Αν υπήρχε αστυνομία ποδοσφαίρου…

Ο Μάρκος Στεφάνου διαβάζει για τις σκέψεις του Γιάννη Αλαφούζου για τη στελέχωση του Παναθηναϊκού και απορεί πως ο τελευταίος μπορεί να σκέφτεται σοβαρά να προσλάβει τον πιο αποτυχημένο τεχνικό διευθυντή της σύγχρονης ιστορίας των «πρασίνων».

21

Έκπτωση Oral-B έως -40%. Αυτές τις γιορτές κάντε ένα ξεχωριστό δώρο σ’ αυτούς που αγαπάτε.

Είναι από τις φορές που όταν ακούς για πρώτη φορά μια είδηση, απλά χαμογελάς, πιστεύοντας πως αποτελεί ένα κακόγουστο αστείο. Τη δεύτερη φορά που την ακούς, αρχίζεις να απορείς για το πως μπορεί να έχει βάση και στο τέλος, αφού βεβαιώνεσαι πως αποτελεί όντως πραγματικότητα, αρχίζεις να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Πραγματικά δεν γνωρίζω αν εν τέλει οι επαφές του Γιάννη Αλαφούζου με τον Κώστα Αντωνίου για τη θέση του τεχνικού διευθυντή θα καρποφορήσουν, αλλά είτε γίνει αυτό, είτε όχι, μικρή σημασία έχει. Μαθαίνω πως ο πρόεδρος του «Τριφυλλιού» όντως κάνει σοβαρές σκέψεις προκειμένου να τοποθετήσει στο συγκεκριμένο πόστο τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή των «πρασίνων», κάτι το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη θα αποτελεί πραγματικό έγκλημα!

Δεν προδικάζω την πορεία του Αντωνίου στην ομάδα, αν τέλος πάντων, αποδειχθεί πως θα είναι αυτός ο εκλεκτός. Ωστόσο, το να προσλάβεις τον συγκεκριμένο άνθρωπο, με το συγκεκριμένο ιστορικό, στη συγκεκριμένη θέση, είναι πραγματικά κάτι το οποίο δεν το χωράει ο νους.

Ο Αλαφούζος παλεύει εδώ και τέσσερα χρόνια με νύχια και με δόντια να μειώσει το χρέος του Παναθηναϊκού, μέχρι αυτό να εξαλειφθεί. Δεν ξέρω αν γνωρίζει, αλλά είμαι σίγουρος πως θα έπρεπε να γνωρίζει, πως ένας από τους κύριους (συν)υπεύθυνους για την κατάσταση στην οποία έφτασαν οι «πράσινοι» είναι ο Κώστας Αντωνίου.

Μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος ξόδεψε 37 εκατ. ευρώ σε δύο καλοκαίρια μόνο για μεταγραφές! Μιλάμε για τον άνθρωπο που σπατάλησε ένα κάρο εκατομμύρια και ο Παναθηναϊκός έπαιζε με σέντερ μπακ τους Καντέ, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι και Μελίσση. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ξόδεψε 2 εκατ. ευρώ για να φέρει στην ομάδα τον Χρήστο Μελίσση. Ακόμα 3,5 εκατ. για να φέρει τον Ροντρίγκο Σόουζα. 3,8 εκατ. ευρώ για τον… μισό Μαρσέλο Μάτος. Άλλα 2,8 εκατ. για τον Άντε Ρουκάβινα. Συν 1,35 εκατ. για τον Ίβανσιτς και 1,7 για τον Κλέιτον.

Τα παραπάνω είναι κάποια από τα ποσά δόθηκαν κατά την πρώτη σεζόν του Αντωνίου στον Παναθηναϊκό και αντιστοιχούν σε περίπου 15 εκατ. ευρώ. Ξέρετε ποιο είναι το πιο αστείο όμως; Ότι κανένας από τους παραπάνω δεν έκανε τελικά στον τότε προπονητή του «Τριφυλλιού», Χενκ Τεν Κάτε, με απότελεσμα αυτά τα 15 εκατ. ευρώ να «ζεσταίνουν» τους πάγκους και τις κερκίδες του ΟΑΚΑ για μια ολόκληρη σεζόν. Χώρια φυσικά τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, για τα οποία επίσης χρειάστηκαν αρκετά εκατομμύρια.

Δηλαδή αν υπήρχε αστυνομία ποδοσφαίρου, είναι βέβαιο πως θα είχε συλλάβει τον συγκεκριμένο κύριο! Νομίζω πως τα ποσά μιλούν από μόνα τους και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ο Αντωνίου ήταν ο πλέον αποτυχημένος τεχνικός διευθυντής στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού. Κέρδισε ένα νταμπλ, σύμφωνοι, αλλά αν είναι για ένα νταμπλ να οδηγείται μια ομάδα στην οικονομική καταστροφή, νομίζω πως δεν έχει κανένα νόημα.

Αν ο κύριος Αλαφούζος λοιπόν, σκοπεύει να αφήσει τις τύχες των χρημάτων του και πάνω απ’ όλα του Παναθηναϊκού στα χέρια ενός-αποδεδειγμένα-αποτυχημένου τεχνικού διευθυντή τότε κάτι δεν πάει καλά. Κι όταν κάτι δεν πάει καλά και ταυτόχρονα δεν οφείλεται σε μια λάθος εκτίμηση, αλλά σε μια μαθηματικά αποδεδειγμενα λάθος κίνηση, τότε αυτό είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό…

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ