«3-4αρι» ή «4-5αρι»;

Οι «πράσινοι» θα αποκτήσουν δεδομένα έναν πάουερ φόργουορντ και ο Πέτρος Κουλούρης εξετάζει τα χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να έχει ο συγκεκριμένος παίχτης.

ÐÅÄÏÕËÁÊÇÓ ÁÑÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2015-2016)

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί η υπόθεση του «4αριου» που θα προσθέσει στη σύνθεσή του ο Παναθηναϊκός, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο το αν θα πρόκειται για πάουερ φόργουορντ/σέντερ ή σμολ φόργουορντ/πάουερ φόργουορντ. Οι «πράσινοι» διαθέτουν στο ρόστερ τους τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Κέι Σι Ρίβερς στη θέση «3», ενώ σε αυτή του «4» υπάρχουν οι Τζέιμς Γκιστ και Αντώνης Φώτσης.

Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο Κωνσταντίνος Πανάς, ο Παναθηναϊκός φείδεται σέντερ με δυνατό κορμό που θα μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα «βαριά» πεντάρια. Εάν οι «πράσινοι» είχαν αποκτήσει κάποιον παίχτη στο «3» που θα είχε βασικό και όχι συμπληρωματικό ρόλο όπως ο Πατ Καλάθης, τότε πράγματι θα ήταν όχι απλά εφικτό, αλλά απαραίτητο, να προστεθεί ένας μπασκετμπολίστας σαν τον Κόλτον Άιβερσον, που θα αποτελούσε τον παρτενέρ του Γιάννη Μπουρούση στο «5». Ο Χαραλαμπόπουλος, ο Ρίβερς και το – υποθετικό – «3-4αρι» θα κάλυπταν επαρκώς τη θέση του σμολ φόργουορντ, ενώ στο «4» θα χρησιμοποιούνταν ο Φώτσης, ο Γκιστ, το – βάσει σεναρίου – «3-4αρι», καθώς και ο Κρις Σίνγκλετον.

Αυγουστιάτικη διαμονή στη Σαντορίνη, στις πιο αχτύπητες τιμές!

Παρ’ όλα αυτά, με δεδομένο το ρόλο που θα έχει ο Πατ, το κενό στη θέση «3» είναι, πλέον, μεγαλύτερο σε σχέση με το «5». Ο Ρίβερς ναι μεν λογίζεται από τον Αργύρη Πεδουλάκη κυρίως ως σμολ φόργουορντ, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για σούτινγκ γκαρντ, ενώ και ο βαθμός στον οποίον θα ανταποκριθεί στα αυξημένα του καθήκοντα ο Χαραλαμπόπουλος αποτελεί «στοίχημα» για το τεχνικό επιτελείο. Έτσι, ο παίχτης που θα αποκτηθεί θα πρέπει να είναι «3-4αρι», αφενός για να διευκολύνει το έργο των προαναφερθέντων και αφετέρου για να προστεθεί ακόμα μία λύση στο «4». Σε αυτή την περίπτωση ο «Άρτζι» θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον Γκιστ – και – στη θέση του σέντερ, στην οποία θα βρίσκονται οι Μπουρούσης και Σίνγκλετον.

Κάθε ομάδα, μηδεμίας εξαιρουμένης, αναγκάζεται να «θυσιάζει» ορισμένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της και να «χτίζει» σε αυτά στα οποία πλεονεκτεί. Ομοίως ο «εξάστερος», με τον Πεδουλάκη να καλείται να καλύψει τη δυσκολία (και όχι αδυναμία) τόσο του Μπουρούση, όσο και του Σίνγκλετον να αμυνθούν απέναντι σε δυνατότερους αντιπάλους, για να μην θεωρηθεί «θυσία» η απόκτηση «3-4αριου».

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ