Ο Ουζουνίδης χτύπησε τα «καμπανάκια»!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τη σοβαρή επισήμανση του Μαρίνου Ουζουνίδη και τον σοβαρό κίνδυνο που παρουσιάζεται.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στις δηλώσεις του στη Nova, έθεσε μία παράμετρο που οι περισσότεροι την υποτιμούν σε σύγκριση με την ανάγκη για την επιβίωση του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για την περηφάνια και το κύρος του Συλλόγου, που έχουν καταρρακωθεί τους τελευταίους μήνες και «τραυματίζονται» διαρκώς, με κάθε νέα προσφυγή και με κάθε είδηση για οφειλές.

Όπως δήλωσε ο Ουζουνίδης, «καλύτερα να σε βρίζουν, παρά να σε κοροϊδεύουν». Διότι όταν σε βρίζουν, σε φοβούνται, σε θεωρούν δυνατό και προσπαθούν να σε διαβάλλουν ή να σε πλήξουν. Όμως, όταν σε κοροϊδεύουν, σε υποβαθμίζουν και δεν ανησυχούν για σένα. Σε νιώθουν του… χεριού τους και για αυτό σε προσβάλλουν.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στο Περιστέρι, μετά την ισοπαλία 1-1 του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο. Όταν ο ιδιοκτήτης της περιστεριώτικης ΠΑΕ, Γιώργος Σπανός και οι συνεργάτες του άρχισαν τα «μέχρι τον Μάρτη θα πέσετε» ή τα «θα διαλυθείτε», απευθυνόμενοι σε όσους έχουν απομείνει στο Τριφύλλι. Όμως, δεν ήταν το πρώτο περιστατικό. Έχουν προηγηθεί και άλλα, απλώς δεν έχουν πάρει ανάλογη έκταση ή δεν είχαν το ίδιο μέγεθος.

Δυστυχώς, ανάλογα φαινόμενα θα επαναληφθούν στις επόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις. Όσο ο Παναθηναϊκός είναι αδύναμος, χωρίς έναν ισχυρό ιδιοκτήτη, ο οποίος θα τον προστατεύσει, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Επειδή στην πραγματικότητα, ένας σύλλογος μικραίνει όταν χάνει την αίγλη του και παύει να εμπνέει φόβο στους άλλους. Όχι με δύο-τρεις κακές χρονιές, με δύο-τρεις δόσεις που θα καθυστερήσουν ή ακόμα και με έναν υποβιβασμό.

Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε και ταλαιπωρήθηκε στη Β’ και στη Γ’ Εθνική, όμως η άμεση εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη διέσωσε το γόητρο της. Ουδείς διανοήθηκε να την υποτιμήσει, ακριβώς επειδή τη διοικεί ένας σοβαρός παράγοντας. Μάλιστα, το οξύμωρο είναι ότι ο Μελισσανίδης δεν έχει βάλει ούτε το ένα τρίτο των χρημάτων που επένδυσε ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό το ίδιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η «σούμα» του ενός σε σχέση με του άλλου δεν συγκρίνεται…

Για να επανέρθουμε και να κλείσουμε, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πολλαπλούς κινδύνους. Ασφαλώς, η επιβίωση είναι το μείζον, αλλά όχι το μόνο. Αλλιώς, αργά αλλά σταθερά ο Σύλλογος θα αλλοιώνεται και δεν αρκούν οι επιτυχίες της ομάδας μπάσκετ ή μεμονωμένων αθλητών για να τον διατηρήσουν…

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ