Ο Ουζουνίδης… ενοχλεί!

Η αποχώρηση του Αντρέα Στραματσόνι και η έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη άλλαξαν την καθεστηκυία τάξη στον Παναθηναϊκό και ο Άρης Αντωνόπουλος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η παρουσία του Έλληνα τεχνικού στον «πράσινο» πάγκο, εν πολλοίς, ενοχλεί.

2screenshot_2

Δεν είναι μυστικό ότι ο τρόπος που δουλεύει ο Μαρίνος Ουζουνίδης καθημερινά στο «Γ. Καλαφάτης» απέχει παρασάγγας από όλα όσα συνέβαιναν επί θητείας Αντρέα Στραματσόνι. Δεν θα μπω ακόμη σε διαδικασία σύγκρισης των δύο προπονητών, καθώς – κακά τα ψέματα – άπαντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως είναι πως ο νέος άνεμος που πνέει πλέον στο Κορωπί, για κάποιους δεν θα λέγαμε πως είναι ιδιαίτερα ευεργετικός.

Έκπτωση Oral-B έως -40%. Αυτές τις γιορτές κάντε ένα ξεχωριστό δώρο σ’ αυτούς που αγαπάτε.

Ήδη, ο Έλληνας προπονητής έχει θέσει ουσιαστικά εκτός ομάδας 6 παίκτες, ενώ παράλληλα έχει αφήσει σαφέστατες αιχμές τόσο για την φυσική κατάσταση του ρόστερ, όσο και για τη νοοτροπία ορισμένων που δείχνουν να μην έχουν τη διάθεση να προσφέρουν στον βαθμό που θα έπρεπε. Από τη μία λοιπόν, έχουμε τις χαλαρές προπονήσεις του προκατόχου του Ουζουνίδη, οι οποίες επέφεραν αρκετούς τραυματισμούς μέσα σε διάστημα μερικών μηνών, και από την άλλη την επανάπαυση ορισμένων ποδοσφαιριστών που ένιωθαν σαν να βρήκαν το κατάλληλο περιβάλλον για τους ίδιους. Άλλωστε, ποιος ποδοσφαιριστής δίχως μεγάλες φιλοδοξίες και στόχους δεν θα ήθελε να ανήκει σε έναν σύλλογο από τον οποίο θα πληρώνεται, ενώ θα προπονείται χωρίς να δέχεται ιδιαίτερη πίεση από κανέναν;

Όλα τα παραπάνω άλλαξαν με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Άλλαξαν οι απαιτήσεις του τεχνικού επιτελείου από τους παίκτες, άλλαξε και η ένταση της προπόνησης. Ωστόσο, όλα αυτά σε κάποιους δεν άρεσαν, αφού είχαν συνηθίσει αλλιώς, υπό διαφορετικές συνθήκες και με διαφορετική αντιμετώπιση. Οι 6 παίκτες που βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα του 48χρονου τεχνικού δεν έχουν τοποθετηθεί εκεί για τους ίδιους λόγους. Οι Ιβανόφ, Σάμπα, Λεντέσμα και Ρινάλντι τίθενται εκτός ομάδας για αγωνιστικούς λόγους και το δίδυμο ΙμπάρμποΓουακάσο για ζητήματα νοοτροπίας. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι έχουν ζητήσει να αποχωρήσουν άμεσα από την ομάδα, καθώς το περιβάλλον που επικρατεί τώρα στο «Τριφύλλι» δεν φαίνεται να τους ικανοποιεί.

Αν και οι δυο τους έχουν ακούσει τα εξ αμάξης, η τελική στάση τους απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι έντιμη, καθώς βγαίνουν μπροστά και ζητούν ανοιχτά να μεταγραφούν σε άλλο σύλλογο. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να «κάτσουν» πάνω στο συμβόλαιό τους και να έχουν λαμβάνειν από τους «πράσινους» δίχως να προσφέρουν το παραμικρό. Συνεπώς, ακόμη καλύτερο θα ήταν εάν κι άλλοι παίκτες με την ίδια νοοτροπία έθεταν τους εαυτούς τους εκτός ομάδας, διευκολύνοντας έτσι τη δουλειά του νέου προπονητή τους, που φαίνεται ότι θέλει να δουλέψει διαφορετικά.

Ακριβώς αυτή η διαφορετικότητα του Μαρίνου Ουζουνίδη, εντοπίζεται στο γεγονός ότι έχει κατανοήσει απόλυτα πως από τον Παναθηναϊκό πλέον δεν απουσιάζει το ταλέντο, αλλά οι σωστοί χαρακτήρες. Η ομάδα έχει απόλυτη ανάγκη από ποδοσφαιριστές με φιλοδοξίες ταυτισμένες με αυτές του συλλόγου, συγκεντρωμένους απόλυτα στο ποδόσφαιρο και πουθενά αλλού. Έτσι, όσο πιο γρήγορα η ομάδα προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στο ρόστερ, τόσο πιο σύντομα ο φίλαθλος του «Τριφυλλιού» θα δει στο γήπεδο όλα όσα αναζητά εδώ και αρκετά χρόνια. Μέχρι τότε όμως… Υπομονή.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ