Μία παραμονή κόντρα στη λογική!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας αναφέρεται στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που έχει αποκτήσει ο Αλαφούζος τους τελευταίους μήνες, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Κάθε φορά που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, πάντα κάτι θα βρεθεί να σε εκπλήξει… Όπως η παραμονή του Γιάννη Αλαφούζου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (20/11). Παρότι όλοι θεωρούσαμε βέβαιο ότι δεν θα μπει στο νέο σχήμα, ο εφοπλιστής ενήργησε αναπάντεχα και διατήρησε την ιδιότητα του Συμβούλου.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Πρόκειται για μία επιλογή που εμπεριέχει αντιφάσεις. Αφού ο Αλαφούζος σκόπευε να μείνει στο ΔΣ, γιατί δεν εκπροσωπήθηκε στην πρώτη διαδικασία και προκάλεσε την έλλειψη απαρτίας; Ποιο ήταν το νόημα; Επίσης, πως θεωρεί ότι εκλαμβάνεται η απόφαση του, όταν ο ίδιος επαναλαμβάνει με έμφαση ότι έχει τελειώσει από τον Παναθηναϊκό και έχει διακόψει τη χρηματοδότηση;

Άθελα ή ηθελημένα – το γνωρίζει μόνο εκείνος – επιτρέπει τη δημιουργία θεωριών συνωμοσίας. Έχει δίκιο ο απλός οπαδός να πιστεύει ότι ο Αλαφούζος εκτελεί σχέδιο που αποσκοπεί στην κατάρρευση του Παναθηναϊκού και να φαντάζεται πραγματικούς ή ανύπαρκτους υποκινητές.

Συνήθως, η αλήθεια κρύβεται στην πιο απλή εξήγηση… Ο Αλαφούζος μένει για να πάρει πάνω του τα αναθέματα και να απορροφήσει την πίεση από τους Κωνσταντίνου, Τουμαζάτο και όσους απέμειναν στη διοίκηση. Ασφαλώς, πολλοί δεν θα πειστούν και θα ψάξουν τι άλλο υπάρχει από πίσω. Με όσα έχουν προηγηθεί, δικαιούνται να δυσπιστούν.

Έχει περάσει πολύς καιρός που οι πράξεις του Αλαφούζου σε σχέση με τον Παναθηναϊκό έχουν πάψει να έχουν σύνδεση, συνέχεια και λογική. Ο εφοπλιστής ευθύνεται όχι μόνο γιατί δεν φρόντισε να σχεδιάσει μία ομαλή και οργανωμένη έξοδο, αλλά γιατί έφερε την παράνοια στο Σύλλογο. Έχει μετατρέψει τους οπαδούς σε αναλυτές, ντετέκτιβ, ψυχολόγους, στην προσπάθεια τους να ερμηνεύσουν τις κινήσεις του.

Τα περισσότερα θα είχαν αποφευχθεί, εάν ο Αλαφούζος εξαρχής λειτουργούσε με διαφάνεια και με συνέπεια. Εάν απευθυνόταν με ειλικρίνεια στους οπαδούς, τους εξηγούσε ότι κουράστηκε και φρόντιζε όλα να συμβούν με ομαλότητα. Όμως, τα έκανε όλα στραβά. Εκτός από την επικείμενη χρεωκοπία, έχει δηλητηριάσει το σκεπτικό πολλών και αυτό αλλάζει πολύ δύσκολα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ