Καιρός να κάνει κάτι πια σωστό!

Ο Παναθηναϊκός δέχεται το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν τον «γκρεμό». Ο Στέλιος Μπιτσώρης τονίζει πως ο Γιάννης Αλαφούζος «πρέπει να κάνει κάτι πια σωστό» και αυτό δεν είναι άλλο από το να βρει εκείνον ή εκείνους που θα αλλάξουν την μοίρα των «πρασίνων».

Advertisement

Από τις πρώτες κιόλας στιγμές που προέκυψε το θέμα του Μάκρους Μπεργκ ήμουν απόλυτα σίγουρος πως ο Σουηδός όχι μόνο δεν ήταν προδότης, αλλά έκανε τα πάντα ώστε ο Παναθηναϊκός να μην βγει εντελώς χαμένος από αυτή την υπόθεση. Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, φέρθηκε στον Παναθηναϊκό μέχρι και την τελευταία στιγμή με τον καλύτερο τρόπο, ενώ όσοι είναι εκείνοι που ακόμη και σήμερα πιστεύουν πως ο «Κινγκ Μάρκους» φέρθηκε αντιεπαγγελματικά, σίγουρα έχουν αντιληφθεί λάθος το θέμα εξ αρχής.

Ο Σουηδός με κάθε τρόπο είχε καταστήσει σαφές πως αυτή η σεζόν θα ήταν η τελευταία του στην ομάδα. Το έπραξε με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των Play Offs, αλλά και με το επίσημο έγγραφο που έστειλε στην ΠΑΕ, το οποίο αφορούσε τα χρήματα που έπρεπε να του καταβληθούν, με τον ίδιο τον παίκτη να έχει το δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή, κάτι που στην ΠΑΕ το γνώριζαν. Όλο αυτό φανερώνει την εντελώς λάθος οργάνωση που υπάρχει στην διοίκηση, η οποία προβαίνει σε κινήσεις που εν τέλει αποδεικνύονται καταστροφικές για την ομάδα.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού σήμερα πήρε «φωτιά», καθώς από χθες το βράδυ ο Νίκος Λυμπερόπουλος κατέθεσε την παραίτησή του, η οποία είχε γίνει αποδεκτή από την ΠΑΕ, που εξέδωσε ανακοίνωση χωρίς να αιτιολογήσει γιατί συνέβη αυτό, με το «Όλα Πράσινα» να σας ενημερώνει σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης από τον «Λύμπε». Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού (και) στην υπόθεση του Μπεργκ έμεινε ακάλυπτος, κάτι που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από τη στιγμή που ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν άλλωστε η υπόθεση του Λέτο και οι κουβέντες που είχε με τους ποδοσφαιριστές αναφορικά με την καταβολή των δόσεων.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μπροστά στις πιο «μαύρες» και δύσκολες μέρες της σύγχρονης ιστορίας του. Αυτό είναι ολοφάνερο. Το «Τριφύλλι» είναι ακυβέρνητο εδώ και αρκετούς μήνες, με τον Γιάννη Αλαφούζο να μην εμφανίζεται τόσοστο γήπεδο, όσο και στις υποχρεώσεις του ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Ο εφοπλιστής έχει κλείσει την… «κάνουλα», ενώ επικρατεί απόλυτο «σκοτάδι» όσον αφορά το μέγεθος της «τρύπας» που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα «πράσινα» ταμεία. Και εδώ πιστώνεται ακόμη ένα λάθος στον Mr ΣΚΑΪ. Ο Αλαφούζος μπήκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα με την προοπτική να το βγάλει από το οικονομικό τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει μετά το τέλος της πολυμετοχικότητας. Κάποια στιγμή φάνηκε να το καταφέρνει, έχοντας μάλιστα ανοίξει ένα μεγάλο μέτωπο με τη διαφθορά που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η κατάσταση του ξέφυγε.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως έχει πάλι σχεδόν τα ίδια χρέη, η μια προσφυγή διαδέχεται την άλλη, παίκτες, στελέχη και προσωπικό παραμένουν εν μέρει απλήρωτοι και η νέα σεζόν προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολη από τη φετινή, αφού έτσι όπως έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα παλέψει με νεαρούς παίκτες τη νέα σεζόν. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μπορεί να στηρίξει τα πιτσιρίκια του Εβρίτη κόουτς και θα το κάνει, άσχετα αν οι σχέσεις με την διοίκηση είναι τεταμένες, σε περίπτωση που αυτή παραμείνει ως έχει και δεν υπάρξει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει ο κόσμος είναι οι περίεργες συμμαχίες με τον άλλοτε «εχθρό» της κάθαρσης και της διαφάνειας. Κι αυτή είναι, ενδεχομένως, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής στον «πράσινο» λαό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος μπορεί να μην έχει παρκάρει τις μετοχές του ως ένας άλλος «Τζίγγερ», καθώς οι προσωπικές του δεσμεύσεις τον αναγκάζουν να βάζει όσα χρήματα πρέπει προκειμένου να θεωρείται βιώσιμος ο οργανισμός. Μπορεί, ωστόσο, να ανοίξει την πόρτα σε νέους επενδυτές και να σώσει τον σύλλογο από το τέλμα στο οποίο ο ίδιος τον έβαλε. Δεν είναι απίθανο ο Γιάννης Αλαφούζος να ανακοινώσει την αποχώρησή του στο εγγύς μέλλον. Αυτό δεν είναι αρκετό, όμως, καθώς το μόνο που θα τον «γλιτώσει» στα μάτια του κόσμου είναι η ανεύρεση επενδυτή με ΚΥΡΟΣ και ΟΡΑΜΑ. Ενός επενδυτή που θα επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και όχι στην τετράδα και στην αγωνία για την αδειοδότηση. Καιρός, λοιπόν, να κάνει κάτι πια σωστό ο Γιάννης Αλαφούζος.

ΥΓ: Νέος επενδυτής θα είναι μόνο αυτός που δεν θα έχει εμπλακεί ξανά στα της ομάδας…

Κέρδισε ένα μοναδικό τριήμερο, προσφορά του ekdromi.gr, συμπληρώνοντας μόνο το email σου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ