Φάκελος… «οργάνωση»!

Το «κενό» πίσω από τον Καλάθη, η «μερική» αδυναμία του Μποχωρίδη, η απαιτούμενη απόκτηση γκαρντ και ο «πασπαρτού», Μάικ Τζέιμς. Σχολιάζει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Advertisementolaprasina1908

Μετά την ολοκλήρωση του Γκομέλσκι Καπ, είναι δυνατό να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, καθώς και να σχολιάσουμε μερικές από τις αδυναμίες του φετινού Παναθηναϊκού. Μία εξ ’αυτών, είναι η «λειψανδρία» στη θέση του άσσου. Εκεί, όπου το «Τριφύλλι», στερείται «καθαρόαιμου» οργανωτή, μετά τον Νικ Καλάθη.

Πεινάς; Deliveras! Παράγγειλε τώρα ότι τραβάει η… όρεξή σου!

Στο δεύτερο ματς του Γκομέλσκι Καπ, απέναντι στην Ούνικς Καζάν, διαπιστώσαμε το σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της οργάνωσης. Ειδικότερα, όταν ο Καλάθης δεν βρισκόταν στο παρκέ, οι «πράσινοι» είχαν σοβαρό πρόβλημα στη κυκλοφορία της μπάλας και πολλά «κολλήματα». Στα προηγούμενα ματς, αυτό, διορθωνόταν με την επιθετική δεινότητα του Μάικ Τζέιμς. Ωστόσο, η Ούνικς επειδή έχει μια συμπαγή άμυνα και κλείνει συνεχώς τους χώρους, είναι δύσκολο ένας παίχτης να πάρει την ομάδα «πάνω» του. Δεν είναι τυχαίο, πως με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού στο πάγκο, Τζέιμς Γκιστ και Κρις Σίγκλεντον, υπερέβαλαν εαυτούς, κάνοντας ενέργειες που φυσικά είχαν και αντίκτυπο στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, λείπει ένας δεύτερος καθαρός οργανωτής, πίσω από τον Καλάθη, ώστε να μην χαλάει η αγωνιστική εικόνα του «Τριφυλλιού».

Σε αυτό το κομμάτι, έρχεται να προστεθεί ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο νεαρός γκαρντ, όντας πολύ βελτιωμένος στο αμυντικό κομμάτι, μπορεί να έχει έλλειψη εμπειρίας λόγω των πολλών τραυματισμών αλλά και από την παραγκώνιση του, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δε παύει να είναι ένας παίχτης που μπορεί να βοηθήσει επιθετικά με τις δημιουργικές του ικανότητες. Μην ξεχνάμε, πως πρόκειται για έναν αθλητή με πεσμένη ψυχολογία και ρυθμό, για αυτό λοιπόν, το ζητούμενο είναι, να νιώσει την εμπιστοσύνη από τον προπονητή του. Παρόλα αυτά, ο «Μποχώ» για την ώρα, δεν δείχνει πως μπορεί να σταθεί ως δεύτερος καθαρός point guard, λόγω της αδυναμίας του να οργανώνει την ομάδα για ένα μεγάλο διάστημα, ωστόσο παραμένει μια ποιοτική λύση στο «οπλοστάσιο» του Αργύρη Πεδουλάκη.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

Ένα τελευταίο κεφάλαιο που θα πρέπει να κλείσουμε, είναι ο ρόλος του Μάικ Τζέιμς. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι οργανωτής. Είναι ένα μοντέρνο point guard που θα τρέξει το γήπεδο, θα σκοράρει, θα παίξει την τρομερή άμυνα του, αλλά δε είναι ο οργανωτής της ομάδας. Δε μπορεί να οργανώσει. Όταν η ομάδα βρίσκεται σε οργανωμένη επίθεση (5vs5), και γίνεται το pnr στη μπάλα (pick ‘n roll – σκριν στη μπάλα και ο σκρινερ, ρολλάρει στη ρακέτα), ο Τζέιμς θα πάρει το pick, αλλά δε μπορεί να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο ή να σπάσει τα hedge που γίνονται. Δηλαδή, να πασάρει γρήγορα τη μπάλα πλάγια ή στην αδύναμη πλευρά. Αυτή είναι η κύρια αδυναμία του.

Εν κατακλείδι, η ομάδα χρειάζεται έναν γκαρντ, χωρίς αυτό να σημαίνει τη παραγκώνιση του Μποχωρίδη. Φυσικά θα βοηθήσει πολύ στο τομέα της οργάνωσης, αλλά θα δώσει ανάσες και στον Μάικ Τζείμς από το κατέβασμα της μπάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ