Οι αλήθειες πίσω από τις ανακοινώσεις!

Στον απόηχο της έντονης… Παρασκευής, ο Γιάννης Σαπουντζάκης σκιαγραφεί όλα όσα θέλει να πει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, ενώ αναφέρεται στα δεδομένα που διαμορφώνονται γύρω από τις περιπτώσεις των Μάρκους Μπεργκ και Μαρίνου Ουζουνίδη.

Advertisement

Πρόκειται αναμφίβολα για ορισμένες από τις πλέον δύσκολες μέρες αυτές που διανύουμε για τον οργανισμό που λέγεται ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός. Οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την υπόθεση του Μάρκους Μπεργκ, έχουν δημιουργήσει – και όχι άδικα – ανησυχία στους φίλους της ομάδας που θέλουν να πιαστούν από κάπου και να δούνε μία νότα αισιοδοξίας ενόψει της συνέχειας. Δεν τους προβληματίζει τόσο η απώλεια του καλύτερου (με διαφορά από τον επόμενο) ποδοσφαιριστή όχι μόνο του «τριφυλλιού», αλλά του ελληνικού πρωταθλήματος γενικότερα, όσο η αβεβαιότητα που υπάρχει αναφορικά με την έναρξη της νέας σεζόν.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Σε αυτή την αβεβαιότητα, λοιπόν, η χθεσινή ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ έρχεται να πει την αλήθεια στον κόσμο. Είναι ακριβώς όσα θα είχε να πει ο μεγαλομέτοχος σε μία πιθανή συνέντευξη Τύπου. Κυρίαρχος στόχος αυτή την στιγμή για τον Παναθηναϊκό είναι η βιωσιμότητα και ως προς αυτή την κατεύθυνση επιθυμούν να δουλέψουν άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να απομακρυνθούν μία και καλή τα όποια εφιαλτικά σενάρια πλανώνται αυτή την στιγμή πάνω από την καθημερινότητα της ομάδας. Είναι πραγματικά πολύ ειλικρινής η χθεσινή τοποθέτηση και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Όντως, ουδέποτε αποτέλεσε επιθυμία η πώληση του Μάρκους Μπεργκ, όμως από τη στιγμή που η επιλογή του ήταν να μην συνεχίσει στην ομάδα, κανείς δεν θα μπορούσε να του σταματήσει τον δρόμο.

Αυτό είναι το ένα σκέλος της ανακοίνωσης. Το άλλο αφορά το αύριο, ένα αύριο το οποίο έχει προοπτική να γίνει καλύτερο μόνο στην περίπτωση που στον σύλλογο επανέλθει η κανονικότητα και μπει οριστικό τέλος στα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες. Άπαξ, λοιπόν, και αυτός ο στόχος επιτευχθεί, τότε ο άνθρωπος στον οποίο αυτή την στιγμή στηρίζονται οι όποιες ελπίδες των οπαδών του Παναθηναϊκού μπορεί να τα καταφέρει. Και φυσικά η αναφορά γίνεται στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο κόουτς, που σε αυτή την δύσκολη στιγμή ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να αναζητήσει άλλο περιβάλλον εργασίας, δεν το έπραξε. Όχι μόνο δεν αφήνει το καράβι στη δύσκολη αυτή η στιγμή, αλλά αναλαμβάνει να το καθοδηγήσει ακόμα πιο αποφασισμένος.

Ακόμα και χωρίς κάποιους εκ των βασικών παικτών του κορμού της ομάδας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Μαρίνος μπορεί να παρουσιάσει ένα πραγματικά ανταγωνιστικό σύνολο. Το πόσο ανταγωνιστικό…Αυτό είναι κάτι που θα ήταν πολύ παρακινδυνευμένο να το πούμε αυτή τη χρονική στιγμή, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτηματικά, ωστόσο, τον δρόμο τον γνωρίζει. Πάμε, λοιπόν, για ένα νέο «let’s go boys», όπως είχε πει και πριν από τέσσερα καλοκαίρια ο Γιάννης Αναστασίου την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Άλλωστε, μόνο τυχαίες δεν είναι οι ανανεώσεις που πρόσφατα ανακοινώθηκαν με πολλά από τα παιδιά της Ακαδημίας για τα οποία είναι πολύ πιθανό η φετινή χρονιά να αποτελέσει και μία τεράστια ευκαιρία για εκείνα να κάνουν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους.

ΥΓ: Για την υπόθεση του Μάρκους μπορεί κανείς να πει πολλά, όμως ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί όλα τα δεδομένα, ώστε να μπορέσει να βγει σαφές συμπέρασμα. Είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε και χρειάζεται υπομονή για τα μάθουμε.

Κέρδισε ένα μοναδικό τριήμερο, προσφορά του ekdromi.gr, συμπληρώνοντας μόνο το email σου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ