Και έφτασε 28 Ιουνίου…

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάποια μεταγραφή, παρά το γεγονός ότι έλυσε τάχιστα το ζήτημα του προπονητή. Το «Όλα Πράσινα» επιχειρεί να εξηγήσει την απουσία ανακοινώσεων, σκιαγραφώντας παράλληλα το τοπίο της μεταγραφικής «αγοράς».

1

Η είδηση της ανανέωσης του Αργύρη Πεδουλάκη χαροποίησε την πλειοψηφία των «φίλων» του Παναθηναϊκού, αφενός γιατί πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο και αφετέρου γιατί η ομάδα κέρδισε πολύτιμο χρόνο για την υλοποίηση του μεταγραφικού της σχεδιασμού. Και όμως. 27 ημέρες μετά τη λιτή ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που γνωστοποιούσε ότι ο «Άρτζι», παρά την απώλεια του πρωταθλήματος», θα συνεχίσει στο «τιμόνι» της ομάδας της καρδιάς του, ουδεμία μεταγραφική κίνηση έχει ολοκληρωθεί. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία στους απανταχού Παναθηναϊκούς, που όμως θα πρέπει να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή.

Εξάλλου μπορεί να μην έχει επισημοποιηθεί καμία μεταγραφική κίνηση, αλλά όλο αυτό το χρονικό διάστημα το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού «σαρώνει» την αγορά και έχει ήδη κάνει την προετοιμασία του, κατασταλάζοντας σε μεγάλο βαθμό σε μία σειρά από καίρια ζητήματα. Η απόφαση για το πόσοι είναι οι παίχτες που πρέπει να αποκτηθούν, αλλά και ο εντοπισμός των εφικτών επιλογών σε κάθε επιθυμητή θέση, αποτελούν δύο εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες που έχουν, σχεδόν, ολοκληρωθεί.

Στο You.gr Θα Βρεις Πάνω από 200 Επιλογές & 20 Brands σε Smartphones! Ανακάλυψέ τα!

Ταυτόχρονα, κανείς δεν πρέπει να αδιαφορεί για τα εμπόδια που υπάρχουν στο μεταγραφικό «παζάρι». Τα ποσά που προσφέρουν οι ομάδες από την Τουρκία, τη Ρωσία αλλά και από χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Κίνα, είναι τέτοια που ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να προσφέρει. Οι παίχτες είναι – πέρα από οτιδήποτε άλλο – επαγγελματίες και η επιλογή της ομάδας που τους δίνει το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό φαντάζει – για πολλούς – αναπόφευκτη.

Ακόμα ένα εμπόδιο που έχει κάνει την εμφάνισή του το φετινό καλοκαίρι, «ακούει» στο όνομα ΝΒΑ. Η αύξηση του salary cup έχει ενθαρρύνει πολλούς μπασκετμπολίστες να «κυνηγήσουν» το όνειρο του ΝΒΑ και να απαιτούν από τις ευρωπαϊκές ομάδες, που επιθυμούν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους, την ύπαρξη option για το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Οι σύλλογοι της «γηραιάς ηπείρου» μπορούν να υποχωρήσουν και να δεχτούν τη δυνατότητα των παιχτών να μείνουν ελεύθεροι μετά το πρώτο χρόνο του συμβολαίου τους, αλλά όπως είναι λογικό δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουν στο να υπάρχει τέτοια επιλογή των παιχτών από την αρχή. Αν συναινούσαν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τότε ο μεταγραφικός τους σχεδιασμός θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί.

Σε κάθε περίπτωση οι «φίλοι» του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να είναι απαισιόδοξοι. Τα εμπόδια είναι υπαρκτά αλλά η πρόθεση της διοίκησης να κάνει οικονομικές υπερβάσεις μετριάζει τις δυσκολίες. Είναι νωρίς για συμπεράσματα. Αυτά θα γίνουν όταν έχει διαμορφωθεί το ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ