Αυτοί είναι οι αντίπαλοι, όχι ο Αλαφούζος

Mε αφορμή τη χθεσινή επίθεση του κυρ Σάββα στον Παναθηναϊκό, ο Πράσινος Δικαστής ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα και μιλάει για τον πραγματικό αντίπαλο όλων των Παναθηναϊκών, που δεν είναι ο Αλαφούζος.


prasdik

Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Γιάννη Αλαφούζο. Για παράδειγμα ότι πολλές φορές με την άγνοια που έχει στα του ποδοσφαίρου έχει οδηγηθεί είτε σε λάθος αποφάσεις, είτε σε κάποιες άλλες περιπτώσεις επειδή αποκτάει συναισθηματικό δέσιμο με τους ανθρώπους που συνεργάζεται (βλ. Αναστασίου), δεν είναι όσο αυστηρός επιβάλλει ο ρόλος του σαν πρόεδρος μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός.

Μπορεί επίσης κάποιος να τον κατηγορήσει ότι βγαίνει πάντα μπροστά για να δικαιολογήσει τους παίκτες-προπονητές και να υψώσει ασπίδα προστασίας από πάνω τους, άσχετα από τις αποτυχίες τις οποίες αυτοί έχουν κάνει.

You.gr – Online Shop!Εκπτώσεις έως -70% Σε Όλα Τα Προϊόντα Τεχνολογίας & Living!

Αυτό που δεν μπορεί σίγουρα όμως κανείς να προσάψει στον Αλαφούζο είναι ότι δεν «πονάει» αυτή την ομάδα. Μπήκε από το πουθενά πριν μια τριετία για να οργανώσει την Παναθηναϊκή Συμμαχία, την στιγμή που κανένας επιφανής Παναθηναϊκός δεν είχε τα κότσια να βγει μπροστά τότε και σήμερα ο Αλαφούζος έχει φτάσει στο να χρηματοδοτεί σχεδόν αποκλειστικά τον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα και το μπάτζετ κάθε χρονιάς αυξάνει, αλλά και το χρέος μειώνει σε μεγάλο βαθμό.

Απόδειξη για το τελευταίο άλλωστε, το γεγονός πως το «τριφύλλι» πριν λίγο καιρό βγήκε από τον έλεγχο επιτήρησης της UEFA.

marina

Ο εχθρός λοιπόν του Παναθηναϊκού δεν είναι ο Αλαφούζος και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό. Αντίπαλος είναι ο γραφικός κυρ Σάββας, που βγήκε χθες να κάνει επίθεση στον Παναθηναϊκό για την ματαίωση της συνάντησης Κοντονή.

Αντίπαλος δεν είναι ο Αλαφούζος, αλλά όλο το σύστημα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλει με δήθεν ψεύτικες προθέσεις, να μας πείσει πως συγκεκριμένοι άνθρωποι (βλ. Μαρινάκης) θα βοηθήσουν στο να «καθαρίσει».

Μα είναι δυνατόν; Αυτοί οι τύποι είναι οι ίδιοι που οικοδόμησαν αυτή την κατάσταση, ό,τι συμβαίνει τους ευνοεί και δεν έχουν προσωπικά αυτοί καμία ανάγκη ή πρόθεση διόρθωσης.

Στην μάχη λοιπόν απέναντι τους, καλό είναι να μην τρωγόμαστε και μεταξύ μας. Και θα επαναλάβω ότι: Ο Αλαφούζος δεν είναι ο αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό. Οι κύριοι στη φώτο. από πάνω είναι. Θα το καταλάβουμε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ