Όχι άλλες απώλειες με τη Ξάνθη!

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Κυριακή στη Λεωφόρο τη Ξάνθη (16/10, 16:00) και ο Στέφανος Σίσκος σκιαγραφεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της αναμέτρησης, σε μια στροφή του πρωταθλήματος που κρίνεται κρίσιμη.

Advertisementolaprasina1908

Το ματς της Κυριακής ίσως είναι ένα από τα κρισιμότερα που έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα. Δεν αναφέρομαι φυσικά στο μέγεθος του αντιπάλου, που μόνο αμελητέο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί για να αποφύγουμε τυχόν απώλειες, αλλά για μια σειρά παραγόντων που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού και να στοιχίσουν την πορεία της ομάδας στη διοργάνωση.

Πεινάς; Deliveras! Παράγγειλε τώρα ότι τραβάει η… όρεξή σου!

Η Ξάνθη είναι μια ομάδα που έχει κάνει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια ζημιά στον Παναθηναϊκό. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τα δύο διπλά των Ακριτών στη Λεωφόρο σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με 0-1, σε δύο αναμετρήσεις που το τριφύλλι πλήρωσε τα λάθη και την αγωνιστική χαλαρότητα που επέδειξε.

Εκτός από τις δύο παραπάνω ήττες, η Ξάνθη δυσκολεύει παραδοσιακά τον Παναθηναϊκό ακόμα και στα νικηφόρα αποτελέσματα, αφού κάθε φορά που βλέπουν απέναντι τους πράσινους, οι παίχτες της δίνουν «τον υπερ πάντων αγώνα» για να μην ηττηθούν. Δεν θα ξεχάσει κανένας από τους φίλους της ομάδας, όσα χρόνια και αν περάσουν, τους αγώνες, όπου οι παίχτες της τότε Σκόντα έκαναν καθυστερήσεις από το 1ο λεπτό. Χαρακτηριστικότερη φυσιογνωμία σε αυτή τη φαρσοκωμωδία που ζήσαμε επανειλημμένα εντός και εκτός έδρας, το πλάγιο μπακ, Γιάννης Παπαδημητρίου, με τις οσκαρικές του ερμηνείες με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Τη σεζόν 2007-2008 μάλιστα (το γνωστό πρωτάθλημα στα χαρτιά), η Ξάνθη ήταν μια από τις ομάδες που στοίχισαν στο τριφύλλι το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς με το 3-2 στη Θράκη που σήμανε την έναρξη της αγωνιστικής καθίζησης του τριφυλλιού– ακολούθησε το 1-1 με τον Ηρακλή στη Λεωφόρο και μετά από δυο αγωνιστικές η ντροπιαστική ήττα με 4-1 στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΌΦΗ – και την κατάληξη στην τρίτη θέση εκείνης της χρονιάς, τέσσερις μάλιστα βαθμούς από την κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να «ξεπληρώσει» αγωνιστικά εκείνο το στραπάτσο την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2013-2014, όταν με νίκη στην Ξάνθη έριχνε τους Ακρίτες στη δεύτερη κατηγορία. Η αγωνιστική του ανυπαρξία όμως, σε συνδυασμό με την εχθρική διαιτησία του Σπάθα σε εκείνο το παιχνίδι, απέφεραν το τελικό 3-1 υπέρ των γηπεδούχων και ένα ακόμη πλήγμα στο γόητρο των πρασίνων.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

Η νίκη την Κυριακή απέναντι στην Ξάνθη θα κλείσει ένα γύρο παιχνιδιών με ιδιαίτερα θετική συγκομιδή, αν αναλογιστούμε το ξεκίνημα τις προηγούμενες χρονιές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πάει η ομάδα στα ντέρμπι και στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Το παιχνίδι της Κυριακής μπορεί να μην κρίνει τίτλο, αλλά αποτελεί όπως και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, ένα βήμα για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν δεν θα πρέπει να υπάρξουν νέες απώλειες από μια ομάδα που έχει κάνει αρκετές φορές τη ζημιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ