Συστράτευση με όποιον έχει λύση!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν έχει τα περιθώρια να μπει στην εσωστρέφεια και χρειάζεται αυτόν που θα τον βγάλει από το αδιέξοδο.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Αυτοκτονική διάθεση; Αυτοκαταστροφικές τάσεις; Μάλλον αυτό διακρίνει τις συμπεριφορές των περισσοτέρων στον Παναθηναϊκό αυτές τις ημέρες. Ο μεγαλομέτοχος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, η ΠΑΕ μένει χωρίς χρηματοδότηση, ο πρόεδρος τελεί υπό παραίτηση, άλλα στελέχη ψάχνουν δουλειά και το ένα μετά το άλλο, τα τμήματα της εταιρίας υπολειτουργούν.

Ταυτόχρονα, το πρόβλημα των περισσοτέρων είναι η δικαίωση για το παρελθόν. Ασφαλώς, είναι σημαντικό να διαπιστώνεις τα λάθη που συνέβησαν, ώστε να μην τα επαναλάβεις στο μέλλον. Ωπ, μισό λεπτό, γράφτηκε η μαγική λέξη: μέλλον. Για να κάνεις απολογισμό, πρέπει να έχεις μέλλον και αυτή τη στιγμή, του Παναθηναϊκού προβλέπεται δυσοίωνο.

Ίσως πολλοί να μην το αντιλαμβάνονται ή να μην θέλουν να το συνειδητοποιήσουν. Υπάρχει ο κίνδυνος σε λίγο να κάνουμε μία νεκρολογία και η απόδοση ευθυνών να μην έχει κανένα νόημα. Ποιος θέλει κάτι τέτοιο; Λογικά, κανένας. Επομένως, υπάρχει ένας συνεκτικός ιστός, ώστε να δημιουργηθεί κάτι κοινό και να προχωρήσει. Να βρεθεί μία λύση, για να αποτραπεί η διάλυση.

Ας κάνουμε μία σύντομη παρένθεση σε αυτό το σημείο. Ο αφανισμός δεν πρόκειται να έρθει αύριο το πρωί. Θα απαιτηθούν μήνες, ταλαιπωρία, προσφυγές, ασυνέπεια, ντροπές και οδύνες. Θυμηθείτε την περίπτωση της ΑΕΚ, για να πάρετε μία ιδέα. Ενδεχομένως, σε ένα χρόνο από τώρα ο Παναθηναϊκός να έχει ρόστερ και να αγωνίζεται στη Superleague, αλλά θα είναι έντονα πιεσμένος από το οικονομικό. Η ΑΕΚ δεν υποβιβάστηκε σε ένα χρόνο, αλλά κλυδωνίστηκε για χρόνια προτού υποκύψει.

Επιπροσθέτως, ξεχάστε την ταχύτατη επάνοδο της ΑΕΚ. Πλέον, οι κανονισμοί έχουν αλλάξει και ο Παναθηναϊκός άπαξ και πέσει στη Γ’ Εθνική, θα μείνει τρία χρόνια χωρίς δικαίωμα ανόδου και μετά θα αποκτήσει τη δυνατότητα να προβιβαστεί. Συν ότι τα χρέη δεν πρόκειται να διαγραφούν, αλλά θα τον περιμένουν σαν… λαιμοτόμος, έτοιμη να αποκεφαλίσει κάθε νέα προσπάθεια.

Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε λύση, επιβάλλεται να αφορά τον Παναθηναϊκό της Superleague και όχι υπό άλλες προϋποθέσεις. Το συντομότερο δυνατό πρέπει να δρομολογηθεί μία προσπάθεια να σωθεί η ομάδα, ακόμα και με την εφαρμογή του πιο σκληρού μνημονίου. Τα ψέμματα τελείωσαν, ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Υ.Γ.: Η άποψη του καθενός για κάθε πρόσωπο της πρόσφατης ιστορίας του Παναθηναϊκού είναι σεβαστή. Αλλά, για την ώρα, δεν έχουμε περιθώρια να την ακούσουμε. Προέχει η σωτηρία της ομάδας, για να προλάβουμε τα μοιρολόγια. Όποιος εμφανιστεί με λύση για τον Παναθηναϊκό, θα χρειαστεί τη συσπείρωση και τη συνδρομή όλων μας. Όποιος δεν θέλει, τουλάχιστον ας μην βάζει εμπόδια.

Υ.Γ.2: Τα δακρύβρεχτα και τα μελό με την επίκληση στο συναίσθημα και στην αγάπη, δεν πρόκειται να πιάσουν. Ο άνθρωπος ενεργοποιείται μόνο από το ένστικτο της αυτοστυντήρησης. Οι ιστορίες για τον Καλαφάτη, τον Νικολαΐδη και τον Παύλο είναι καλές, αλλά δεν επαρκούν. Η κρισιμότητα των στιγμών και οι κίνδυνοι είναι που πρέπει να αφυπνίσουν τους πάντες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ