Έφερε την «επανάσταση» στον Παναθηναϊκό!

O Αντρέα Στραματσόνι, οι παράγοντες που τον βοήθησαν να αλλάξει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και η εντύπωση πως κάτι… μεγάλο χτίζεται. Σχολιάζει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

αρχείο λήψης

Είχε…πρόγραμμα!

Σίγουρα, με την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για την πρόσληψη του Αντρέα Στραματσόνι στη θέση του προπονητή, απογοητεύτηκαν πολλοί. Εν μέρει, κάτι τέτοιο είναι δικαιολογημένο, καθώς ο 40χρονος προπονητής δεν είχε και τις καλύτερες επιδόσεις σε προηγούμενες ομάδες, όπως οι Ίντερ και Ουντινέζε. Ίσως μερίδα των οπαδών να περίμενε ένα πιο…γνωστό όνομα.

Αυγουστιάτικη διαμονή στη Σαντορίνη, στις πιο αχτύπητες τιμές!

Παρόλα αυτά, η διοίκηση και ο Γιάννης Αλαφούζος, «είδαν» στα μάτια του τον «αρχιτέκτονα» που μπορεί να ανοικοδομήσει μια… ετοιμόρροπη ομάδα. Βλέπετε, από την κατάκτηση του κυπέλλου της σεζόν 2013-14 που σκόρπισε ελπίδες πως κάτι καλό φτιάχνεται στο Κορωπί, μέχρι τον αποκλεισμό από τη Καμπάλα, είναι λογικό ο κόσμος να μην έχει την διάθεση να στηρίζει απόλυτα παίχτες, προπονητές και προέδρους.

Ο Ιταλός coach, με το που ανέλαβε το «Τριφύλλι», προσπάθησε να χρησιμοποιήσει όσο καλύτερα μπορούσε ένα – ουσιαστικά – «ξένο» ρόστερ με τις ανάλογες… πινελιές του, ώστε η κακή εικόνα που παρουσίαζαν οι «πράσινοι», να αλλάξει. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό το κατάφερε, παρά τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στα Play-offs του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού κατά διαστήματα η ομάδα έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, παρά τα μη ευνοϊκά αποτελέσματα. Φυσικά, οι ήττες που δεχόταν ο Παναθηναϊκός, οφείλονταν σε… αμαρτίες του προηγούμενου προπονητή, Γιάννη Αναστασίου, αφού ο Στραματσόνι παρέλαβε ένα ρόστερ το οποίο είχε πολλές και σημαντικές ελλείψεις. Όπως η (ανύπαρκτη) γραμμή του κέντρου, που κατά γενική ομολογία, μόνο τον Ζέκα παρακολουθούσαμε να αγωνίζεται αξιοπρεπώς. Επίσης, στη γραμμή «κρούσης», ο Μπεργκ ήταν εξαιρετικά μόνος, αφού δεν είχε απολύτως καμία βοήθεια.

Όλα αυτά φέτος διορθώθηκαν, αφού αποκτήθηκαν παίχτες που φαίνεται να αλληλοσυμπληρώνονται, να έχουν τη θέληση να προσφέρουν (για αυτό πληρώνονται άλλωστε) και το σημαντικότερο, έχουν καταλάβει σε τι ομάδα έχουν έρθει. Φυσικά, στο υπάρχον σύνολο υπάρχουν αδυναμίες, ωστόσο η μεταγραφική περίοδος δεν έχει τελειώσει και επίσης εφόσον τελικά ο Στραματσόνι δεν αποκτήσει κάποιον έξτρα παίχτη, σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω από μας, μιας και – όπως έχει μας αποδείξει – είναι ένας προπονητής που δεν αφήνει τίποτα στη τύχη.

Αυγουστιάτικη διαμονή στη Σαντορίνη, στις πιο αχτύπητες τιμές!

Είχε και…βοήθεια!

Ασφαλώς, ένας σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση και την πορεία της ομάδας σε Ελλάδα, και ελπίζουμε προσεχώς και στην Ευρώπη, είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, ανέβασε αισθητά το μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι και έγιναν πολλές υπερβάσεις (βλ. Ιμπάρμπο, Λεντέσμα, Ρινάλντι) παρόλη την οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Δεύτερο και σημαντικότερο, ήταν η ελευθερία κινήσεων που είχε ο Αντρέα Στραματσόνι στο μεταγραφικό «παζάρι». Αφού, πέραν του Ζιλμπέρτο Σίλβα και των υπόλοιπων υπευθύνων στο τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου, κανείς άλλος δεν επέβαλε στον coach να αποκτηθεί κάποιος παίχτης αν ο ίδιος δεν δώσει πρώτα την έγκριση του.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς μένουν και οι αγώνες με τη Μπρόντμπι, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στραματσόνι, τότε θα δούμε τον πραγματικό Παναθηναϊκό.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ