Πεδουλάκης: Ένας ειλικρινής, «πράσινος» στρατιώτης

Ο Νικόλας Φλωράτος γράφει στο «Όλα Πράσινα» για τον ταπεινό και ειλικρινή «στρατιώτη», Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος δεν υπόσχεται επιτυχίες και τίτλους, παρά μόνο ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αν και εφόσον ο Παναθηναϊκός ξαναγίνει… ομάδα.

Advertisementolaprasina1908

Ένας άνθρωπος που δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από το δάχτυλό του, δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί και δεν εξέφρασε μεγάλα λόγια, ο Αργύρης Πεδουλάκης, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την ειλικρίνεια που τον διέπει σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM. Ο κόουτς του «Εξάστερου» μίλησε… επί παντός επιστητού και κάποια σημεία της συζήτησής του με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Πεινάς; Deliveras! Παράγγειλε τώρα ότι τραβάει η… όρεξή σου!

Στην πρώτη μετα-Διαμαντίδη σεζόν, ο Άρτζι έδειξε να γνωρίσει πολύ καλά τις δυσκολίες που θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ενισχύθηκε ποσοτικά και ποιοτικά, ωστόσο η έλλειψη μιας τέτοιας σπουδαίας προσωπικότητας τόσο από το παρκέ, όσο και από τα «πράσινα» αποδυτήρια γυρίζει τον Αργύρη Πεδουλάκη τέσσερα χρόνια πίσω, στην πρώτη του θητεία στον πάγκο του «Τριφυλλιού», όταν οι συνθήκες ήταν εξίσου δύσκολες μετά την φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Όπως δήλωσε όμως και ο ίδιος ο προπονητής του «Εξάστερου», ακόμα και τότε, όταν όλοι… πηδούσαν από το καράβι, υπήρχε ένας πυλώνας. Πυλώνας που φέτος δεν υπάρχει. Οι «πράσινοι» ξεκινούν από το μηδέν και ακόμα και για τις ηχηρές μεταγραφές, ο Πεδουλάκης προτίμησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους τονίζοντας πως λόγω της μείωσης των ομάδων της φετινής Ευρωλίγκας (από 24 έγιναν 16), όλοι οι ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού ενισχύθηκαν. Πέραν αυτού, δεν φοβήθηκε να υποστηρίξει ευθέως πως κατά τη διάρκεια της σεζόν θα έρθουν ήττες για τις οποίες θα παίξει καθοριστικό ρόλο ο τρόπος διαχείρισής τους.

Ατάκες που σίγουρα – κακώς – δεν… έχουμε συνηθίσει να ακούμε στην Ελλάδα, αφού υπάρχει η φιλοσοφία του… «υποσχέσου τίτλους για να γίνεις αγαπητός». Ο Αργύρης Πεδουλάκης, όμως, δεν θέλει και δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική. Όχι μόνο μίλησε για ήττες, αλλά ούτε στη σημερινή, ούτε σε καμία άλλη συνέντευξη δε μίλησε για τίτλους και επιτυχίες. Αντιθέτως, τόνισε και τονίζει παντού πως πρώτος στόχος είναι ο Παναθηναϊκός να ξαναγίνει ΟΜΑΔΑ και να βρει το DNA που λίγο έλειψε να χάσει πέρυσι. Αν και εφόσον το πετύχει, ο «Εξάστερος» θα έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα παλέψει για όλους τους τίτλους.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

Ο Άρτζι τόλμησε να μιλήσει με αλήθειες και να αφήσει τα μεγάλα λόγια στην άκρη. Προτίμησε την ειλικρίνεια από τα μεγάλα λόγια και στάθηκε στην ανάγκη του Παναθηναϊκού να διορθώσει τα περσινά κακώς κείμενα, χωρίς όμως τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κανείς δεν εγγυάται πως θα πετύχει, ωστόσο οι σημερινές του (κι όχι μόνο) δηλώσεις και ο τρόπος που δείχνει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις σε μια κρίσιμη περίοδο, αντίστοιχη εκείνης του 2012, αποτελούν ακόμη ένα παράσημο για τον «στρατιώτη» Αργύρη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ