Καιρός να πάμε παρακάτω! Αλλά πώς;

Ο Χρήστος Δημόπουλος γράφει για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και εξηγεί γιατί το πολύ σημαντικό για τον σύλλογο, δεν είναι τα playoffs που έπονται. Υστερόγραφο για ΠΑΟΚ!

Είναι άβολο να ολοκληρώνεται μία (ακόμα) χρονιά για τον Παναθηναϊκό και το αποτέλεσμα να δείχνει ξανά, μηδέν εις το πηλίκο. Γιατί μόνο ως τέτοιο, μπορεί να μεταφραστεί η τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της Super League.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι βέβαια από τους λόγους, για τους οποίους το κλίμα μεταστράφηκε αρκετά και αφέθηκε πίσω η τραγική εικόνα επί Στραματσόνι. Ο Έλληνας τεχνικός πήρε μία ομάδα αφημένη στη μοίρα της και κατάφερε σχετικά σύντομα, να επιφέρει μια κάποια κανονικότητα στις τάξεις του συλλόγου.

Το μείζον όμως πια για τον Παναθηναϊκό, δεν είναι τα playoffs που βρίσκονται μπροστά. Όχι γιατί δεν είναι σημαντικά για την ομάδα. Φυσικά και άπαντες στο «τριφύλλι», πρέπει να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, ώστε να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη χρονιά.

Αλλά επειδή οι «πράσινοι» δεν έχουν γεννηθεί για να παίζουν σε πρωταθλήματα της δεύτερης θέσης κι επειδή η φυσική θέση του συλλόγου είναι στην διεκδίκηση της κορυφής, αυτό που πραγματικά μετράει είναι η επόμενη σεζόν.

ARIEL PODS 1+1 ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΡΕΣ! Αγόρασε τώρα!

Αντοχές για νέες αποτυχίες δεν υπάρχουν πουθενά πλέον στον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για τον κόσμο, ούτε βέβαια για το ίδιο το πρεστίζ του συλλόγου, το οποίο και πρέπει να επανέλθει στα… φυσιολογικά του επίπεδα.

Όσα ακούγονται για μείωση του μπάτζετ φυσικά, προφανώς δεν εξυπηρετούν την προοπτική πρωταθλητισμού την ερχόμενη σεζόν. Το παρόν ρόστερ δεν είναι κακό, υπάρχει μία πολύ καλή βασική ενδεκάδα κι αν μπορούσε να ενισχυθεί με 4-5 προσθήκες, οι οποίες και θα διεκδικούσαν μία θέση στο αρχικό σχήμα και θα τόνωναν τον «πράσινο» πάγκο, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν αρκούντως ικανοποιητικό.

Η στήριξη στον Παναθηναϊκό δεν συνεπάγεται με μία απλή παρουσία κάποιων σε αυτόν. Για να βρίσκεσαι στο «τριφύλλι» και να το υπηρετείς από οποιοδήποτε πόστο, πρέπει να ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις αυτής της τεράστιας φανέλας. Και οι πιθανές μειώσεις του μπάτζετ ή η ανοχή σε διαιτητικές «σφαγές» τύπου Κύζα, δεν αρμόζουν να ενυπάρχουν στον Παναθηναϊκό.

Άπαντες οφείλουν να βάλουν άμεσο σκοπό τους την ανάκτηση των εγχώριων «σκήπτρων». Το πρωτάθλημα του χρόνου αναμένεται αρκετά ανταγωνιστικό, με τον πρωταθλητή να προκύπτει κι αυτός μέσα από playoffs και θα είναι «έγκλημα» για τον Παναθηναϊκό, να αφήσει την ευκαιρία αυτή σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Υ.Γ. Φαντάζομαι πως στο πλαίσιο της συνέχειας της εξυγίανσης, υπάγεται και το πέναλτι-«ανακάλυψη» που πήρε ο ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, για το μαρκάρισμα (το ποιο;) πάνω στον Κίτσιου. Μια χαρά πάει το έργο στη Θεσσαλονίκη…

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ