Η σιωπή συνιστά συνενοχή!

Μπορεί στον Παναθηναϊκό ν’ ακούγονται μύρια όσα, ως «μεθεόρτια» της υπόθεσης Μπεργκ, αλλά παρ’ όλα αυτά κανένας από το σύλλογο δεν βγαίνει δημόσια να μιλήσει για το παραμικρό! Γράφει ο Χρήστος Δημόπουλος.

Advertisement

Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα στον Παναθηναϊκό είναι πραγματικά τρομερό. Και δεν αναφέρομαι τόσο σ’ αυτή καθ’ αυτήν την περίπτωση μεταγραφής του Μάρκους Μπεργκ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Το σίριαλ της μετακίνησης του Σουηδού στην Αλ Αϊν δηλαδή, το συνοδεύουν μία προσφυγή, δεύτερες σκέψεις παικτών για παραμονή, σενάρια για ταραγμένο κλίμα εντός της ομάδας, γενικευμένη ανασφάλεια και παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν βγαίνει με επίσημα χείλη από τον Παναθηναϊκό, ν’ αποσαφηνίσει δημόσια ορισμένα έστω πράγματα. Να δώσει μία εξήγηση βρε αδερφέ!

Ο κόσμος του συλλόγου κι ακόμα περισσότερο η ιστορία του, επιτάσσουν στους διοικούντες ένα πράγμα. Να βγουν ανοικτά και να μιλήσουν γι’ αυτά που συμβαίνουν στο σωματείο. Κι αφού το κάνουν αυτό, να μας ενημερώσουν κατόπιν και για τις προθέσεις τους.

Γιατί ΜΟΝΟ δύο δρόμοι υπάρχουν. Είτε από την ΠΑΕ να κάνουν κάτι απτό για να εξομαλυνθεί η υπάρχουσα κατάσταση, είτε ειδάλλως ν’ αποχωρήσουν και να κάνουν τα πάντα για τη διαδοχή της επόμενης ημέρας. Το τελευταίο φυσικά αφορά επί προσωπικού τον Γιάννη Αλαφούζο.

Οι δικαιολογίες πια έχουν στερέψει για τον μεγαλομέτοχο. Γιατί είναι άλλο να μη θες να βάλεις πολλά χρήματα κι άλλο να μην εξυπηρετείς τις οικονομικές υποχρεώσεις, τις οποίες ο ίδιος έχεις υποχρέωση να καλύπτεις.

Είναι διαφορετικό να θες να πας σε low μπάτζετ μεταγραφές και διαφορετικό, μετά από 7 κομμένους και 7 αποχωρήσεις στο ρόστερ (συν του Μπεργκ που λογίζεται ξένο σώμα), να μην έχεις κάνει ούτε μία προσθήκη, 3 μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας!

Κι η σιωπή όμως, απέναντι σ’ αυτά απ’ όλους μας, κρύβει συνενοχή. Το «καράβι» του Παναθηναϊκού βυθίζεται και παρά ταύτα, κανείς δε δείχνει να συγκινείται. Κι αυτό είναι το χειρότερο της υπόθεσης.

Ο Αλαφούζος είναι υποχρεωμένος πια είτε να πράξει, είτε να φύγει. Το να στέκεται άπραγος μπροστά στη σμίκρυνση και την εξαθλίωση του συλλόγου, μόνο κακό θα του κάνει, συν ότι πλέον δεν αποτελεί επιλογή για τον ίδιο.

Τα πράγματα είναι οριακά κι οι ευθύνες πλέον τεράστιες. Καιρός αυτοί που πρέπει, να τις αναλογιστούν, πριν να είναι εντελώς αργά

Κέρδισε ένα μοναδικό τριήμερο, προσφορά του ekdromi.gr, συμπληρώνοντας μόνο το email σου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ