Τη μεγαλύτερη αίσθηση έκανε ο απόντας

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει στο «Όλα Πράσινα» για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την παρουσίαση των Νίκου Λυμπερόπουλου και Τάκη Φύσσα.

2screenshot_2

 Κανένας δεν έφυγε σοφότερος από το «Γεώργιος Καλαφάτης», μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Τάκη Φύσσα, το μεσημέρι της Τετάρτης (28/12). Ουσιαστικά, επρόκειτο για μία εκδήλωση που έπρεπε να τελεστεί και οι δύο άνδρες διεκπεραίωσαν την υποχρέωση χωρίς να αναφέρουν κάτι σημαντικό.

Έκπτωση Oral-B έως -40%. Αυτές τις γιορτές κάντε ένα ξεχωριστό δώρο σ’ αυτούς που αγαπάτε.

Αυτό δεν σημαίνει πως αυτό που συνέβη ήταν παράδοξο. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Λυμπερόπουλος ανέλαβε πριν λίγες ημέρες και δεν είναι δυνατό να έχει εξοικειωθεί με όλους και με όλα στον Παναθηναϊκό, ώστε να νιώθει άνετα να εκφραστεί.

Το ίδιο ισχύει για τον Τάκη Φύσσα. Παραδέχτηκε πως θα αναλάβει στις αρχές Ιανουαρίου και κατά συνέπεια, δεν έχει αναλυτική ενημέρωση για την ακαδημία. Άρα, δεν μπορούσε να θίξει κάποια ζητήματα χωρίς να ρισκάρει να εκτεθεί και καλύτερα που δεν το έπραξε.

Η παρουσίαση των ΛυμπερόπουλουΦύσσα είχε περισσότερο συμβολική σημασία. Η εικόνα δύο ανθρώπων οι οποίοι διακρίθηκαν ως ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού και αγαπήθηκαν από τους φιλάθλους, σηματοδοτεί τη νέα αρχή και δημιουργεί αισιοδοξία. Ξέρουν τον Παναθηναϊκό, αναδείχτηκαν από τον Παναθηναϊκό και έχουν δεσμούς με τον Παναθηναϊκό

Βασικά, το μοναδικό αξιοσημείωτο από τις δηλώσεις είναι πως στην παρούσα φάση, τον πρώτο λόγο για τις εξελίξεις στην ομάδα τον έχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αυτός αποφάσισε τους παίκτες τους οποίους έθεσε στο περιθώριο και αυτός θα εγκρίνει τους επιλεγόμενους για τη μεταγραφή. Το δήλωσε ξεκάθαρα ο Λυμπερόπουλος και δεν χωρούν παρερμηνείες. Φυσικά, η τελική απόφαση συνεπάγεται ευθύνη και κριτική ή μνεία, ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αλλά, αυτό θα φανεί στο χρόνο και όχι άμεσα.

Επίσης, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Λυμπερόπουλος και ο Φύσσας απέφυγαν, εμμέσως, να θέσουν υψηλούς στόχους σε όλους τους τομείς. Και οι δύο επανέλαβαν ότι το παρελθόν δεν έχει σχέση με το παρόν, ότι υπάρχουν δυσκολίες και δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψη και ότι θα προσαρμοστούν στις συνθήκες που συνάντησαν.

Η πρώτη εντύπωση από τον Λυμπερόπουλου είναι συγκεχυμένη, ακριβώς λόγω της «υποχρέωσης». Ήταν φειδωλός, όπως προανήγγειλε εξαρχής και προσεκτικός στις τοποθετήσεις του, οπότε έκρυψε πράγματα που θα φανούν στην πορεία από τις πράξεις του.

Η απουσία του Αλαφούζου

Σημαντική ήταν η απουσία του Γιάννη Αλαφούζου από την εκδήλωση. Δεν είναι μυστικό ότι έχει αποστασιοποιηθεί από την καθημερινότητα της ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες, αλλά τουλάχιστον είχε παραστεί στην παρουσίαση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Αντιθέτως, δεν βρέθηκε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για την αντίστοιχη των Νίκου Λυμπερόπουλου και Τάκη Φύσσα.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

Είναι προφανές πως η σχέση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παναθηναϊκό εισέρχεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα διατηρήσει τον τίτλο του, θα χρηματοδοτεί την εταιρία, αλλά θα περιοριστεί σε εποπτικό ρόλο και δεν θα παρεμβαίνει στο κάθε ζήτημα. Για αυτό, άλλωστε, αναζητεί ένα διοικητικό στέλεχος που θα εμπλέκεται στη διοίκηση, μαζί με τον Χρήστο Παναγαόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ