Υπάρχουν λόγοι να χαμογελά!

Η καλή εμφάνιση του Σαββάτου, η άνοδος των Χατζηγιοβάνη και Γιόχανσον κι ένα υστερόγραφο… μπασκετικό. Γράφει ο Γιάννης Σαπουντζάκης.

Μέσα στη «μαυρίλα» που επικρατεί την φετινή σεζόν νίκες όπως αυτή κόντρα στην Κέρκυρα είναι σίγουρα από μόνες τους λόγος για τον κόσμο να χαμογελά. Φυσικά, για έναν κανονικό Παναθηναϊκό νίκες όπως αυτή του Σαββάτου θα θεωρούνταν… άλλη μία μέρα στην δουλειά, ωστόσο όπως έχουμε αρκετές φορές ως τώρα φέτος η ομάδα δεν μπορεί να κριθεί με καθαρά και μόνο ποδοσφαιρικά κριτήρια.

Παρ’ όλα αυτά, η νίκη απέναντι στους Φαίακες αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι και για άλλους λόγους. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε παρά τις αρκετές απουσίες που είχε να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο βγάζοντας πολύ όμορφους συνδυασμούς και τα τέσσερα γκολ που πέτυχε θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι λίγα μπρος στον αριθμό των ευκαιριών που δημιούργησε. Φυσικά, πρέπει να τονίσουμε πως οι απουσίες που αναφέραμε γίνονται ακόμα πιο σημαντικές με δεδομένο το πόσο έχει αποδυναμωθεί το ρόστερ.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Στο ματς του Σαββάτου πέραν της ομαδικής πολύ καλής απόδοσης είδαμε και ορισμένος παίκτες μεμονωμένα να δίνουν στον προπονητή τους έναν καλό λόγο για να χαμογελάσει. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έκανε ίσως το πιο ώριμο του παιχνίδι στην ομάδα. Σε κανένα σημείο δεν έκανε περιττή ενέργεια και σε κάθε προτιμούσε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Από την άλλη, ο Ματίας Γιόχανσον έδειξε πως μπορεί να προσφέρει ειδικά σε περίπτωση που τελικώς δεν μείνει στην ομάδα ο Ουσμάν Κουλιμπαλί. Το είπε και ο προπονητής στη συνέντευξη Τύπου, πως όπως και ο Μουνιέ προ δύο εβδομάδων, τώρα πλέον είναι έτοιμος να παίξει. Βιαστήκαμε να τους κρίνουμε βλέπετε όλους.

Φυσικά, ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει πως ο αντίπαλος ήταν ίσως η χειρότερη ομάδα που έχει περάσει φέτος από τη Λεωφόρο, όμως φέτος ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει σκούρα απέναντι σε ομάδες που δεν ήταν κατά πολύ καλύτερες της Κέρκυρας.

Βεβαίως, για άλλη μία φορά την φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε… άλλη ομάδα στη Λεωφόρο σε σχέση με την εικόνα του εκτός έδρας. Αν οι πράσινοι θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν την πεντάδα ελπίζοντας στο τέλος θα καταφέρουν να την προλάβουν πρέπει να πάρουν νίκες μακριά από το «σπίτι» τους, εκεί δηλαδή όπου η αύρα του κόσμου τους κάνει να ξεχνούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και να δίνουν το κάτι παραπάνω.

ΥΓ. Πριν κλείσουμε αξίζει και μία αναφορά σε αυτό που είδαμε να συμβαίνει στο παιχνίδι μπάσκετ των γυναικών. Να υπενθυμίσουμε, λοιπόν, απλά στον κ. Μίσσα πως στον αθλητισμό όπως και σε όλα στη ζωή, ρόδα είναι και γυρίζει. Όταν, λοιπόν, δεν σέβεσαι τον αντίπαλό σου σε ένα παιχνίδι που επαγγελματίες έχουν απέναντί τους μαθήτριες, είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα το βρεις μπροστά σου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ