Και μετά το… «#alafouzosout» τι;

Το θέλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Παναθηναϊκού για αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζο από τον σύλλογο έγινε πραγματικότητα, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν λύνει σε καμία περίπτωση τα προβλήματα του συλλόγου.

Advertisement

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Άλλοι έγραφαν μετά μανίας στα social media «#alafouzosout». Άλλοι από το πέταλο της Λεωφόρου φώναζαν «Π@#$λο, π@#$λο, Αλαφούζο π@#$%λο». Αρκετοί παραδέχονταν πως μπορεί να μην είναι ο πρόεδρος των ονείρων τους, αλλά είναι τουλάχιστον μια λύση ανάγκης. Μια σημαντική μερίδα του κόσμου σταμάτησε να ασχολείται, να έχει απαιτήσεις και να ζητάει κάτι καλύτερο.

Η ουσία είναι πως ο Γιάννης Αλαφούζος θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από τον σύλλογο, κλείνοντας παράλληλα την τελευταία «κάνουλα» χρηματοδότησης που είχε απομείνει στο «Τριφύλλι» τα τελευταία πέντε χρόνια. Κι αυτό δεν χαίρει αμφισβήτησης. Το είπε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, το παραδέχτηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και πιθανότατα δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως ένα ποδοσφαιρικό σωματείο του επιπέδου του Παναθηναϊκού μπορεί να λειτουργεί δίχως να υπάρχει κάποιος από πίσω να τα… σπρώχνει.

Από’ κει και πέρα, όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, προφανώς και δεν έπεσαν από τα σύννεφα διαβάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση του Αλαφούζου. Το «Όλα Πράσινα» άλλωστε, σας είχε ενημερώσει από το πρωί της περασμένης Κυριακής, πως ανεξαρτήτως της πορείας των συζητήσεων για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Αλαφούζος είχε πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα. Το ερώτημα όμως από εδώ και πέρα είναι η επόμενη ημέρα.

Διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ και δεκάδες υπάλληλοι στην ομάδα και είναι προφανές πως οι οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους αυτούς δεν μπορούν να διευθετηθούν ως δια μαγείας. Φυσικά, όσον αφορά στη φετινή σεζόν, ο Γιάννης Αλαφούζος οφείλει να βάλει πλάτη ώστε αυτή να ολοκληρωθεί δίχως προβλήματα, καθώς ο ίδιος είχε δώσει τις σχετικές εγγυήσεις στον Μαρίνο Ουζουνίδη, προκειμένου αυτός να προχωρήσει όσες μεταγραφικές κινήσεις έγιναν. Συνεπώς, θα μπορούσε να έχει ανακοινώσει εκ των προτέρων πως θέλει να αποχωρήσει, ώστε να κινηθεί και ο προϋπολογισμός στα ανάλογα επίπεδα. Εάν λοιπόν τελικά ο Αλαφούζος εκθέσει τον τεχνικό των «πρασίνων» και όλους τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν ή παρέμειναν στο «Τριφύλλι» τότε αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο «φάουλ» εκ μέρους του.

Όσον αφορά τώρα την επόμενη μέρα, αυτή είναι δεδομένο πως μπορεί να υπάρξει μόνο αν βρεθεί ένας ή περισσότεροι άνθρωποι που να επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος άλλος, πλην του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο προσκήνιο, και αν η υπάρχουσα κατάσταση δεν ανατραπεί άμεσα, τότε έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες για τον σύλλογο. Όπως και να’ χει, ήρθε η ώρα να διαπιστώσουμε όλοι αν ο πάτος του «πράσινου» βαρελιού βρίσκεται ακόμα βαθύτερα ή αν όλοι όσοι φώναζαν «#alafouzosout» θα δικαιωθούν…

Απόκτησε το διαχρονικό t-shirt του Δημήτρη Διαμαντίδη αποκλειστικά από το PAO SHOP!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ