Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Η «τρίτη και φαρμακερή» του Γιαννακόπουλου, τα μεγάλα λάθη του Αλαφούζου και οι «υπόλοιποι» που φέρουν ευθύνη για το χρέος αλλά παραμένουν άφαντοι.

Advertisement

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Ας ξεκινήσουμε με μια «σούμα» των όσων έχουν διαρρεύσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές, οι οποίες επιχειρούν να διασώσουν τον Παναθηναϊκό από την καταστροφή. Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αμέσως μετά το χθεσινό του ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, το χρέος της «πράσινης» ΠΑΕ ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα 30 εκατ. ευρώ «αγγίζουν» οι υποχρεώσεις του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια.

Αυτά τα 30 εκατ. ευρώ, ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε πως είναι διατεθειμένος να τα αναλάβει μέσω της εφαρμογής του προσωπικού του οράματος που ακούει στο όνομα «PAO Foundation». Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη δήλωση, ο ίδιος προτίθεται να καλύψει ακόμα 15 εκατ. ευρώ του χρέους. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αλαφούζος «βρέξει, χιονίσει», είναι υποχρεωμένος για πολλούς λόγους να βάλει 25 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του χρέους. Επίσης «βρέξει, χιονίσει» όμως, δεν πρόκειται να βάλει ούτε μισό ευρώ παραπάνω. Θέλει να αποχωρήσει από τον σύλλογο, ει δυνατόν… χθες, θεωρεί πως αυτό είναι το ποσό που αντιστοιχεί στην κακοδιαχείρηση της δικής του εποχής και δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι παραπάνω. Εν μέρει, τίμια στάση, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε λεπτομερώς λίγο παρακάτω.

☘️ Η «τρίτη και φαρμακερή» του Γιαννακόπουλου

Φυσικά θα ήταν ανόητο να αμφισβητήσει κανείς την τεράστια προφορά και την τρέλα που κουβαλούν οι Γιαννακόπουλοι για τον Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την πλευρά του, κρατάει πλέον μόνος του όρθιο το μοναδικό τμήμα που κρατάει ψηλά την πράσινη σημαία. Μόνο και μόνο γι’ αυτό, ο ίδιος απολαμβάνει τη στήριξη ολόκληρου του Παναθηναϊκού κόσμου.

Ωστόσο, είναι αλήθεια πως έχει υποπέσει εις διπλούν στο ίδιο λάθος κατά την τελευταία τριετία και είναι έτοιμος να το κάνει και για τρίτη φορά. Δημιουργεί προσδοκίες στον κόσμο του Παναθηναϊκού, οι οποίες τελικώς δεν εκπληρώνονται.

«Δεσμεύομαι προς τον Γιάννη Αλαφούζο ότι το καλοκαίρι θα μπω και θα βοηθήσω την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οικονομικά και όχι μόνο», είχε πει το καλοκαίρι του 2014 ο δημοφιλής παράγοντας, ενώ μόλις λίγους μήνες πριν δήλωνε σε όλους τους τόνους πως αναλαμβάνει να βγάλει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο αν και μόνο αν εξαφανιστούν οι Μπαλτάκοι από τον σύλλογο. Μπαλτάκοι πλέον δεν υπάρχουν στον Ερασιτέχνη-απ’ όσο ξέρουμε τουλάχιστον-ωστόσο ο Όμιλος παραμένει μέχρι σήμερα ακέφαλος. Το ίδιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με την ΠΑΕ, αν δεν ανατραπεί το αδιέξοδο στο οποίο έφτασαν οι Γιαννακόπουλος και Αλαφούζος. Βέβαια, οφείλουμε να τονίσουμε πως ο πρώτος τόνισε εξ’ αρχής πως θα αναλάβει τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά όχι και τα χρέη που δημιούργησαν άλλοι στο παρελθόν.

☘️ Τα μεγάλα «φάουλ» του Αλαφούζου

Όπως τονίσαμε και παραπάνω, μπορούμε να παραδεχτούμε πως είναι αρκετά «fair» αυτό που αφήνεται να εννοηθεί από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, ότι δηλαδή αναλαμβάνει το χρέος που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο που είχε «τα γένια και τα χτένια», παραδέχεται πως απέτυχε παταγωδώς και αποχωρεί από τον σύλλογο. Ωστόσο, εδώ υπάρχουν και ορισμένα «αλλά»…

Διότι δεν γίνεται να ξεκινάει η σεζόν, να έρχονται παίκτες, να κάνει τα πλάνα του ο προπονητής και εν τέλει πριν καλά καλά φύγει ο Σεπτέμβιος να λες «κύριοι, εγώ δεν… ψήνομαι να σας πληρώσω φέτος». Διότι για όσους δεν το έχουν καταλάβει, αυτή είναι η θέση του Αλαφούζου και μεγάλη διαφωνία με τον Γιαννακόπουλο. Ότι δηλαδή δεν επιθυμεί να αναλάβει της οικονομικές υποχρεώσεις της τρέχουσας σεζόν. Ποιος ήταν όμως επικεφαλής όταν σχεδιάστηκε αυτή η σεζόν; Ρητορικό το ερώτημα…

Πάμε τώρα στο επόμενο. Είναι πραγματικά ντροπή να κυκλοφορούν σενάρια για διάλυση και υποβιβασμό του Παναθηναϊκού στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και να μην έχει βγει ο ιδιοκτήτης της ομάδας να τα διαψεύσει ή έστω να τα επιβεβαιώσει. Και δεν μιλάμε για σενάρια που κυκλοφορούν ως φημολογία, αλλά έχουν γραφτεί από τα μεγαλύτερα αθλητικά μέσα της χώρας. Ο Γιάννης Αλαφούζος έπρεπε να έχει βγει να μιλήσει στον κόσμο του Παναθηναϊκού εδώ και μήνες, πόσο μάλλον τώρα που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Διότι κάθε μέρα που περνάει, αυτή η σιωπή γίνεται ολοένα και πιο ύποπτη.

☘️ Που είναι οι υπόλοιποι;

Φυσικά, οι Γιαννακόπουλος και Αλαφούζος δηλώνουν έτοιμοι να βάλουν τα λεφτά τους στον σύλλογο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, κάτι το οποίο αμφότεροι έχουν κάνει και κατά το παρελθόν δίχως καμία αμφιβολία. Και το ερώτημα που εγείρεται σε αυτό το σημείο, είναι αν υπάρχει έστω κι ένας ακόμα άνθρωπος που να πονάει αυτόν τον σύλλογο και να θέλει να συνεισφέρει. Υπάρχουν μόνο αυτοί οι δύο κι έπειτα το χάος τελικά; Διότι όλοι αυτοί οι κύριοι, με βάση τα όσα αναφέραμε παραπάνω, αν μαζέψουν όλοι μαζί 10 εκατ. ευρώ, τότε είναι ικανοί να σώσουν τον σύλλογο.

Και πραγματικά, θα ήθελα να γνωρίζω πως νιώθουν σήμερα άνθρωποι σαν τον κύριο Βαρδινογιάννη και τον κύριο Πατέρα, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους και παράλληλα βλέπουν τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει σιγά σιγά προς το τέλος. Μάλλον τους περνάει αδιάφορο το γεγονός…

Απόκτησε το ολοκαίνουργιο t-shirt του Νίκου Παππά αποκλειστικά από το PAO SHOP!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ