Καλύτερα να δει δίπλα του!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας σχολιάζει τη μεταγραφή του Βαγγέλη Οικονόμου και εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να στραφεί στην ελληνική αγορά και στα βαλκανικά πρωταθλήματα.

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρώτη χειμερινή μεταγραφή του, τον 30χρονο αμυντικό Βαγγέλη Οικονόμου, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο. Δεν θα είναι η μόνη προσθήκη, αλλά θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο, ενός επιθετικού περιοχής και ενός δημιουργικού χαφ. Η πρώτη θα επισπευστεί, αλλά η δεύτερη θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Ασφαλώς, είναι εύλογη η συζήτηση για το αν ο Παναθηναϊκός πρέπει να κινηθεί μεταγραφικά, τη στιγμή που χρωστάει παντού. Όσοι υποστηρίζουν ότι η ΠΑΕ δημιουργεί νέα χρέη, έχουν δίκιο να το αντιμετωπίζουν έτσι. Από την άλλη, ο Ουζουνίδης σωστά ισχυρίζεται ότι χρειάζεται μερικές λύσεις, λόγω των πολλών αποχωρήσεων που θα προκύψουν. Ήδη, έφυγαν οι Κουτρουμπής, Χουλτ, Σιλά, ενώ οι Μολέντο, Λουντ, Χίλιεμαρκ, Ρέις βρίσκονται με τη βαλίτσα στο χέρι. Φυσικά, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου κανένας δεν μπορεί να προδικάσει πόσοι θα πουληθούν ή θα φύγουν με άλλο τρόπο…

Προσωρινά, ας αποφύγουμε αυτά τα διλήμματα και ας επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Δηλαδή, κατά πόσο ο Βαγγέλης Οικονόμου ταιριάζει στο πλάνο που πρέπει να υπηρετήσει ο Παναθηναϊκός στο άμεσο μέλλον, ώστε να επιβιώσει και να μειώσει τα χρέη του. Εκτός εάν εμφανιστεί ένας επενδυτής με σκοπό να δαπανήσει χρήματα, οπότε θα μπούμε σε άλλη φάση. Αλλά, μέχρι τότε, η διοίκηση επιβάλλεται να υιοθετήσει τη λογική «έσοδα – έξοδα». Όπου αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα θα επαρκούν για ένα μικρό μπάτζετ και για τη σταθερή αποπληρωμή των χρεών.

Δωρεάν Φρουτάκια – Δωρεάν Ρουλέτα – Δωρεάν Μπλακτζακ

Από εδώ και στο εξής, ο Παναθηναϊκός οφείλει να στραφεί στην ελληνική αγορά και να αξιοποιήσει τις εγχώριες λύσεις. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να καταλήξει ποιοι από την ακαδημία του μπορούν να βοηθήσουν, τώρα ή από το καλοκαίρι και στις θέσεις που δεν θα διαθέτει δικές του επιλογές, να αποκτήσει ποδοσφαιριστές με εμπειρία από τη Superleague. Διότι το προπονητικό επιτελείο θα έχει άποψη για τις δυνατότητες τους και δεν θα ρισκάρει.

Σίγουρα, οι περισσότεροι «εγχώριοι» δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από την άλλη, όμως, ο Βιγιαφάνιες, ο Κουρμπέλης και ο Κουλιμπαλί δεν αποκτήθηκαν από το εξωτερικό. Ήρθαν από τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα και τον Πλατανιά. Άρα, υπάρχουν παίκτες στην Ελλάδα που έχουν δυνατότητες και θα βοηθούσαν τον μνημονιακό Παναθηναϊκό.

Επίσης, τα βαλκανικά πρωταθλήματα έχουν ποιοτικές και οικονομικές λύσεις για τον Παναθηναϊκό. Έχει αποδειχτεί στο παρελθόν και αξίζει να αξιοποιηθούν στο μέλλον. Ίσως όχι άμεσα, μιας και τώρα προέχουν άλλα ζητήματα, όμως η ομάδα δεν έχει πλέον την άνεση να ψωνίζει από Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία και Γερμανία, με εξαίρεση τους δανεισμούς παικτών. Οπότε, γιατί να μην κοιτάξει δίπλα της;

Υ.Γ.: Εννοείται πως τα προαναφερόμενα θα ισχύσουν εάν ο Παναθηναϊκός αντέξει τη φετινή σεζόν. Αυτή την παράμετρο δεν χρειάζεται να την αναφέρουμε συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ