Εξαρτάται από τους ανθρώπους…

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τις υπερβάσεις που πρέπει να γίνουν από τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό και το νέο ΔΣ της Συμμαχίας.

Χρόνια πολλά, με υγεία, ευτυχία και τύχη σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για κοινότυπες, τετριμμένες και ουτοπικές ευχές, αλλά ας μην… παραβιάσουμε τις συνήθειες της εποχής. Αν υπάρχει το πνεύμα των Χριστουγέννων, τότε ο Παναθηναϊκός το έχει σίγουρα ανάγκη, προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και να καταφέρει να επιβιώσει.

Βέβαια, επειδή κατά βάθος είμαστε ρεαλιστές, ο υλικός και όχι ο… πνευματικός κόσμος μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά στο τέλος της ημέρας. Άνθρωποι έφεραν το Σύλλογο σε αυτή την κατάσταση και άνθρωποι θα κληθούν να τον ανορθώσουν. Γιατί πέραν πάσης αμφιβολίας, ο Παναθηναϊκός διανύει τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα της σύγχρονης ιστορίας του.

Στην προκειμένη, οι νυν διοικούντες είναι αυτοί που καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό μακριά από τη χρεωκοπία. Έχουν ιστορική ευθύνη και το τα ονόματα τους θα μείνουν ανεξίτηλα γραμμένα, είτε ως σωτήρες της ομάδας, είτε συνδεδεμένα με την κατάρρευση της.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Δεν έχει νόημα να παριστάνουμε ότι όλα βαίνουν καλώς στη διοίκηση. Υπάρχουν πολλές δυσλειτουργίες το τελευταίο χρονικό διάστημα και η σύγκρουση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της προηγούμενης Τετάρτης δεν ήταν τυχαία. Από την άλλη, θα ήταν παράλογο όταν κάποιοι εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες και δέχονται τόσο μεγάλη πίεση, να μην έχουν εντάσεις.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο Αγησίλαος Τουμαζάτος, ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες και δεν θα έχουν κοινή πορεία μετά τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, προς το παρόν, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνυπάρξουν και να παραμερίσουν τις διαφορές τους. Εκτός και αν κάποιος επιλέξει να παραιτηθεί ή να μην συνεχίσει, γιατί ο ατζέντης του Ουζουνίδη δεν έχει επίσημο πόστο στο οργανόγραμμα.

Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση του Δεκεμβρίου δεν μπορεί να παραταθεί. Η διοίκηση οφείλει να λειτουργήσει ενιαία για να πετύχει και όχι διασπασμένη. Δεν γίνεται να σώζουν τον Παναθηναϊκό οι καλοί Τουμαζάτος και Διαμαντόπουλος και να τον ρίχνει ο κακός Κωνσταντίνου. Ούτε το αντίστροφο μπορεί να συμβεί: ο σωστός Κωνσταντίνου να αποφασίζει με σοφία και οι λάθος Τουμαζάτος και Διαμαντόπουλος να μην καταφέρνουν τίποτα.

Επειδή καλλιεργείται μία τέτοια λογική τελευταία, καλό θα είναι να περιοριστεί άμεσα. Προτού προκύψουν μοιραία και ανεπανόρθωτα αποτελέσματα. Ο κόσμος παρακολουθεί και κρίνει καθημερινά και ο καθένας στη διοίκηση κουβαλά το δικό του «φορτίο». Ας αναζητήσουν στηρίγματα στον διπλανό, προτού καταρρεύσουν ένας-ένας από την κόπωση.

Υ.Γ.: Οι οπαδοί δικαίως έχουν την άποψη τους για κάθε μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να σωθεί αν μείνει ακυβέρνητος, ούτε είναι εύκολο να οριστεί νέα διοίκηση στην ΠΑΕ. Επιβάλλεται να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και μέχρι αυτές να κινηθούν, η κριτική θα εστιάζεται στους νυν διοικούντες.

Υ.Γ.2: Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» διαθέτει νέο εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα. Η προσέλευση στις εκλογές ήταν πολύ μικρή, αφού μόλις το 10% πήρε μέρος και πρόκειται για την απόδειξη της μικρής επιρροής που έχει η ιδέα της λαϊκής βάσης.

Όμως, η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν πρέπει να αποθαρρύνει τους νεοεκλεγέντες. Ασφαλώς, δεν μπορούν να κάνουν θαύματα, αλλά έχουν τη δυνατότητα, εκπροσωπώντας έναν μέτοχο της ΠΑΕ, να ασκήσουν πιέσεις και να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Ακόμα και να ζητήσουν ελέγχους, που ίσως δώσουν πολύτιμες απαντήσεις. Καλή δύναμη σε όλους και μακάρι να συμβάλλουν θετικά στη διάσωση του Συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ