Έδωσε πολλά, πήρε πολλά!

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης σχολιάζει τη μεταγραφή του Ζέκα στη Κοπεγχάγη, ενώ παράλληλα γράφει για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διατεθούν στο μεταγραφικό παζάρι τα χρήματα από την πώληση του πρώην αρχηγού του «Τριφυλλιού».

Advertisement

Ο Κάρλος Ζέκα αποτελεί από το πρωί της Δευτέρας και επίσημα παρελθόν από τον Παναθηναϊκό μετά από έξι χρόνιας παρουσίας στην ομάδα. Ο πρώην αρχηγός έδωσε πολλά, αλλά πήρε και πολλά. Ήρθε στην Ελλάδα χωρίς να είναι ιδιαίτερα γνωστός από μία μικρομεσαία ομάδα της Πορτογαλίας και κατάφερε δουλεύοντας σκληρά να γίνει βασικός, να πάρει το περιβραχιόνιο και να φτάσει μέχρι και την Εθνική μας ομάδα, αφού πρώτα πήρε την ελληνική υπηκοότητα.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Φυσικά, για να συμβούν όλα αυτά ο ίδιος χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού του. Δεν είναι τυχαίο πως με όσους προπονητές συνεργάστηκε, κατάφερε να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι στην αλυσίδα της ομάδας που δημιούργησαν. Κατάφερε να του αναγνωρίσουν άπαντες πως σε κάθε παιχνίδι έδινε τα πάντα για τη φανέλα που φόρεσε. Τίμησε τη φανέλα και αυτό ήταν κάτι που παραδέχονταν από τον πρώτο ως και τον τελευταίο οπαδό του Παναθηναϊκού.

Όπως, όμως, κάθε κύκλος στη ζωή κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος του, αυτό έγινε και στην περίπτωση αυτού του Κάρλος Ζέκα στον Παναθηναϊκό. Δεν αμφισβητεί κανείς πως το κενό που αφήνει φεύγοντας για την πρωτεύουσα της Δανίας είναι μεγάλο, όμως από την στιγμή που στα χέρια της ομάδας έφτασε μία καλή πρόταση που ανταποκρίνεται στην αξία του ποδοσφαιριστή και με δεδομένο ότι ο ίδιος επιθυμούσε να αποχωρήσει, καλώς παραχωρήθηκε.

Φυσικά και δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει που ήθελε να φύγει. Του προτάθηκε ένα πολύ καλό συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια και είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Όπως επίσης από την άλλη πλευρά, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ορθώς είχαν ξεκαθαρίσει πως για να τον παραχωρήσουν θα έπρεπε να ικανοποιηθούν οικονομικά.

Επειδή, όμως, αυτό που έχει σημασία από εδώ και στο εξής είναι τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία να διατεθούν προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί. Να καλύψει το κενό του Ζέκα, αλλά και να καλυφθούν τα κενά που ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν. Τα 2,6 εκατ. ευρώ αποτελούν ένα σημαντικό ποσό που – αν δαπανηθεί σωστά – μπορεί να δώσει πολύ σημαντικές ενέσεις ποιότητας στο «πράσινο» ρόστερ.

Για να πούμε και δύο λόγια για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, το περιμέναμε πως ο Παναθηναϊκός θα έχει τέτοια εικόνα. Όπως επίσης τώρα περιμένουμε πως η ομάδα θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερη μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Παίκτες καλοί υπάρχουν, όμως χρειάζεται χρόνος για να δέσουν. Άλλωστε, πλέον με ένα παιχνίδι μόνο την εβδομάδα ο Παναθηναϊκός θα έχει και περισσότερες ανάσες, πράγμα σημαντικό όπως φάνηκε και τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Το ζητούμενο από το ματς με τους Βοιωτούς ήταν με τρόπο επαγγελματικό να έρθει η νίκη και ο λόγος είναι ότι το -6 έχει ήδη γράψει και δεν… ξεγράφει.

Απόκτησε το ολοκαίνουργιο t-shirt του Νίκου Παππά αποκλειστικά από το PAO SHOP!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ