Και όμως, επιτρέπονται τα τρίποντα!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας κάνει τις παρατηρήσεις του για το «διπλό» στο ΣΕΦ και εξηγεί ότι ο κανονισμός δεν απαγορεύει στον Κέι Σι να σουτάρει από μακρινή απόσταση.

Σαν να μην μεσολάβησε το καλοκαίρι, σαν να μην πέρασε μία μέρα… Ο Παναθηναϊκός άρχισε τη σεζόν 2017 – 2018, ακριβώς όπως τελείωσε την προηγούμενη: με «διπλό» στο ΣΕΦ. Βέβαια, τον Ιούνιο πανηγύρισε τη στέψη του ως πρωταθλητής με break, ενώ την Κυριακή έκανε το καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος της έδρας στη Stoiximan Basket League.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Τα αγωνιστικά θα σας τα αναλύσουν – αν δεν το έχουν κάνει ήδη – μια χαρά ο Πρίντεζης, ο Πανάς και ο Φλωράτος, που κατέχουν και εκείνη την ωραία ορολογία για το άθλημα. Ωστόσο, κατά γενική ομολογία, μία ομάδα ποτέ δεν μπορεί να είναι έτοιμη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Αυτό ισχύει σε όλα τα αθλήματα και το μπάσκετ δεν αποτελεί την εξαίρεση.

Υπό αυτή την έννοια, δεν δίνω μεγάλη σημασία στα «πού πάμε με τα τρίποντα» ή «μόνο με έξι παίκτες παίζουμε». Έχει αποδειχθεί ότι στη διάρκειας μιας μπασκετικής σεζόν, τα πάντα αλλάζουν πανεύκολα και οι έσχατοι… έσονται πρώτοι. Κάτι που δεν συμβαίνει με ανάλογη ευκολία στο ποδόσφαιρο. Στο φινάλε, τα τρίποντα είναι μέρος του παιχνιδιού, δεν τα έχει απαγορεύσει κανείς και Κέι Σι Ρίβερς πληρώνεται αδρά επειδή ευστοχεί στα μακριά σουτ.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε το αγωνιστικό κομμάτι. Δεν δουλεύουν όλα ρολόι, όμως δεν μπορούμε να προδικάσουμε τι θα συμβεί. Ίσως να βελτιωθούν, ίσως να χειροτερεύσουν, αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον. Όχι αυτή τη στιγμή.

Για να το συγκεκριμενοποιήσουμε, ας πάμε σε ορισμένες παρατηρήσεις:

🏀 Τρίτο «διπλό» του Τσάβι στο ΣΕΦ σε πέντε παιχνίδια, σε διάστημα περίπου 10 μηνών. Not bad…

🏀 Ο Καλάθης έδειξε ότι είναι ηγέτης στον αγωνιστικό χώρο και τον ηγέτη δεν τον κάνει η αρχηγία.

🏀 Ο τρόπος που ο Κέι Σι «σκοτώνει» τον Ολυμπιακό κάθε φορά, είναι ανεπανάληπτος.

🏀 Ο Γιάννακόπουλος βρήκε τους πόντους του Παναθηναϊκού. Αν έπεφτε μέσα και για την κλήρωση του Κυπέλλου, θα «έτρωγε» ένσταση.

🏀 Η ενέργεια που βγάζει ο Θανάσης Αντεντοκούμπο είναι μοναδική. Θα αποδειχτεί πολύτιμη προσθήκη.

🏀 Η απώλεια του Σπανούλη έκανε απρόβλεπτο τον Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος ο Πασκουάλ βρήκε λύσεις.

🏀 Ναι, ήταν φάουλ του Σίγκλεντον στον Μακλίν. Δεν χρειάζεται να γαυρίζουμε και να ψάχνουμε δικαιολογίες.

🏀 Ήταν αρκετά εκδηλωτικός ο Λοτζέσκι, γεγονός που με ξένισε λίγο. Όπως θα με χάλαγε αν έβλεπα το αντίθετο.

🏀 Σε περιστατικά όπως με τους Σφαιρόπουλο Παπανικολάου, το δίκαιο είναι στον προπονητή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ