Η μόνη λύση για την «Μάνα του Λόχου»!

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να περάσει (επιτέλους) σε νέα εποχή, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο της «εξυγίανσης» του Ομίλου, ώστε να ξεφύγει ο Παναθηναϊκός από τη μιζέρια και την «διάλυση» των τελευταίων χρόνων και να επιστρέψει εκεί που του αξίζει: στην κορυφή. 

Γράφει ο Γιώργος Γάκης

Όλοι γνωρίζουν την κατάντια που έχει βρεθεί ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια. Οριακές σωτηρίες για το βόλεϊ ανδρών, υποβιβασμός για τα γυναικεία τμήματα βόλεϊ (χωρίς καν να υπάρχει ομάδα) και μπάσκετ (με 100+ παθητικό σε κάποιους αγώνες και 22/22 ήττες στην Α1), ενώ το πόλο ανδρών είναι στην Α2 και αυτό.

Κάποιες μεμονωμένες επιτυχίες σε αθλήματα χωρίς ιδιαίτερη προβολή, δεν μπορούν να «σώσουν» την παρτίδα για τον μεγαλύτερο Αθλητικό Όμιλο της χώρας, τον Παναθηναϊκό.

Η κατάσταση μετά τα περσινά γεγονότα και την «κόντρα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Δημήτρη Μπαλτάκο, έδειχνε μη αναστρέψιμη, με τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο να δέχεται άλλο ένα «χτύπημα», σε ακόμα έναν «εμφύλιο», ίσως το «αγαπημένο χόμπι» των Παναθηναϊκών τα τελευταία χρόνια, που οδηγούσε όλα τα τμήματα στον αφανισμό.

Για καλή μας τύχη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο μόνος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ παράγοντας που φαίνεται να ασχολείται ακόμα με την ομάδα, αποφάσισε να βγει μπροστά και να αλλάξει την κατάσταση. Αρχικά, με την επένδυση σε τρεις ξένους αθλητές του βόλεϊ με σκοπό να μην υποβιβαστεί η ομάδα, κάτι που έγινε μετά από πολύ μεγάλη αγωνία και περιπέτεια, με αντίπαλο την Νίκη Αιγινίου. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αποφάσισε να γίνει χορηγός στην ομάδα του βόλεϊ ανδρών, μελέτησε τα επόμενα βήματά του και έφτασε στο σημείο να πάρει την απόφαση να ηγηθεί του (μοναδικού όπως φαίνεται) ψηφοδελτίου στις επικείμενες εκλογές του Ερασιτέχνη. Το ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερο ψηφοδέλτιο φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς όποιος και να βρεθεί σαν υποψήφιος αντίπαλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δύσκολα μπορεί να κερδίσει κάτι στις εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουνίου (ή στις 18 του μήνα εν ελλείψει απαρτίας).

☘ Η εμπλοκή στα «πράσινα» δρώμενα

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως τι σημαίνει η «εμπλοκή» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα δρώμενα του Ερασιτέχνη, ώστε να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ, δεν θα αναλάβει μέσα σε ένα βράδυ να πληρώσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ, να φτιάξει ομάδες με υψηλό μπάτζετ και να συλλέγει τίτλους πριν αρχίσει η χρονιά.

Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν σχεδόν εκ του μηδενός θα (πρέπει να) είναι ανταγωνιστικές. Αυτό, είναι βέβαιο πως θα συμβεί. Είναι δεδομένο, επίσης, ότι με το σωστό πλάνο, θα έρθουν οι τίτλοι. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να υπάρχει πλάνο για την κάθε ομάδα και να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος στα προπονητικά επιτελεία να δουλέψουν. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν τρία τμήματα (από τα τέσσερα σημαντικότερα) που θα αγωνίζονται στην Α2!

Το βασικότερο όμως είναι να «ανασάνει» οικονομικά ο Παναθηναϊκός. Με τον Γιαννακόπουλο στο τιμόνι, θα βρεθούν τα λεφτά, οι χορηγίες και οι επενδυτές ώστε σε βάθος χρόνου να μην υπάρχει χρέος, να διεκδικείται κάθε τίτλος κάθε χρόνο και η «άνοιξη» να φέρει τρόπαια στην ομάδα.

Χρέος του κόσμου είναι να υποστηρίξει τον Ερασιτέχνη με κάθε τρόπο. Πρέπει να επιστρέψει δίπλα στην «Μάνα του Λόχου» αρκετός κόσμος που «γύρισε» την πλάτη του στα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν. Σε αυτή την προσπάθεια θα είναι αρωγός και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός (13 ευρώ από κάθε διαρκείας θα πηγαίνει στα ταμεία του Ερασιτέχνη), αλλά και η ΠΑΕ (υπήρχε συμφωνία για 10 ευρώ από το διαρκείας να πηγαίνουν εξίσου στον Ερασιτέχνη).

Με λίγα λόγια, θα ισχύει η «κάρτα φιλάθλου», για τα διαρκείας στα δύο μεγαλύτερα τμήματα της ομάδας, ενώ στο πρώτο εισιτήριο για εντός έδρας αναμέτρηση των παραπάνω ομάδων, θα υπάρχει ένα αντίστοιχο ποσό της τάξης των 10 ευρώ, στο ενδεχόμενο που δεν έχει αγοράσει εισιτήριο διαρκείας ο φίλαθλος που επιθυμεί να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Τίποτα δεν μπορεί να φτιαχτεί σε ένα βράδυ. Είναι χρέος όλων να στηρίξουν τον Ερασιτέχνη, σε αυτήν την νέα προσπάθεια που γίνεται και θα έρθουν και οι τίτλοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ