Ο παραλογισμός της… λογικής!

Παρά τις μεταγραφές των Σίνγκλετον, Τζέιμς και Μπουρούση, ο «καλομαθημένος» κόσμος του Παναθηναϊκού εξακολουθεί να εμφανίζεται – τουλάχιστον – ανήσυχος. Το «Όλα Πράσινα» αναλύει τους λόγους για τους οποίους αυτή η ανησυχία είναι αδικαιολόγητη, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι οι ιθύνοντες της ομάδας κάνουν τα πάντα ώστε ο «εξάστερος» να επιστρέψει στην κορυφή.

1

«Που πάμε χωρίς άλλον γκαρντ», «Με βασικό τριάρι τον Χαραλαμπόπουλο δεν φτάνουμε ούτε στους 8», «Είναι ο Μαρκοϊσβίλι μεταγραφή ομάδας που θέλει να κατακτήσει την Euroleague;», «Δεν μάθαμε από τα λάθη των τελευταίων χρόνων. Πάλι κενά έχει η ομάδα», «Χρειαζόμαστε ακόμα 3 παίχτες από το «πάνω ράφι». Δεν γίνεται ο Χαραλαμπόπουλος και ο Μποχωρίδης να παίζουν στην Ευρώπη». Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που έχουν κατακλείσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ορισμένους «φίλους» του Παναθηναϊκού που παραμένουν… ανικανοποίητοι. Ο Αργύρης Πεδουλάκης μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο «απαντούν» μέσα από πράξεις, με τις ενέργειες τους να «κινούνται» σε δύο άξονες.

Άξονας Ι: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μέσω των εκπροσώπων του, πρότεινε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ μία κομβικής σημασίας αλλαγή, η οποία μάλιστα έγινε – κατά πλειοψηφία 12-2 – δεκτή. Οι ελληνικές ομάδες μέχρι το τέλος του Α’ Γύρου του φετινού πρωταθλήματος θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν 4 ξένους (για παράδειγμα Αμερικανούς) και 2 κοινοτικούς (για παράδειγμα Σλοβένους) παίχτες στο ρόστερ τους. Από το ξεκίνημα του Β’ Γύρου και μετά, οι σύλλογοι θα δύνανται να έχουν 6 ξένους στη σύνθεσή τους, ανεξάρτητα από το αν αυτοί θα είναι κοινοτικοί ή μη. Το παραπάνω «λύνει» σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Αργύρη Πεδουλάκη που θα μπορεί πλέον να αναζητήσει χωρίς περιορισμούς τις τελευταίες 2 «πινελιές» που θα προσθέσει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Γίνεται κατανοητό, λοιπόν, ότι εάν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είχε συμβιβαστεί και δεν είχε την πρόθεση να κάνει τα πάντα ώστε ο «εξάστερος» να επιστρέψει σε Ελλάδα και Ευρώπη στην κορυφή, τότε δεν θα προχωρούσε στην συγκεκριμένη πρόταση.

Διακοπές στη Μύκονο με το Trivago, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Άξονας ΙΙ: Ο Μανουσάρ Μαρκοϊσβίλι τα έχει βρει σε όλα με τον Παναθηναϊκό, αλλά η ανακοίνωση της απόκτησής του… αγνοείται. Αυτό συμβαίνει γιατί ο «Άρτζι» συνεχίζει να ψάχνει σε ολόκληρη την παγκόσμια μεταγραφική αγορά τον ιδανικό παρτενέρ του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Ο Έλληνας προπονητής έχει κατασταλάξει στα χαρακτηριστικά που αυτός θα πρέπει να έχει και χωρίς περιορισμούς (ελέω του άξονα Ι) αναζητεί την καλύτερη δυνατή λύση. Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση του πάουερ φόργουορντ που θα προστεθεί στο ρόστερ των «πρασίνων», με τις τελευταίες πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι οι ιθύνοντες της ομάδας θα περιμένουν όσο χρειαστεί προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος παίχτης. Μάλιστα και στις δύο προσθήκες υπάρχει η διάθεση από τη διοίκηση να δαπανηθούν αρκετά χρήματα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Αυτό θα συνέβαινε εξάλλου και στην περίπτωση του Βίκτορ Κλαβέρ, οπού μέχρι να υπάρξει πλήρης ανατροπή των δεδομένων η συμφωνία κοστολογούταν στα 1.2 εκατομμύρια ευρώ.

Σημείωση: Ακόμα και στην απευκταία περίπτωση κατά την οποία οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες, υπάρχει πάντα η δυνατότητα των επιπλέον διορθώσεων στη διάρκεια της σεζόν. Αξίζουν όμως αμφότεροι την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και ο Αργύρης Πεδουλάκης οφείλει να τους τη δώσει. Δεν είναι πια έφηβοι. Ο μεν Μποχωρίδης έχει ήδη κλείσει τα 23, ενώ ο δε Χαραλαμπόπουλος πλησιάζει στα 20. Η ηλικία που θεωρούνταν… ταλέντα έχει περάσει ανεπιστρεπτί και θα πρέπει να λογίζονται και οι δύο ως κανονικοί παίχτες του ρόστερ.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, ότι άπαντες στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού έχουν ένα μοναδικό σκοπό και αυτός δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε ελληνικό επίπεδο. Οι «φίλοι» της ομάδας θα πρέπει από την πλευρά τους να στηρίξουν έμπρακτα την τεράστια αυτή προσπάθεια που γίνεται, ενώ είναι προφανές ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, πόσο δε μάλλον γκρίνιας.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ