόμοιο με αυτό της elite αντρών, όπου θα υπήρχε κάλυψη, από τηλεοπτικό πάροχο, ένα ή δύο αγώνων, ανά αγωνιστική, ενώ οι υπόλοιποι αγώνες θα καλύπτονταν μέσω livestreaming από την Ομοσπονδία ή εναλλακτικά από τα σωματεία και το κόστος, στην δεύτερη περίπτωση, θα καλυπτότανε από την ΕΟΚ.

Αποφασίσαμε, λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο καλό και την προβολή του πρωταθλήματος, να συμμετέχουμε στην κεντρική διαχείριση χάνοντας σημαντικά και αναγκαία έσοδα από τον πάροχο μας, εξασφαλίζοντας όμως ότι δεν θα επιβαρυνθεί με επιπλέον έξοδα ο σύλλογος.

Αντί αυτού τροποποιήσατε τα συμφωνηθέντα προσφέροντας το μηδαμινό ποσό των 100 ευρώ ανά μετάδοση, όταν γνωρίζετε πως το κόστος μίας σοβαρής διαδικτυακής κάλυψης, που όπως ισχυρίζεστε επιθυμείτε στο πλαίσιο της αναβάθμισης της διοργάνωσης, κοστίζει 450 ευρώ συν τα έξοδα περιγραφής.

Θεωρούμε ότι για την αναβάθμιση του προϊόντος της διοργάνωσης, πρέπει να εξασφαλίσετε μεγαλύτερο budget στα σωματεία για τις διαδικτυακές μεταδόσεις. Σε διαφορετική περίπτωση διατηρούμε το δικαίωμα διαχείρισης των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων.

Άρθρο 7.2

Στην περυσινή προκήρυξη ζητήθηκε οι προπονητές να ντύνονται με κοστούμια αντί αθλητικής ομοιόμορφης εμφάνισης με την αιτιολογία της όποιας αναβάθμισης. Για τον σκοπό αυτό παρείχατε στα σωματεία το ποσό των 800 ευρώ. Φέτος διατηρήσατε μεν την υποχρέωση αλλά καταργήσατε την παροχή. Παράλληλα προνοείται για πρόστιμα στα σωματεία που θα «τολμήσουν» να παρακούσουν τις εντολές σας.

Άρθρο 10.4

Δεν κατανοούμε την σκοπιμότητα τροποποίησης του συγκεκριμένου άρθρου από προαιρετικό σε υποχρεωτικό. Παραθέτουμε την περυσινή διάταξη: «Οι αγώνες των Play offs της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, για την καλύτερη προβολή των και στα πλαίσια της αναβάθμισης του πρωταθλήματος, δέον όπως διεξάγονται σε γήπεδα εγκεκριμένα για την τέλεση Ευρωπαϊκών αγώνων (Fiba approved), εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα και εφόσον τα σωματεία τα έχουν αντίστοιχα χρησιμοποιήσει την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024, είτε σε εγχώριες, είτε σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις» και τη φετινή καταχρηστική τροποποιημένη διάταξη: «Οι αγώνες των νικητών Γ1-Γ2 της Δ’ φάσης των Play offs της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, για την καλύτερη προβολή των και στα πλαίσια της αναβάθμισης τού πρωταθλήματος, υποχρεωτικά διεξάγονται σε γήπεδα εγκεκριμένα για την τέλεση Ευρωπαϊκών αγώνων (Fiba approved), τα οποία τα σωματεία τυχόν έχουν χρησιμοποιήσει την αγωνιστική περίοδο 2024 -2025, είτε σε εγχώριες, είτε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, εφόσον ο Παναθηναϊκός Α.Ο., προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος θα αγωνιστεί στην φυσική του έδρα, στο γήπεδο Παύλος Γιαννακόπουλος, το οποίο όπως γνωρίζετε πολύ καλά κατέχει άδεια λειτουργίας και τηρεί τις προϋποθέσεις.

Σε περίπτωση που επιμείνετε στην εφαρμογή του άρθρου 10.4 και υποχρεώσετέ την ομάδα μας να παίξει σε άλλο γήπεδο σας δηλώνουμε ότι δε θα αγωνιστούμε.

Άρθρο 15

Παράγραφος Γ1

Όπως γνωρίζετε τα εμπορικά δικαιώματα αντίστοιχα με τα τηλεοπτικά ανήκουν σύμφωνα, με τον αθλητικό νόμο, στα αθλητικά σωματεία τα οποία δύναται να τα παραχωρήσουν στην Ομοσπονδία. Δεν έχουμε αντίρρηση προβολής χορηγών της Ομοσπονδίας ή του πρωταθλήματος αλλά σας καταστούμε σαφές ότι, ο κεντρικός κύκλος του γηπέδου του Παναθηναϊκού Α.Ο. ανήκει στον ίδιον φέρει το σήμα του Συλλόγου διαχρονικά και έτσι θα παραμείνει.

Η παρούσα επιστολή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δήλωσης συμμετοχής του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών, περιόδου 2024-2025».Το «Όλα Πράσινα» … σαρώνει στο YouTube! Πάτα ΕΔΩ, κάνε subscribe στο κανάλι μας και μάθε πρώτος τις μεταγραφές του «Τριφυλλιού» από το site όλων των Παναθηναϊκών.


Διαβάστε ακόμη…

Advertisement
Comments
Advertisement
Advertisement
Ποδόσφαιρο5 ώρες πριν

Παναθηναϊκός – Μπότεφ Πλόβντιβ: Η σέντρα και η τηλεοπτική μετάδοση

Μεταγραφές5 ώρες πριν

Στο αεροδρόμιο ο Τετέ – Στην Αθήνα τα ξημερώματα! (pic)

Ποδόσφαιρο6 ώρες πριν

Θα δει Παναθηναϊκό με Μπότεφ στο ΟΑΚΑ ο Τετέ!

Ποδόσφαιρο6 ώρες πριν

«Πέταξε» εκτός Ευρώπης τον Αϊτόρ ο Αλόνσο!

Μεταγραφές6 ώρες πριν

Παναθηναϊκός: Δηλώθηκε στο ευρωπαϊκό ρόστερ ο Τετέ!

Μεταγραφές10 ώρες πριν

Παναθηναϊκός: «ΒΑΣΙΛΙΚΟ» συμβόλαιο σε Τετέ! – Το «χρυσάφι» που δίνει στη «Γαλατά» (pic)

Μπάσκετ11 ώρες πριν

ΕΟΚ: Αυτοί είναι οι δύο άνθρωποι – «κλειδιά» στη διοίκηση Λιόλιου

Ποδόσφαιρο11 ώρες πριν

Κέρκεζ: «Με τέτοιο μπάτζετ, τέτοιους παίκτες… πολύ καλύτερος ο Παναθηναϊκός»

Μεταγραφές11 ώρες πριν

Τετέ: Το τεράστιο κασέ του Βραζιλιάνου, που αποκτά ο Παναθηναϊκός

Μεταγραφές12 ώρες πριν

Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» οριστικά ο Τετέ με κανονική μεταγραφή!

Μπάσκετ3 εβδομάδες πριν

Πρωτοβουλία Γιαννακόπουλου: «Δίνουμε επίδομα για το τρίτο παιδί – Ελληνικές σημαίες σε όλα τα παιδιά πρώτης Δημοτικού» (vid)

Μεταγραφές3 εβδομάδες πριν

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Ανακοινώθηκε επίσημα από τη νέα του ομάδα

Μπάσκετ2 εβδομάδες πριν

Νέο «γλέντι» της Δέσποινας Γιαννακοπούλου σε φίλο του Ολυμπιακού! (pic)

Μεταγραφές3 εβδομάδες πριν

Ο Παναθηναϊκός… κατέστρεψε τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού!

Μπάσκετ4 εβδομάδες πριν

«Μήνυμα» Γιαννακόπουλου σε Μαντζούκα μετά τη μεταγραφή του (pic)!

Μπάσκετ1 εβδομάδα πριν

Μπράντι Λοβ: Δώρο στην πασίγνωστη ηθοποιό ερωτικών ταινιών ο Παναθηναϊκός! (pic)

Μπάσκετ7 ημέρες πριν

Επικός Πουαριέ: «Αν γίνει το Παναθηναϊκός-Σέλτικς πληρώνω θέση στην πρώτη σειρά!» (pic)

Μεταγραφές4 εβδομάδες πριν

Τι έρχεται μετά το trade του Βεζένκοφ και η αντίδραση του Παναθηναϊκού! (vid)

Μεταγραφές4 εβδομάδες πριν

Ο διακαής πόθος του Αταμάν, οι Γ. Ερνανγκόμεθ – Παπαγιάννης και τα μεταγραφικά της ΠΑΕ! (vid)

Ποδόσφαιρο3 εβδομάδες πριν

Παναθηναϊκός: Απρόσμενη οικονομική «ανάσα» από το Euro 2024!

Μπάσκετ18 ώρες πριν

Παναθηναϊκός: Λεσόρ, ο επόμενος που παίρνει σειρά μετά τον Αταμάν! (vid)

Μπάσκετ23 ώρες πριν

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Τρομερή εμφάνιση με την Εθνική Ισπανίας! (vid)

Άρης Αντωνόπουλος2 ημέρες πριν

Παναθηναϊκός: Η κλήρωση φέρνει μεταγραφές – Εξελίξεις με Πελίστρι και όχι μόνο! (vid)

Ποδόσφαιρο2 ημέρες πριν

Λεωφόρος: Η στιγμή της συμπλοκής με πυροβολισμούς οπαδών του Παναθηναϊκού! (vid)

Ποδόσφαιρο2 ημέρες πριν

Η δράση & οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της εγκληματικής που συμμετείχαν οπαδοί του Παναθηναϊκού (vid)

Μπάσκετ3 ημέρες πριν

Ματίας Λεσόρ: ΑΠΙΘΑΝΟ κάρφωμα αλά… NBA με την Εθνική Γαλλίας! (vid)

Μπάσκετ3 ημέρες πριν

Καλωσόρισμα Χουάντσο σε Μπράουν: «Έτοιμος για Παναθηναϊκό!» (vid)

Μεταγραφές6 ημέρες πριν

Παναθηναϊκός: Τι ΙΣΧΥΕΙ για Μουνιαΐν, Μόουρα, Σακίρι, Παβόν, Ντίας, Οκάμπος! (vid)

Άρης Αντωνόπουλος6 ημέρες πριν

Παναθηναϊκός: Εκεί ψάχνει για ψηλό – Το παρασκήνιο της απόφασης για Μπαλτσερόφσκι! (vid)

Ποδόσφαιρο6 ημέρες πριν

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Νετάνια 1-0 | Τα Highlights (vid)

Advertisement