Δείρτε ελεύθερα, αρκεί να μην πετάξετε κουτάκι μπύρας!

Για πολλοστή φορά τα πειθαρχικά όργανα αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό με ποινή – χάδι για τους ξυλοδαρμούς μελών της αποστολής του Πλατανιά στο Φάληρο και ο Γιάννης Σαπουντζάκης αναρωτιέται εάν η ρίψη ενός άδειου κουτιού μπύρας είναι χειρότερη από τη χειροδικία.

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με τα όσα βλέπουμε να εξελίσσονται γύρω μας και τα οποία ξεπερνάνε την κοινή λογική. Θα μου πείτε ότι η κοινή λογική έχει ξεπεραστεί προ πολλού, ωστόσο, στην Ελλάδα πρέπει πάντα να συμβαίνει κάτι που θα μας αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει τίποτα τόσο κακό που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο.

Απόκτησε πρωτοποριακά προϊόντα P&G με κέρδος έως και 68€!

Σήμερα, λοιπόν, η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, την στιγμή που η έδρα δέχθηκε ότι οι παίκτες του Πλατανιά ξυλοκοπήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας στο ματς του Φαλήρου. Από την άλλη, χθες ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αφαίρεση πέντε βαθμών για ένα κουτάκι μπύρας. Και όλα αυτά; Την ώρα που για το συμβάν του «Καραϊσκάκης» προβλεπόταν ποινή ακόμα και υποβιβασμού. Παρ΄ όλα αυτά, του επιβλήθηκε η δεύτερη πιο επιεικής ποινή.

Φαίνεται λοιπόν πως σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ποτέ όσο ο οικονομικά ισχυρότερος έχει ασυλία. Ο Παναθηναϊκός σε ρόλο πειραματόζωου τιμωρήθηκε με την αυστηρότερη των ποινών, την ώρα που συνέβαλλε τα μέγιστα προκειμένου να βρεθεί ο ανεγκέφαλος που πέταξε το κουτάκι της μπύρας στον Βλάνταν Ίβιτς. Ο Ολυμπιακός, πάλι τιμωρήθηκε μόλις με τρεις αγωνιστικές για ξυλοδαρμό αθλητών, καθώς όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης… δεν πήγαν στο νοσοκομείο! Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι σε μία περίοδο κρίσης για τη χώρα, ο κόσμος δεν μπορεί να έχει την παραμικρή εμπιστοσύνη στο τελευταίο ανάχωμα που του έχει απομείνει.

Και για να μπορέσουμε να συνδέσουμε την απόφαση αυτήν με μία άλλη που προκαλεί έντονη απορία στην κοινή γνώμη. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε λιγότερο από τον Μάρκους Μπεργκ. Η τιμωρία του Σουηδού που δεν έπεσε ποτέ και παρέμεινε στις τέσσερις αγωνιστικές.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως ο δικαστής Καποδίστριας που έλαβε την απόφαση για τη συγκεκριμένη υπόθεση θεωρείται από τους πλέον αυστηρούς, έχοντας στο παρελθόν ρίξει πολύ βαριές «καμπάνες», όμως φαίνεται πως σήμερα αποφάσισε να κάνει μία εξαίρεση. Μία εξαίρεση, όμως, που στέλνει σαφές μήνυμα προς όλους και αυτό δεν είναι άλλο από το «Δείρτε ελεύθερα, αρκεί να μην πετάξετε κάποιο κουτάκι μπύρας».

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ