Πλέον, δεν είναι θέμα… Παναθηναϊκού!

Η πραγματική αιτία της τελευταίας ανακοίνωσης της «Θύρας 13», τα δύο διαφορετικά «στρατόπεδα» στις τάξεις των οργανωμένων και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που δείχνει με πράξεις ότι παλεύει για το καλό του Παναθηναϊκού.

21

Έκπτωση Oral-B έως -40%. Αυτές τις γιορτές κάντε ένα ξεχωριστό δώρο σ’ αυτούς που αγαπάτε.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά, καλά χριστούγεννα και καλή χρονιά! Βγαίνουμε επιτέλους από ένα τραγικό έτος, το οποίο πήρε μαζί του χιλιάδες συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα, είτε λόγω του μίσους που διακατέχει πλέον τον κόσμο, είτε εξαιτίας εγκληματικής αμέλειας. Πόλεμοι, βομβαρδισμοί, φορτηγά πάνω σε ανθρώπους, αεροπορικές τραγωδίες και πολλά άλλα γεγονότα, μας κάνουν καμιά φορά να κατανοούμε πόσο περαστικοί είμαστε από αυτή τη ζωή και παράλληλα πόσο τυχεροί θα πρέπει να αισθανόμαστε που μπορούμε να βλέπουμε από απόσταση όλα αυτά τα γεγονότα. Σαν να παρακολουθούμε ταινία τρόμου…

Για να μην… παρεξηγούμαστε!

Έπειτα από αυτή τη σύντομη εισαγωγή, ήρθε η ώρα να περάσουμε στο… κυρίως πιάτο του κειμένου. Πριν από αυτό όμως-και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις-θα ήθελα κατά κάποιο τρόπο να οριοθετήσω τις συνθήκες των παρακάτω γραμμών.

Επειδή έχω κατανοήσει όλον αυτό τον καιρό, πως το πρώτο πράγμα που προσπαθεί να καταλάβει ο αναγνώστης όταν διαβάζει ένα κείμενο, είναι «ποιον εξυπηρετεί αυτός;», «από ποιον τα παίρνουν αυτοί» και όλα αυτά τα ωραία, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το μόνο συμφέρον που σκοπεύει να εξυπηρετήσει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι αυτό του Παναθηναϊκού. Όσο… καθαρό κι αν ακούγεται αυτό για να είναι αληθινό, εν τέλει αυτή είναι απλά η πραγματικότητα.

Ουδεμία σχέση έχουμε με τον Γιαννακόπουλο, τον Αλαφούζο, τη «Θύρα 13» ή όποιον άλλο φαντάζεστε. Προσωπικά μάλιστα, μπορώ να σας αποκαλύψω πως οι δύο πρώτοι μου είναι ιδιαίτερα… αντιπαθείς, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την κρίση μου σχετικά με τα όσα προσφέρουν-ή δεν προσφέρουν-στον Παναθηναϊκό.

Φάκελος «Γιαννακόπουλος»

Αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο μπορώ να αναγνωρίσω ωστόσο στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είναι πως αποτελεί έναν άνθρωπο που προσπαθεί να μάθει από τα λάθη του και να βελτιώνει συνεχώς τη συμπεριφορά του.

Είναι προφανές πως ο ίδιος κατάλαβε πως είχε αρχίσει να χάνει τη μπάλα μετά τις άθλιες επιθέσεις που πραγματοποίησε στους διαιτητές μιας αναμέτρησης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και κατόπιν στον Βασίλη Σπανούλη στο ίδιο γήπεδο κι έκτοτε ο… διακόπτης φαίνεται πως άρχισε να αλλάζει θέση.

Από τις αρχές της περασμένης σεζόν (2015-16), ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δείχνει μια αξιοσημείωτη θέληση να αφήσει πίσω του τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και να αποτελέσει τον «πρόεδρο» (σε εισαγωγικά, γιατί τυπικά δεν έχει αυτόν τον ρόλο), που όλοι οι Παναθηναϊκοί θέλουν να βλέπουν στην ομάδα τους.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω, διότι είναι σχετικά με όσα θα ακολουθήσουν στη συνέχεια του κειμένου.

Το χρονικό της ρήξης και οι δύο απόψεις εντός των οργανωμένων!

Πάμε τώρα στο θέμα για το οποίο άπαντες «καίγονται» να μάθουν λεπτομέρειες, ειδικά έπειτα από την αινιγματική ανακοίνωση της «Θύρας 13 Επαρχίας-Κύπρου-Ευρώπης», η οποία εκδόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων.

Για ευνόητους λόγους, δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με… ονόματα και διευθύνσεις. Δυστυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία, στην οποία αν γραφτεί μια αλήθεια που δεν αρέσει σε κάποιους, τότε αυτός που την γράφει μάλλον θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

Αυτό που μπορούμε να αναφέρουμε με βεβαιότητα όμως, είναι πως η κόντρα που έχει μια μερίδα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είναι πλέον θέμα… προσωπικό.

Εν ολίγοις, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ένιωσε πως τα συμφέροντα του θίγονται από συγκεκριμένα άτομα εντός των οργανωμένων (κι όταν λέμε «συγκεκριμένα», εννοούμε «πολύ συγκεκριμένα») κι έκτοτε άρχισε να κινεί τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες για να προαστατεύσει τον σύλλογο (ή την εταιρεία σε αυτή την περίπτωση-αν προτιμάτε) και κατά συνέπεια τον εαυτό του.

Από’ κει και πέρα, στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών του «Τριφυλλιού» δεν επικρατεί μόνο μια άποψη, καθώς υπάρχει ένα «στρατόπεδο» που επιθυμεί να τραβήξει το σχοινί απέναντι στον Γιαννακόπουλο κι ένα άλλο που υποστηρίζει πως όλη αυτή η ιστορία πρέπει να μπει στην άκρη για το καλό της ομάδας.

Πλέον, δεν είναι θέμα… Παναθηναϊκού!

Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε λοιπόν, είναι πως η διαμάχη που μαίνεται αυτή τη στιγμή είναι προσωπική και ουδεμία σχέση έχει με το καλό του Παναθηναϊκού.

Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις κινήσεις που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον τελευταίο μήνα, κινήσεις με τις οποίες έκανε ξεκάθαρο πως θέλει τον κόσμο του Παναθηναϊκού δίπλα του, καθώς αναγνωρίζει το πόσο σημαντική είναι η στήριξη του.

Αρχικά η ανακοίνωση της Σπάρτης κατά του Ολυμπιακού και κατόπιν η οριστική παραίτηση του Γιαννακόπουλου από την ομάδα της πόλης του, είναι ηλίου φαεινότερον πως πραγματοποιήθηκαν από τον τελευταίο, προκειμένου να βγει οφελειμένος ΚΑΙ ο Παναθηναϊκός, από μια ιστορία που έδειχνε πως κάνει κακό στο σύλλογο.

Ως «κερασάκι στην τούρτα», ήρθε να προστεθεί η σπουδαία μεταγραφή του Αλεσσάντρο Τζεντίλε, με την οποία ο Παναθηναϊκός πλέον θέτει σοβαρές βάσεις για να πετύχει σπουδαία πράγματα τη φετινή σεζόν.

Ως συνέχεια λοιπόν των όσων αναφέραμε παραπάνω, σχετικά με την προθυμία και την ικανότητα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αναγνωρίζει τα λάθη του και να γίνεται καλύτερος, προσωπικά θα μπορούσα να ερμηνεύσω και να συνοψίσω τις συγκεκριμένες κινήσεις στην παρακάτω φράση: «Συγγνώμη αν νιώσατε πως σας πρόδωσα, εγώ είμαι εδώ για τον Παναθηναϊκό, πάμε μαζί να φτάσουμε την ομάδα ψηλά»!

Από τη στιγμή λοιπόν που ένας μέλος της ιστορικής οικογένειας των Γιαννακόπουλων δείχνει ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ πως παλεύει για το καλό του Παναθηναϊκού, τότε είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς, γιατί έχει στο πλευρό του τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της ομάδας.

Πολύ απλά, διότι τα εκατομμύρια των φίλων αυτού του τεράστιου συλλόγου δεν κόπτονται για το συμφέρον κανενός μεμονωμένου συμφέροντος, αλλά μόνο για το συμφέρον του συλλόγου. Κι όποιος προσπαθεί να βλάψει το δεύτερο για προσωπικό του όφελος, τότε είναι θέμα χρόνου να σβηστεί από τον «πράσινο» χάρτη…

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ