«Κάνει κρύο στην κορυφή»!

Μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός μετά από περίπου 4,5 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα από τις 18 Φεβρουαρίου του 2012, και οι συζητήσεις για το αν επέστρεψαν οι «πράσινοι» στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος δίνουν και παίρνουν.

Advertisementolaprasina1908

Γράφει ο Στέφανος Σίσκος

Για να κρίνουμε όμως αν όντως θα φτάσει μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα θα πρέπει να δούμε όλα τα δεδομένα και πως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά και το πέρας και του 4ου αγώνα του πρωταθλήματος, δηλαδή της 6ης αγωνιστικής.

Πεινάς; Deliveras! Παράγγειλε τώρα ότι τραβάει η… όρεξή σου!

Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη και πιο σταθερή εικόνα μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο θεσμό σε σχέση με τους υπόλοιπους τρεις ανταγωνιστές του. Η εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν δικαιολογούσε το τελικό αποτέλεσμα, αφού και τα τρία γκολ μπήκαν από εύκολο λάθος του αντιπάλου και όχι από την πίεση που άσκησε ο γηπεδούχος. Αυτή την περίοδο, η εικόνα του ντέρμπι ήταν περισσότερο μια αναλαμπή και όχι απόρροια της προετοιμασίας και του σχεδιασμού που άργησε στην ομάδα του λιμανιού, στοιχεία που εμφανώς με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ευνοούν τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ντέρμπι και οι επιπτώσεις από το άσχημο αποτέλεσμα είναι απορίας άξιον για το αν και πότε θα καταφέρουν να ξεπεραστούν. Ο ΠΑΟΚ από τη δική του πλευρά έχει κάνει ότι χρειάζεται για να μείνει «εκτός» από τα τέλη Σεπτέμβρη και έχει δείξει πως με το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να κρατήσει «δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη», αφού η ενέργεια που έβγαλε στους ευρωπαϊκούς αγώνες του στοίχισαν στο πρωτάθλημα.

Από τη δική του πλευρά, το «Τριφύλλι» έχει κάνει ότι χρειάζεται στην έναρξη της σεζόν μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Μπήκε δυνατά από τον πρώτο αγώνα, κέρδισε με ευκολία τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια και στην κακή του βραδιά πήρε ισοπαλία σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος, ενώ θα μπορούσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς εφόσον δεν του ακυρωνόταν κανονικότατο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος θα δώσει τις ανάσες που έχει τόσο πολύ ανάγκη η ομάδα ενόψει μάλιστα ενός φοβερά δύσκολου προγράμματος με συνεχή ντέρμπι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι επόμενοι δύο μήνες είναι οι πλέον καθοριστικοί για τον Παναθηναϊκό, που καλείται να βγάλει αυτό το διάστημα με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Μην ξεχνάμε πως τον Ιανουάριο διεξάγεται η τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, οπότε το «Τριφύλλι» θα χάσει για μισό μήνα τους Γουακάσο, Κουλιμπαλί και Εμποκού που αποτελούν, οι δύο τουλάχιστον, βασικά μέλη της ομάδας.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

Η έναρξη του πρωταθλήματος βρίσκει όλους στον Παναθηναϊκό να δηλώνουν ικανοποιημένοι – και πώς να μην είναι άλλωστε – αφού το Τριφύλλι» απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής ύστερα από  1.688 μέρες! Το μεγάλο επίτευγμα όμως δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να κρατηθείς μέχρι το τέλος και αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να βάλουν άπαντες στην ομάδα. Νοοτροπίες του στυλ «κάνει κρύο στην κορυφή» δεν ταιριάζουν στο σύλλογο και θα πρέπει να αποφευχθούν αλαζονικές συμπεριφορές που μόνο κακό κάνουν στην ομάδα. Δουλειά, προσήλωση στους στόχους υπομονή είναι το τρίπτυχο επάνω στο οποίο απαιτείται να δουλέψει ο Παναθηναϊκός ώστε να επιστρέψει μετά από χρόνια στη φυσική του θέση, που δεν είναι άλλη από την κορυφή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ