Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Η «τρίτη και φαρμακερή» του Γιαννακόπουλου, τα μεγάλα λάθη του Αλαφούζου και οι «υπόλοιποι» που φέρουν ευθύνη για το χρέος αλλά παραμένουν άφαντοι.

Advertisement

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Ας ξεκινήσουμε με μια «σούμα» των όσων έχουν διαρρεύσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές, οι οποίες επιχειρούν να διασώσουν τον Παναθηναϊκό από την καταστροφή. Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αμέσως μετά το χθεσινό του ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, το χρέος της «πράσινης» ΠΑΕ ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα 30 εκατ. ευρώ «αγγίζουν» οι υποχρεώσεις του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια.

Αυτά τα 30 εκατ. ευρώ, ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε πως είναι διατεθειμένος να τα αναλάβει μέσω της εφαρμογής του προσωπικού του οράματος που ακούει στο όνομα «PAO Foundation». Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη δήλωση, ο ίδιος προτίθεται να καλύψει ακόμα 15 εκατ. ευρώ του χρέους. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αλαφούζος «βρέξει, χιονίσει», είναι υποχρεωμένος για πολλούς λόγους να βάλει 25 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του χρέους. Επίσης «βρέξει, χιονίσει» όμως, δεν πρόκειται να βάλει ούτε μισό ευρώ παραπάνω. Θέλει να αποχωρήσει από τον σύλλογο, ει δυνατόν… χθες, θεωρεί πως αυτό είναι το ποσό που αντιστοιχεί στην κακοδιαχείρηση της δικής του εποχής και δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι παραπάνω. Εν μέρει, τίμια στάση, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε λεπτομερώς λίγο παρακάτω.

☘️ Η «τρίτη και φαρμακερή» του Γιαννακόπουλου

Φυσικά θα ήταν ανόητο να αμφισβητήσει κανείς την τεράστια προφορά και την τρέλα που κουβαλούν οι Γιαννακόπουλοι για τον Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την πλευρά του, κρατάει πλέον μόνος του όρθιο το μοναδικό τμήμα που κρατάει ψηλά την πράσινη σημαία. Μόνο και μόνο γι’ αυτό, ο ίδιος απολαμβάνει τη στήριξη ολόκληρου του Παναθηναϊκού κόσμου.

Ωστόσο, είναι αλήθεια πως έχει υποπέσει εις διπλούν στο ίδιο λάθος κατά την τελευταία τριετία και είναι έτοιμος να το κάνει και για τρίτη φορά. Δημιουργεί προσδοκίες στον κόσμο του Παναθηναϊκού, οι οποίες τελικώς δεν εκπληρώνονται.

«Δεσμεύομαι προς τον Γιάννη Αλαφούζο ότι το καλοκαίρι θα μπω και θα βοηθήσω την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οικονομικά και όχι μόνο», είχε πει το καλοκαίρι του 2014 ο δημοφιλής παράγοντας, ενώ μόλις λίγους μήνες πριν δήλωνε σε όλους τους τόνους πως αναλαμβάνει να βγάλει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο αν και μόνο αν εξαφανιστούν οι Μπαλτάκοι από τον σύλλογο. Μπαλτάκοι πλέον δεν υπάρχουν στον Ερασιτέχνη-απ’ όσο ξέρουμε τουλάχιστον-ωστόσο ο Όμιλος παραμένει μέχρι σήμερα ακέφαλος. Το ίδιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με την ΠΑΕ, αν δεν ανατραπεί το αδιέξοδο στο οποίο έφτασαν οι Γιαννακόπουλος και Αλαφούζος. Βέβαια, οφείλουμε να τονίσουμε πως ο πρώτος τόνισε εξ’ αρχής πως θα αναλάβει τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά όχι και τα χρέη που δημιούργησαν άλλοι στο παρελθόν.

☘️ Τα μεγάλα «φάουλ» του Αλαφούζου

Όπως τονίσαμε και παραπάνω, μπορούμε να παραδεχτούμε πως είναι αρκετά «fair» αυτό που αφήνεται να εννοηθεί από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, ότι δηλαδή αναλαμβάνει το χρέος που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο που είχε «τα γένια και τα χτένια», παραδέχεται πως απέτυχε παταγωδώς και αποχωρεί από τον σύλλογο. Ωστόσο, εδώ υπάρχουν και ορισμένα «αλλά»…

Διότι δεν γίνεται να ξεκινάει η σεζόν, να έρχονται παίκτες, να κάνει τα πλάνα του ο προπονητής και εν τέλει πριν καλά καλά φύγει ο Σεπτέμβιος να λες «κύριοι, εγώ δεν… ψήνομαι να σας πληρώσω φέτος». Διότι για όσους δεν το έχουν καταλάβει, αυτή είναι η θέση του Αλαφούζου και μεγάλη διαφωνία με τον Γιαννακόπουλο. Ότι δηλαδή δεν επιθυμεί να αναλάβει της οικονομικές υποχρεώσεις της τρέχουσας σεζόν. Ποιος ήταν όμως επικεφαλής όταν σχεδιάστηκε αυτή η σεζόν; Ρητορικό το ερώτημα…

Πάμε τώρα στο επόμενο. Είναι πραγματικά ντροπή να κυκλοφορούν σενάρια για διάλυση και υποβιβασμό του Παναθηναϊκού στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και να μην έχει βγει ο ιδιοκτήτης της ομάδας να τα διαψεύσει ή έστω να τα επιβεβαιώσει. Και δεν μιλάμε για σενάρια που κυκλοφορούν ως φημολογία, αλλά έχουν γραφτεί από τα μεγαλύτερα αθλητικά μέσα της χώρας. Ο Γιάννης Αλαφούζος έπρεπε να έχει βγει να μιλήσει στον κόσμο του Παναθηναϊκού εδώ και μήνες, πόσο μάλλον τώρα που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Διότι κάθε μέρα που περνάει, αυτή η σιωπή γίνεται ολοένα και πιο ύποπτη.

☘️ Που είναι οι υπόλοιποι;

Φυσικά, οι Γιαννακόπουλος και Αλαφούζος δηλώνουν έτοιμοι να βάλουν τα λεφτά τους στον σύλλογο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, κάτι το οποίο αμφότεροι έχουν κάνει και κατά το παρελθόν δίχως καμία αμφιβολία. Και το ερώτημα που εγείρεται σε αυτό το σημείο, είναι αν υπάρχει έστω κι ένας ακόμα άνθρωπος που να πονάει αυτόν τον σύλλογο και να θέλει να συνεισφέρει. Υπάρχουν μόνο αυτοί οι δύο κι έπειτα το χάος τελικά; Διότι όλοι αυτοί οι κύριοι, με βάση τα όσα αναφέραμε παραπάνω, αν μαζέψουν όλοι μαζί 10 εκατ. ευρώ, τότε είναι ικανοί να σώσουν τον σύλλογο.

Και πραγματικά, θα ήθελα να γνωρίζω πως νιώθουν σήμερα άνθρωποι σαν τον κύριο Βαρδινογιάννη και τον κύριο Πατέρα, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους και παράλληλα βλέπουν τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει σιγά σιγά προς το τέλος. Μάλλον τους περνάει αδιάφορο το γεγονός…

Απόκτησε το ολοκαίνουργιο t-shirt του Νίκου Παππά αποκλειστικά από το PAO SHOP!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

 • Πάτε καλά;

  Καλό άρθρο με μια ανακρίβεια και ορισμένα καλά σημεία υπό συζήτηση

  Η ανακρίβεια:
  Ο ΔΠΓ δεν είχε πει για τον ερασιτέχνη «να φύγει ο Μπαλτάκος και θα τον αναλάβω». Είχε πει να φύγει εντός συγκεκριμένου μήνα και ΔΙΧΩΣ να υπογράψει τίποτα περί γηπέδου στο Γουδί. Ο Μπαλτάκος αντιθέτως είπε πως αν θέλει ο ΔΠΓ να μπει να υπογράψει δέσμευση για το γήπεδο στο Γουδί και θα παραιτηθεί όταν λήξει η θητεία του. Ο ΔΠΓ τότε πιστόλιασε και είπε δεν αναλαμβάνω τίποτα. Λογικό γιατί
  α)αν αναλάμβανε και το καραγκιοζοπρότζεκτ στο Γουδί (που δεν ήταν τίποτε αλλο από ενα θέατρο) αποτύχαινε, θα του το φορτώνανε και
  β)δεν ήθελε να δεσμευθεί για το Γουδί.
  Τελικά ο Μπαλτάκος παραιτήθηκε 2 μήνες μετά τη διωρία του Γιαννακόπουλου, το καραγκιοζιλίκι με το οποιο ασχολείτο στο Γουδί απέτυχε οικτρά και ο Γιαννακόπουλος αν θα μπει, θα μπει απο του χρόνου για να μην του φορτώσουν τίποτα.

  Τα σημεία υπό συζήτηση:
  Το χρέος. Πώς έφτασε το χρέος στα 47 εκατομμύρια; Το χρέος το 2011 ήταν κάτι λιγότερο από 30 εκατομμύρια και υπήρχαν πολλές χρονιές που η ΠΑΕ ΠΑΟ λειτουργούσε με πολύ μικρά έξοδα, φέρνοντας φτηνούς μη ποιοτικούς παίκτες. Ακόμα και 2 κακές χρονιές όπως η περσινή, δεν εξηγούν τόσο μεγάλο χρέος.

  Η διαφορά. Αν έχουμε όλοι καταλάβει καλά η διαφορά είναι κάπου στα 15-20 εκατομμύρια. Παρότι μη αμελητέο ποσό, δεν ειναι λογικό να μην τα βρίσκουν για αυτό το νούμερο. Στην τελική και ο Γιαννακόπουλος ξέρει πως αν τα βάλει δε θα του πει κανεις τίποτα αν παίξουμε 2 χρονιές παραπάνω από όσο υπολόγιζε με κακό ρόστερ και ο Αλαφούζος ξέρει πως αν δεν πάρει άλλος την ΠΑΕ, αυτά τα λεφτά θα γίνουν χρέος που είτε θα πρέπει να πληρώσει είτε θα τον δυσχεράνει στο να βρει επενδυτή.

  Εγώ δεν έχω καταλάβει τι θέλει να κάνει ο Αλαφούζος. Θα φύγει; Θα μείνει και αν μείνει, πως θα αντέξει τη φθορά ο ίδιος αλλά και ο σύλλογος;

  • κ13

   νομιζω οτι απλα τζογαρουν και οι δυο 1, για τις εντυπωσεις και 2, για οτι γλυτωσουν ,,,δεν ειναι λιγα τα λεφτα και ενα μυριο λιγοτερο η περισσοτερο μετραει ποσο μαλλον οταν η διαφορα τους ειναι κοντα στα 15 μυρια και μαλιστα αμεσης ρευστοποιησης

   • Πάτε καλά;

    Κανεις δε θα τη γλυτώσει. Τα λεφτά δεν ειναι λίγα (18 εκατομμύρια στα μετρητά αν πάρουμε το μεσο ορο μεταξύ 15 και 20) αλλά μου φαίνεται αστείο να μην μπορούν να τα βρουν για αυτό το ποσό. Ο μεν Αλαφούζος ας αναλάβει τα χρέη του, ο δε ΔΠΓ ας δώσει κάτι παραπάνω (πχ να πει πληρώνω άλλα 5 από τα 15-20 που μείνανε).

 • Πάτε καλά;

  Και για να μην ξεχνιόμαστε:
  Η στάση των οργανωμένων είναι ΝΤΡΟΠΗ για το σύλλογο. Για τα μισά από όσα γίνονται τώρα,
  α)επί Βαρδινογιάννηδων θα είχε καεί η μισή Αθήνα και θα είχαν ευχηθεί καρκίνο σε κάθε μέλος της οικογένειας τους ΚΑΙ
  β)συνεχίζουν να κάνουν αποχή από τους αγώνες μπάσκετ επειδή σφαχτήκανε οι κεφαλές τους με τον DPG και αντιτίθενται στο ΟΑΚΑ (με ηλίθια επιχειρήματα).

  Ο Αλαφούζος λαμβάνει τέτοια «προστασία» από τους οργανωμένους (οι οποιοι περιορίζονται σε,..πανώ και τραγουδάκια) που είναι όχι απλά σκάνδαλο αλλά ύποπτο.

 • alex

  Όταν αγαπάς κάτι πραγματικά φυλας και κατουρημενες ποδιες , ζητάς και συγγνώμη, μηπως πέταξαν έξω το καλύτερο συμπαίκτη της πολυμετοχικοτητας που μαζί με γιανακοπουλο θα ήταν πανίσχυροι? Ξερετε ποιος είναι … ο έξυπνος ανθρωπος αλλάζει γνωμη ο βλακας ποτε

 • Mηπως κυριε Στεφανου ξεχασατε ν΄αναφερετε κατι στο αρθρο σας ? Για να σας βοηθησω, στη φωτογραφια του αρθρου, καποιος ΛΕΙΠΕΙ … Για να το κανω πιο λιανο, απο τη φωτογραφια λειπει ο πουτανας γιος ο Βγενοπουλος. Ναι, καλα διαβασατε !!!!! Αυτο το μουνοπανο που παριστανει το μακαριτη, ελεω του γεγονοτος οτι δεν υπηρχε ΣΚΑΝΔΑΛΟ πισω απο το οποιο να μην βρισκταν αυτος ο μπασταρδρος απο τοτε που ξεπηδησε ξαφνικα απο το πουθενα το Γεναρη του 2008, ο οποιος λεγεται οτι βρισκεται στις νησους Κειμαν (για το μερος δεν ειμαι απολυτα σιγουρος, ξερω ομως οτι ειναι ζωντανος), και τον απειλησαν οτι θα τον σκοτωσουν αυτον και την οικογενεια του αμα ανοιξει το στομα του σχετικα με το σκανδαλο της Κυπρου, και »συμφωνηθηκε» να »βγει» απο τη μεση, με αποτελεσμα να τη βγαλουν ολοι οι εμπλεκομενοι καθαροι …

 • Aggelos Kal

  Τα πραγματα ειναι απλα ο Αλαφουζος ειναι γαυρος και θελει να καταστρεψει τον Παναθηναικο γι αυτο και δεν πουλαει, τοσο καιρο εψαχνε για επενδυτη και τωρα που βρηκε κανει τα δικα του, ποιον κοροϊδευει δεν καταλαβαινω….