Ξύπνησε ο… εφιάλτης τους! (Pics)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πραγματοποίησε το πολυπόθητο «μπάσιμο» στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και ο Άρης Αντωνόπουλος σκιαγραφεί το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην «πράσινη» πραγματικότητα.

Μια μεγάλη και χρόνια πληγή έκλεισε. Τόσο στον Παναθηναϊκό ως σύλλογο, όσο και στις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας, που επί χρόνια αναγκάζονταν να βλέπουν τη «Μάνα του Λόχου» υπό κατάρρευση σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ολοκλήρωσε το μεγάλο βήμα, πήρε τα ηνία του Ερασιτέχνη με την υποστήριξη όλων των υγειών δυνάμεων της «πράσινης» οικογένειας και πλέον το τοπίο αλλάζει άρδην και άμεσα.

Τι σημαίνει, ωστόσο, το γεγονός αυτό στην πράξη; Αρχικά, οικονομική εξυγίανση. Σταδιακά, τα χρέη του Ερασιτέχνη θα εξαλειφθούν και ο σύλλογος θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Επί παραδείγματι, η ομάδα βόλεϊ θα μπορεί να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκεί όπου άλλωστε ανήκει (βρέθηκε σε ευρωπαϊκό τελικό επί προεδρίας Θανάση Γιαννακόπουλου), και παράλληλα θα πρωταγωνιστεί σε εγχώριο επίπεδο. Φυσικά, όλα τα προαναφερθέντα θα έχουν ως αποτέλεσμα σπουδαίες μεταγραφές και σημαντική ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού όλων των ομάδων της «Μάνας του Λόχου».

Η αρχή έγινε ήδη από την ιστορικότερη ομάδα του Ερασιτέχνη, αυτή του βόλεϊ, που φέτος διασώθηκε από τον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία στο «παρά πέντε», τόσο χάρη στα… «δώρα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (πλήρωσε δύο μεταγραφές μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου), όσο και χάρη στις προπονητικές ικανότητες του μαχητή, Δημήτρη Ανδρεόπουλου, και των παικτών του. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία ενόψει της νέας σεζόν με τους Πελεκούδα, Ζήση και Ιορντάνοφ (κορυφαία ονόματα στον χώρο της πετοσφαίρισης στην Ελλάδα) και πλέον οι άνθρωποι του ισχυρού άνδρα του «Εξάστερου» – πλέον και του Ερασιτέχνη – έχουν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους για να υλοποιήσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό που έχει καταρτιστεί.

Μάλιστα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πρέπει να περιμένει στο εγγύς μέλλον μεταγραφικές προσθήκες, που θα θυμίζουν… παλιές εποχές, τόσο στο βόλεϊ, που αποτελεί προτεραιότητα, όσο και στα υπόλοιπα τμήματα, τα οποία επίσης χρήζουν σημαντικής προσοχής και φροντίδας.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως έχουν φέρει ήδη σε δύσκολη θέση ορισμένους ανθρώπους. Όχι μόνο εκτός Παναθηναϊκού, που δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμη άλλωστε, αλλά και… εντός. Ο λόγος, φυσικά, για την «πράσινη» ΠΑΕ, η οποία αμέσως μετά την εκλογή του σχήματος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη Γενική Συνέλευση στον «Τάφο του Ινδού», εξέδωσε ανακοίνωση που προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε όποιον τρέφει Παναθηναϊκά συναισθήματα.

«Οι άνθρωποι που ενημέρωσαν το κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο αναφορικά με το ποσό που καταβάλει ετησίως η ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη για να χρησιμοποιεί το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον ενημέρωσαν λανθασμένα. Στην ομιλία του στις εκλογές του Ερασιτέχνη υποστήριξε ότι το ποσό που καταβάλει η ΠΑΕ ανέρχεται στα 50.000 ευρώ ετησίως. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει μισθώσει το χώρο από το 2013 και καταβάλει ετησίως στον ερασιτέχνη περισσότερα από 500.000 ευρώ για να χρησιμοποιεί το γήπεδο της Λεωφόρου», σημείωσαν μεταξύ άλλων οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που αντί να συγχαρούν τη νέα διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου, έσπευσαν να… διορθώσουν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σχετικά με όλα όσα είπε ενώπιον των φίλων του συλλόγου.

Αγχώθηκαν κιόλας από την πρώτη ημέρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο τιμόνι του Ερασιτέχνη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μόνο ως λογικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Από εδώ και στο εξής, ο Γιάννης Αλαφούζος και οι λοιποί… αυλικοί, όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την ολοκληρωτική κατάρρευση του συλλόγου που επιχειρήθηκε μέσω των «ψαλιδιών» στα ποσά που ετησίως οφείλει να καταβάλλει η ΠΑΕ στη «Μάνα του Λόχου», αλλά στην τελική ενδέχεται να βρεθούν και εκτεθειμένοι όσον αφορά τις αμαρτίες των προηγούμενων ετών.

Και έπεται συνέχεια, άκρως ενδιαφέρουσα…

Δείτε τις εικόνες από την ιστορική Γενική Συνέλευση:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ