Σωστά και νοικοκυρεμένα!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των πρωτοβουλιών για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού και για την ενημέρωση που πρέπει να δώσει η ΠΑΕ στον κόσμο.

Η ωμή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον Παναθηναϊκό αφυπνίζει ως ένα βαθμό τους φίλους του «Τριφυλλιού», οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι η αγαπημένη τους ομάδα κινδυνεύει με διάλυση και χρεωκοπία. Τουλάχιστον, στο Διαδίκτυο και στις συζητήσεις, παρατηρούμε αυτές τις μέρες μία κινητοποίηση και μία διάθεση για συμμετοχή σε πρωτοβουλίες σωτηρίας. Λέμε παρατηρούμε, γιατί καλό θα είναι να περιμένουμε τις πράξεις, αφού συχνά τα λόγια είναι εύκολα και δεν κοστίζουν…

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ώστε να διαμορφώσουν μία εναλλακτική συνείδηση για τη σχέση τους με την ομάδα. Να πάψουν να περιμένουν τον μεγιστάνα, ο οποίος με τα λεφτά του θα ξεχρεώσει τα χρέη και θα δαπανήσει εκατομμύρια για επαναφέρει το club στις επιτυχίες και στους τίτλους. Ίσως να συμβεί, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Ο οπαδός του Παναθηναϊκού (και των άλλων ομάδων) οφείλει να αντιληφθεί πως πρώτος αυτός, πρέπει να περιφρουρήσει τον Σύλλογο. Να τον κατέχει συμμετοχικά, να συναποφασίζει και να συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις, έχοντας λόγο και άποψη.

Βέβαια, για να αξιοποιηθεί το timing, δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Απαιτείται οργάνωση, διαφάνεια και ενημέρωση. Στα social media ξεπηδούν διάφορες πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, άλλες από παλαιμάχους, άλλες από φιλάθλους και άλλες στο… κουτουρού. Αυτό δεν είναι λειτουργικό και δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, παρά σε σύγχυση.

Επιβάλλεται να υπάρξει συντονισμός και αρμόδια για αυτό είναι η ΠΑΕ. Η διοίκηση οφείλει να θέσει υπό την αιγίδα της τις πρωτοβουλίες και να τις κατευθύνει για την κάλυψη των αναγκών της. Να διασφαλίσει ότι όλα γίνονται νόμιμα και ηθικά και δεν θα προκύψουν… διαρροές.

Επίσης, η ΠΑΕ υποχρεούται να μιλήσει με αριθμούς για τα οικονομικά της. Από τη στιγμή που απευθύνεται στον κόσμο για να αντλήσει κεφάλαια, πρέπει να του εξηγήσει την κατάσταση. Να ξέρει ο κάθε φίλαθλος ότι απαιτούνται 5, 10, 50 εκατομμύρια ευρώ για να βγει η σεζόν χωρίς επιπλοκές και να ξεχρεωθεί η ομάδα.

Επιτέλους, ας τελειώσει το κρυφτούλι. Εδώ που φτάσαμε, δεν βοηθά κανέναν. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αποκτήσει τη «φλόγα» για να βοηθήσει και η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να την εκμεταλλευτεί. Αλλιώς, είναι ξεκάθαρο ότι η πτώχευση θα είναι αναπόφευκτη. Το ομολόγησε και ένας άνθρωπος που δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε για το αν πληρώνει την αγάπη του για το «Τριφύλλι»: ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Για την ακρίβεια, δεν μπορούμε να το αποδώσουμε πιο ρεαλιστικά… Ή τώρα ή ποτέ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ