Κούραση ή ανεπάρκεια;

«Μένουμε Ελλάδα», με τον Κωνσταντίνο Πανά να σχολιάζει την χαλάρωση που επέδειξαν οι «πράσινοι» κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον περιττό πλέον Κένι Γκάμπριελ και το rotation, που αν δεν ανοίξει, θα υπάρξουν προβλήματα.

2olaprasina1908

Τα εύκολα, δύσκολα έκανε πάλι ο Παναθηναϊκός. Και να πεις ότι δεν το περιμένεις, όταν το μυαλό των παικτών πηγαίνει αυτομάτως στον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα μόλις πάρουν μια διαφορά; Δικαιολογημένα φυσικά, όταν αγωνίζονται ορισμένοι παίκτες ασταμάτητα με δύο ή τρία ματς την εβδομάδα, συν τις προπονήσεις και τα ταξίδια.

Το θέμα με το rotation βέβαια αφορά τον προπονητή. Και Ρωτώ: Είναι θέμα ανεπάρκειας της second unit ή ο Ισπανός θέλει να κρατήσει αυτές τις fix πεντάδες, δίνοντας στον Καλάθη περίπου 30 λεπτά σε ένα ματς, όπου ο Μποχωρίδης θα μπορούσε να δώσει βοήθειες;

Κάνει καλό η απραξία και η ανυπαρξία συγκεκριμένων παικτών; Γι’ αυτό είμαι υπέρ της φιλοσοφίας του Δημήτρη Ιτούδη σε αυτόν τον τομέα. Χρησιμοποίηση και των δώδεκα παικτών. Όλοι πρέπει να παίζουν τον ρόλο τους. Από την άλλη, μπορείς να κατηγορήσεις τον Πασκουάλ με ένα σχεδιασμό που δεν επέλεξε ο ίδιος; Πολλά ερωτήματα μαζεύτηκαν. Και όμως, πρέπει να προβληματίσουν. Τα νεκρά διαστήματα, η μη χρησιμοποίηση κάποιων παικτών συστηματικά, είτε από επιλογή, είτε από ανεπάρκεια και άλλα πολλά.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

Για τον Γκάμπριελ τα λέγαμε μαζί και τα έγραφα πριν καν… έρθει. Οι «πράσινοι» καίγονταν για ένα παίκτη στη θέση «4» και ο Γκάμπριελ έμοιαζε σαν μπάλωμα και λύση ευκαιρίας, αφού ήταν «φευγάτος». Παρόλα αυτά, είχαμε πει, «δεν είναι αντι-Γκιστ… είναι κάτι τελείως διαφορετικό σαν παίκτης». Αμυντικά δεν υφίσταται για το υψηλό επίπεδο και επιθετικά είναι παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που χρειάζεται ρυθμό για να δώσει πράγματα. Μπορείς να κατηγορήσεις τον παίκτη που έπαιζε περίπου δέκα λεπτά την εβδομάδα στην Ευρώπη; Πώς θα έβρισκε ρυθμό;

Δεν έχω ασφαλείς πληροφορίες ότι αποχαιρετάει, απλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια μικρή δυσαρέσκεια μετά την ήττα, όπως γράφτηκε, και ο Γκάμπριελ θεωρείται περιττός. Η δικιά μου πρόταση είναι για παίκτη στη θέση «5» εκ Λιθουανίας και ελπίζω να προλάβω να τον βάλω στο χαρτί πριν με προλάβουν οι εξελίξεις.

Το rotation λοιπόν, πρέπει να ανοίξει δεδομένα. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, οι παίκτες εξουθενώνονται σε ένα πρόγραμμα που δεν έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια.

Πάντως, θα σταθώ σε ένα σχόλιο ενός φίλου, εδώ στο «Όλα Πράσινα»… Θέλει υπομονή το project του Παναθηναϊκού. Το θέμα μπερδεύτηκε ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία. Από την μια ελληνοποίηση και από την άλλη πίεση για επιτυχίες. Δεν πάνε και τα δύο μαζί. Με τον Πασκουάλ θα δούμε ωραία πράγματα, αν τον αφήσουν να δουλέψει, χωρίς να τον βγάζουν ανίκανο στην πρώτη στραβή. Μπορεί να χρειαστούν και χρόνια μέχρι να χτιστεί ένας καλός κορμός παικτών. Καλάθης, Μποχωρίδης, Παππάς, Τζέιμς, Ρίβερς, Τζεντίλε, Χαραλαμπόπουλος, Σίνγκλετον, Γκιστ μπορούν να αποτελέσουν μια βάση παικτών και η αγορά το καλοκαίρι θα είναι μεγάλη. Κάτι μου ψιθύρισαν για επαναπροσέγγιση κάποιων παικτών στο ερχόμενο μεταγραφικό παζάρι από Γερμανία… Ο νοών νοείτο.

Πεινάς; Deliveras! Παράγγειλε τώρα ότι τραβάει η… όρεξή σου!

Δύσκολο ματς με την Εφές…. Την πετυχαίνουμε σε μέτριο φεγγάρι. Ο Κότον αντικαταστάθηκε από έναν καθαρό σκόρερ σαν τον Πολ, έτσι ο Ερτέλ επωμίζεται ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερίδιο δημιουργικής ευθύνης. Ήδη «σειρήνες» κάνουν λόγο για αποχώρησή του, ενώ τέτοια ψυχολογία μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ τόσο για τον ίδιο, όσο για την ομάδα του. Ένα καλό παιχνίδι θα του αλλάξει τα πάντα στην σκέψη του, ας μην του το δώσουμε την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ