Ένας μαχητής από το πουθενά!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας αναφέρεται στα όσα πράττει ο Γκιγέρμο Μολίνς για το καλό του Παναθηναϊκού, που ξεπερνούν αυτά που θα περίμενε κανείς από έναν ξένο ποδοσφαιριστή.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Δικαίως, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δέχεται τα εύσημα των περισσοτέρων για το ότι «κρατάει» τον Παναθηναϊκό. Κατά γενική ομολογία, χωρίς τον Ουζουνίδη η κατάσταση θα ήταν (έως και πολύ) χειρότερη και τα διαλυτικά φαινόμενα θα είχαν ενταθεί. Ίσως η ομάδα να μην έφτανε μέχρι τα Χριστούγεννα και να είχε σκορπίσει.

Ωστόσο, εκτός από τον Ουζουνίδη, υπάρχουν και άλλοι που βοηθούν τον Παναθηναϊκό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Οι συνεργάτες του, οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ και στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και το προπονητικό επιτελείο της ακαδημίας. Καθώς και ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει…

Όσοι παρακολουθούν το ρεπορτάζ, δεν θα δυσκολευτούν να καταλάβουν ποιος είναι. Πρόκειται για τον Γκιγέρμο Μολίνς. Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα, δεν ήταν φιλέλληνας και δεν συνδέεται καθόλου με το «Τριφύλλι». Πιθανότατα, αν δεν ήταν καλός στη γεωγραφία, να μην είχε την παραμικρή ιδέα που βρίσκεται η Αθήνα.

Ο Γκιγέρμο Μολίνς δεν είναι top class επιθετικός. Δεν συγκρίνεται με τον Σισέ και τον Μπεργκ, ούτε καν με τον Πέτριτς. Δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά στάνταρ του Παναθηναϊκού και σε νορμάλ συνθήκες, δεν θα επιλεγόταν ως αναπληρωματικός. Η ανάδειξη του σε βασικό στράικερ οφείλεται στην παράξενη συγκυρία που περιλαμβάνει οικονομικά προβλήματα, τραυματισμούς και αστοχία μεταγραφικού υλικού.

Ο Γκιγέρμο Μολίνς δεν θα εξελιχτεί σε έναν από τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Δεν θα πανηγυρίσει πολλούς τίτλους, δεν θα ξεχωρίσει για το αέρινο στυλ του. Δεν θα αγαπηθεί από την εξέδρα, όπως αγαπήθηκε ο Λέτο. Δεν θα μνημονεύεται ως ένα «σημείο αναφοράς» για το «Τριφύλλι», μετά από μερικά χρόνια.

Όμως, ο Γκιγέρμο Μολίνς αξίζει να τύχει μεγαλύτερης αναγνώρισης από πολλούς προκατόχους του, γιατί δίνει στον Παναθηναϊκό πολλά περισσότερα από μερικά γκολ. Ένας Σουηδός που έχει γεννηθεί στην Ουρουγουάη, έχει αντιληφθεί όσο λίγοι την κρισιμότητα των στιγμών και παλεύει για τον Σύλλογο, όπως δεν θα πάλευε ούτε ένας που θα αναδεικνυόταν από τις ακαδημίες του.

Ο Γκιγέρμο Μολίνς έχει συναίσθηση κάθε αρνητικού αποτελέσματος και το βλέπεις στο πρόσωπο του, όταν φεύγει από το γήπεδο. Ο Μολίνς μιλάει συνέχεια στον Χουλτ για να τον πείσει να μην κάνει προσφυγή και να περιμένει. Ο Μολίνς πρωτοστάτησε ώστε να συναινέσουν όλοι, τουλάχιστον προσωρινά, στην πρόταση των ΚωνσταντίνουΤουμαζάτου.

Ο Μολίνς είχε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν χρήματα για τους υπαλλήλους στο Κορωπί. Ο Μολίνς προκάλεσε τη συζήτηση των παικτών μετά την ήττα από τον Πανιώνιο, ώστε να ασκηθεί αυτοκριτική. Στον Μολίνς απευθύνονται οι συμπαίκτες του, όταν έχουν προβλήματα. Τον Μολίνς υπολογίζει ο Ουζουνίδης ως πρώτο και πραγματικό αρχηγό.

Ο Γκιγέρμο Μολίνς δεν είναι ο επιθετικός που θα διαλέγαμε για τον Παναθηναϊκό των ονείρων μας. Αυτό το κείμενο δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει ήρωες, επειδή δεν υπάρχουν άλλοι. Αυτό το κείμενο στοχεύει στην αναγνώριση της προσφοράς ενός ποδοσφαιριστή, που 12 μήνες πριν δεν είχε ιδέα για τον Παναθηναϊκό, εκτός από το ότι είναι μία μεγάλη ελληνική ομάδα. Γκιγέρμο Μολίνς, απλά σ’ ευχαριστούμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ