Ευπρέπεια και τεκμηρίωση, η παναθηναϊκή απάντηση!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας σχολιάζει το ζήτημα που προέκυψε με τη δήλωση της Χριστίνας Τσιλιγκίρη και προτάσσει την ανάδειξη της ποιοτικής υπεροχής.

olaprasina1908

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε τη Δευτέρα (2/1) η τοποθέτηση της υπεύθυνης επικοινωνίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνας Τσιλιγκίρη. Οι περισσότεροι τη διαβάσατε και όσοι δεν το κάνατε, δεν χάσατε κάτι… Για να μην μακρηγορούμε, η εν λόγω κυρία αμφισβητεί τον συνολικό αριθμό των τίτλων που έχουν κατακτήσει οι αθλητές του «Τριφυλλιού» σε όλα τα αθλήματα.

Δεν χρειάζεται να μπούμε στην ουσία των λεγομένων. Σε αρκετές περιπτώσεις, αρκεί να ελέγξουμε το προφίλ του ανθρώπου ο οποίος μίλησε, καθώς και ποιους εκπροσωπεί. Στην προκειμένη, μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα από το ποιον της κυρίας Τσιλιγκίρη, καθώς και από εκείνους οι οποίοι την επέλεξαν για τη θέση που εργάζεται.

Περαιτέρω, η παναθηναϊκή απάντηση σε μία ανυπόστατη τοποθέτηση, πρέπει να δίδεται με σεβασμό στις αξίες του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου. Δεν χρειάζονται ύβρεις, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, προσβολές και κατάρες.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

Απαιτείται ευπρέπεια, σωστή χρήση της γλώσσας και τεκμηρίωση.

Τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά υπάρχουν στους διοικούντες στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και στην πλειονότητα των φίλων του «Τριφυλλιού». Η καταφυγή σε πρότυπα άλλων ομάδων, δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελέσει επιλογή. Όσοι υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό, δεν χρειάζεται να υποβιβάζουν τον εαυτό τους. Αντίθετα, πρέπει να διατηρούν το επίπεδο τους και να το προάγουν.

Αυτό, δεν σημαίνει ότι μία πρόκληση πρέπει να μένει αναπάντητη. Κάθε άλλο. Όμως, η απάντηση πρέπει να στοχεύει ακριβώς στην ανάδειξη της ποιοτικής υπεροχής και όχι στην εξίσωση, που τόσο επιζητεί ο αντίπαλος.

Στα 108 χρόνια της ιστορίας του, ο Παναθηναϊκός πρεσβεύει ιδανικά και αξίες και έχει καταφέρει να τα διατηρήσει, ακόμα και στη σημερινή Ελλάδα της ισοπέδωσης. Οι παράγοντές του, οι αθλητές και οι φίλαθλοι ξεχώριζαν ανέκαθεν για αυτά, πέραν των επιτευγμάτων στους άλλους τομείς.

Ο κορυφαίος σύγχρονος παράγοντας του συλλόγου, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ουδέποτε χρησιμοποίησε την ομάδα μπάσκετ για να προωθήσει τα επαγγελματικά του συμφέροντα. Ο ιστορικός πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Βαρδινογιάννης, δεν μεταχειρίστηκε το ποδόσφαιρο για τις δουλειές του. Ακόμα και ο Γιάννης Αλαφούζος διατήρησε το κύρος της ποδοσφαιρικής ομάδας, αποφεύγοντας να την αφήσει να διαλυθεί οικονομικά και να εξισωθεί με τους άλλους «μεγάλους» Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι οποίοι απέφυγαν τις υποχρεώσεις τους με χαριστικές πράξεις, διαγραφές χρεών και πτωχεύσεις.

Ουδέποτε στον Παναθηναϊκό ένας παράγοντας συμμετείχε σε εκλογική διαδικασία και στηρίχθηκε από το ευρύ φάσμα των οπαδών για να εκλεγεί. Ποτέ ο Παναθηναϊκός δεν επηρέασε τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, ενώ όσοι Δήμαρχοι είχαν πράσινα συναισθήματα, δεν λειτούργησαν χαριστικά προς το σύλλογο. Ποτέ βουλευτές της Α’ Αθηνών δεν εξελέγησαν επειδή προέβαλαν ότι υποστηρίζουν το «Τριφύλλι».

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση… Το σκηνικό που δημιουργήθηκε είναι μία ιδανική περίσταση για να κατανοήσουν όλοι τις ποιοτικές διαφορές. Το αποτέλεσμα στη ζωή είναι σημαντικό. Οι τίτλοι στον αθλητισμό έχουν μεγάλη σημασία. Ωστόσο, η λογική «νίκη με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο» που έφερε ο Ολυμπιακός στον ελληνικό αθλητισμό, δεν μπορεί να αντανακλά στον Παναθηναϊκό.

Με την είσοδο του 2017 και με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε, καλό θα είναι να θυμόμαστε κάποια πράγματα και να τα αναδεικνύουμε. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και τύχη. Κυρίως, με επιτυχίες σε όλα τα τμήματα.

Πεινάς; Deliveras! Παράγγειλε τώρα ότι τραβάει η… όρεξή σου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ