Ποιος τον διαλύει και γιατί;

Το οργανωμένο σχέδιο διάλυσης με μπροστάρη τον Αλαφούζο, οι 13 μεταγραφές λίγο πριν το τέλος και τα εύλογα ερωτηματικά για την κατάσταση στον σύλλογο.

Ήταν 15 Αυγούστου του περασμένου καλοκαιριού όταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης έπαιρνε το «ΟΚ» από τη διοίκηση Αλαφούζου προκειμένου να προχωρήσει στην απόκτηση του 50% του επιθετικού της Μπόκα Τζούνιορς, Αντρές Τσάβες, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Έξι μέρες αργότερα, το «Τριφύλλι» προχωράει στην απόκτηση του Εμανουέλ Ινσούα, ενώ το τελευταίο διήμερο των μεταγραφών αποκτά και τους Γιακούμπα Σιλά, Όσκαρ Χίλιεμαρκ και Αντονί Μουνιέ. Συνολικά 13 μεταγραφές έκανε ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι. Άλλες φθηνές, άλλες πιο ακριβές, άλλες εντυπωσιακές για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου. Όλες όμως με την έγκριση του Γιάννη Αλαφούζου.

Ένας Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος τρεις εβδομάδες μετά το «τριπλό» μεταγραφικό χτύπημα στο φινάλε των μεταγραφών ανακοινώνει την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως αδυνατεί από οικονομικής και ψυχικής άποψης να συνεχίσει να στηρίζει τον σύλλογο. Και το ερώτημα που εύλογα εγείρεται είναι το εξής: Πριν τρεις εβδομάδες και πριν έναν μήνα που έδινε στον Ουζουνίδη το «ΟΚ» για μεταγραφές, τότε είχε οικονομικές και ψυχικές δυνάμεις; Δεν ήξερε πως του έχουν τελειώσει και το διαπίστωσε μετά; Γιατί «φέσωσε» τον σύλλογο με 13 νέα συμβόλαια και μια πανάκριβη μεταγραφή, γνωρίζοντας πως θα αποχωρήσει και δεν θα υπάρξει κανείς για να τα εκπληρώσει όλες αυτές τις υποχρεώσεις;

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Δεν θα ήταν πιο τίμιο και σωστό να ανακοινώσει στην αρχή του περασμένου καλοκαιριού στους ανθρώπους της ομάδας και στον Μαρίνο Ουζουνίδη πως δεν σκοπεύει να βάλει ούτε ένα ευρώ στην ομάδα και ως εκ τούτου αυτή να πορευθεί με ό,τι έχει; Με παιδιά από τις ακαδημίες. Με φθηνούς Έλληνες. Τέλος πάντων να καταστρωθεί ένα πλάνο με το οποίο θα φτιαχνόταν μια ομάδα. Μια κακή ομάδα; Μια μέτρια ομάδα; Ό,τι κι αν ήταν δεν θα ήταν πάντως το σημερινό χάλι, με απλήρωτους ποδοσφαιριστές και μια χαοτική κατάσταση όσον αφορά στα οικονομικά της ομάδας.

Δυστυχώς αν αυτός ο «κύριος» που είχαμε την ατυχία να διοικήσει τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο νοιαζόταν έστω και λίγο για αυτή την ομάδα, τότε θα είχε κάνει κάτι αντίστοιχο. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική; Δεν θες να βάλεις άλλα λεφτά, το ανακοινώνεις και αφήνεις αυτούς που απομένουν να πράξουν αντίστοιχα. Ωστόσο φαίνεται πως αυτό που γίνεται σήμερα ήταν κάτι το οργανωμένο. Θα γινόταν νομοτελειακά. Ο Αλαφούζος ήξερε πως κάνοντας όλες αυτές τις μεταγραφές και αφήνοντας στη συνέχεια την ομάδα ακυβέρνητη, θα ήταν θέμα χρόνου αυτή να πέσει στα βράχια. Ήξερε πως δεν υπήρχε κανένας έτοιμος να βοηθήσει την επόμενη ημέρα. Διότι είχε προηγηθεί και η ολική ρήξη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Συνεπώς η καταστροφή του Παναθηναϊκού πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Ποιος το οργάνωσε; Για ποιο λόγο; Μάλλον θα αργήσουμε να μάθουμε…

Υ.Γ.: Το να σχολιάσει κανείς το ποδοσφαιρικό κομμάτι του αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι απλά αστείο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ