Το παρελθόν μάς δείχνει το μέλλον!

Αρκεί μία σύντομη αναδρομή στις τελευταίες μεταβολές στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και θα καταλάβει και ο τελευταίος γιατί η διαπραγμάτευση Αλαφούζου – Γιαννακόπουλου θα πάρει χρόνο. 

Advertisement

Μερικές φορές, πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν, ώστε να αντιληφθούμε το μέλλον. Διότι παρόμοιες καταστάσεις που συνέβησαν πριν μερικά χρόνια, μπορούν να μας δείξουν ποιες διαδικασίες απαιτούνται για να υλοποιηθούν αλλαγές στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Πως όσοι αγωνιούν για το ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οφείλουν να κατανοήσουν πως για να συντελεστεί οποιαδήποτε μεταβολή, χρειάζεται χρόνο. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν θα ξυπνήσουν ένα πρωί και ο Αλαφούζος θα έχει παραδώσει τις μετοχές του στον Γιαννακόπουλου ή σε άλλον επενδυτή. Μία… δια μαγείας μεταβίβαση πραγματοποιείται μόνο στα παραμύθια, όχι στον πραγματικό κόσμο.

Πόσοι θυμούνται την έναρξη της πολυμετοχικότητας; Ελάχιστοι, μάλλον. Γιατί αν την ανακαλούσαν στη μνήμη τους οι περισσότεροι, θα καταλάβαιναν ότι με δύο συναντήσεις οι Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος αποκλείεται να τελείωναν με τη διαπραγμάτευση. Θα συνειδητοποιούσαν πως βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας, που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Ακόμα και όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ενέδωσε στην πίεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και επέτρεψε την είσοδο νέων μετόχων στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, τα διαδικαστικά χρειάστηκαν μήνες για να διευθετηθούν. Μέχρι οι πολυμετοχικοί να μπουν επίσημα στην εταιρία, μεσολάβησαν δύο Γενικές Συνελεύσεις και δύο Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, με τις ανάλογες προθεσμίες.

Το ίδιο ίσχυσε με τη μεταβίβαση του ποσοστού του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Το σωματείο λαϊκής βάσης έκανε ένα τρίμηνο για να συσταθεί με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και παρότι ανέλαβε τη διοίκηση της ΠΑΕ στις αρχές Μαΐου, παρέλαβε τις μετοχές του Τζίγγερ προς τα τέλη Ιουλίου…

Οπότε, λοιπόν, ηρεμήστε. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα, για διάφορους λόγους. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αλλάξει. Έχουμε δύο ανθρώπους οι οποίοι έχουν έναν κοινό στόχο, αλλά προσπαθούν ο καθένας να διαμορφώσει τις πιο ευνοϊκές συνθήκες. Όταν διακυβεύονται εκατομμύρια ευρώ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Κανένας δεν χαρίζει χρήματα, όση αγάπη και αν έχει για το Τριφύλλι…

Υ.Γ.: Έναν άνθρωπο τον αποδεχόμαστε όπως είναι και όχι αλά καρτ. Εφόσον θεωρούμε αξιόπιστο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πιστεύουμε και τα λεγόμενα του, όπως ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είναι «μπροστινός» του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Δεν μπορούμε να κρατάμε μόνο ότι μας συμφέρει ή να αποδίδουμε άλλες εξηγήσεις, απλά για να φέρουμε τα λόγια του στα μέτρα μας.

Υ.Γ.2: Το deal αυτό θα τελειώσει, γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

Απόκτησε το διαχρονικό t-shirt του Δημήτρη Διαμαντίδη αποκλειστικά από το PAO SHOP!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ