Περιμένοντας τον «Μεσσία» από τον… καναπέ!

Οι δικαιολογίες που δεν πείθουν, η αντίθεση με το μπάσκετ και ο Παναθηναϊκός που δεν μας αξίζει. Διαβάστε πως οι φίλοι του «Τριφυλλιού» περιμένουν την ανάσταση της ομάδας τους, καθηλωμένοι στον… καναπέ τους.

Το αγωνιστικό σκέλος της νίκης του Παναθηναϊκού επί της Κέρκυρας την περασμένη εβδομάδα, έχω την εντύπωση πως δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν μια πολύ κακή ομάδα, παρουσιάζοντας μια πειραματική ενδεκάδα, η οποία φυσικά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο φυσικά είναι η διάρκεια, όπως τόνισε και ο Ουζουνίδης, καθώς με βάση τα όσα μας έχει δείξει το «Τριφύλλι» φέτος, το πιθανότερο σενάριο είναι την επόμενη εβδομάδα να συζητάμε πάλι για το εκτός έδρας πρόβλημα του Παναθηναϊκού.

Από’ κει και πέρα, έχω την εντύπωση πως ακόμα και 1-2 νίκες να πάρουν οι «πράσινοι» μέχρι το τέλος της σεζόν, δεν θα υπάρχει καμία περίπτωση να κινδυνεύσουν βαθμολογικά με υποβιβασμό. Εκτός και αν φυσικά, υπάρξουν αφαιρέσεις βαθμών εξαιτίας των δικαστικών διαμαχών που έχει να δώσει ο σύλλογος εντός τους προσεχούς διαστήματος, ενδεχόμενο το οποίο δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο. Όπως και να’ χει πάντως, αγωνιστικά αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν πως το «Τριφύλλι» θα τερματίσει «κουτσά-στραβά» κάπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και… βλέπουμε.

Ένα «βλέπουμε» φυσικά, το οποίο είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο ακούγεται, καθώς μιλάμε πλέον για μια ομάδα παρατημένη απ’ όλους, ακόμα και από τον κόσμο της. Διότι αν πει κάποιος πως οι 5.000-6.000 φίλοι της ομάδας που πηγαίνουν πλέον στη Λεωφόρο αντιπροσωπεύουν την πραγματική δυναμική του κόσμου του Παναθηναϊκού, τότε θα είναι είτε ψεύτης, είτε αδαής.

Η δικαιολογία, του ότι ο κόσμος «δεν έχει λεφτά να ξοδέψει στο γήπεδο», για μένα παύει να ισχύει όταν το ένα sold-out διαδέχεται το άλλο στο μπάσκετ. Φυσικά και τα παιχνίδια του «Εξάστερου» και της Euroleague είναι ασύγκριτα πιο ελκυστικά από τη ζοφερή πραγματικότητα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και της διεφθαρμένης Super League, όμως αυτό και πάλι δεν αποτελεί δικαιολογία.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Όλοι θέλουμε έναν ισχυρό Παναθηναϊκό σε όλα τα σπορ, όμως η αλήθεια είναι πως δεν κάνουμε τίποτα για να συνεισφέρουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Διότι, πόσο πιο ελκυστικός θα ήταν ο Παναθηναϊκός για έναν επενδυτή, αν έβλεπε στη Λεωφόρο κάθε εβδομάδα 16.000 «πράσινους» να στηρίζουν τον σύλλογο; Ή ακόμα καλύτερα, αν η στήριξη του κόσμου ήταν ικανή να αναγκάσει τους ιθύνοντες της ομάδας να μετακομίσει στο ΟΑΚΑ εξαιτίας της υψηλής προσέλευσης;

«Μα η Λεωφόρος είναι… κοτέτσι», «μα δεν έχουμε λεφτά», «μα η Super League είναι στημένη», «μα, μα, μα…». Αυτός είναι ο λόγος που ο παλιός, καλός Παναθηναϊκός δεν μας αξίζει και ίσως και να μην ξαναεμφανιστεί ποτέ. Διότι πολύ απλά δεν μας αξίζει. Ένας υγιής, δυνατός και ανεξάρτητος σύλλογος αξίζει στους οπαδούς της Μπορούσια Ντόρντμουντ ή σε αυτούς της Φέγενορντ. Σε οπαδούς δηλαδή, οι οποίοι στήριξαν την ομάδα τους στις δυσκολότερες στιγμές και όχι κατόπιν εορτής, όταν παρουσιάστηκε κάποιος «Μεσσίας».

Εμείς αντιθέτως κάνουμε το αντίθετο. Καθόμαστε στον καναπέ, περιμένοντας τον «Μεσσία» με τα λεφτά. Τότε θα σηκωθούμε, θα πάμε στο γήπεδο και θα τα ξεχάσουμε όλα. Ο ορισμός των «πανυγηρτζήδων»…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ