Μην πυροβολείτε τον… πιανίστα!

Οι βασικές αρχές που περνάει στην ομάδα ο Ουζουνίδης, ο χρόνος που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και τα πυρά… του μαζοχισμού που έχουν στραφεί προς το πρόσωπο του Βίκτορ Ιμπάρμπο. Γράφει ο Μάρκος Στεφάνου.

2picmonkey-image

Έκπτωση Oral-B έως -40%. Αυτές τις γιορτές κάντε ένα ξεχωριστό δώρο σ’ αυτούς που αγαπάτε.

Κάνει τα βασικά, χρειάζεται χρόνο…

Για τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο δεν έχω να πω πολλά. Μπορείτε άλλωστε να δείτε εδώ την κριτική μας για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του. Ένας Ουζουνίδης παρεμπιπτόντως, ο οποίος μέσα σε περίπου δέκα ημέρες έχει καταφέρει να περάσει ορισμένες βασικές αρχές στην ομάδα του και δείχνει πόσο εύκολο είναι τελικά να πάρεις το αποτέλεσμα που θες, ακόμα και στις δύσκολες έδρες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κλείνεις καλά τους χώρους, ζητάς τρεξίματα και συγκέντρωση από τους παίκτες σου και περιμένεις τη στιγμή που θα εκμεταλλευτείς τη δεδομένη ποιότητα της μεσοεπιθετικής σου γραμμής. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν ομάδες που να διαθέτουν ποδοσφαιριστές μεγάλης ποιότητας, οι οποίοι να μπορούν να δώσουν το απρόβλεπτο και να σε πιάσουν αδιάβαστο. Συνεπώς, όπως είπαμε, όταν τηρούνται οι βασικές αρχές από την πλευρά του Παναθηναϊκού, τότε δεν θα έχει πρόβλημα να παίρνει και τα αποτελέσματα.

Πάντως, για να δούμε τους «πράσινους» να αρχίσουν να αποδίδουν και ωραίο ποδόσφαιρο, έχω την αίσθηση πως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα. Διότι το ωραίο ποδόσφαιρο προαπαιτεί και πάρα πολλά άλλα στοιχεία, τα οποία πρέπει να έχουν δουλευτεί σωστά, προκειμένου το θέαμα να συνδυαστεί με την ουσία και το αποτέλεσμα. Χρειάζεται ισορροπία, φυσική κατάσταση, συγκέντρωση και πολλά άλλα στοιχεία, τα οποία δεν είχε η ομάδα, προσπαθώντας να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο της.

Τα πυρά του… μαζοχισμού!

Το όνομα στο οποίο θα ήθελα να σταθώ περισσότερο αυτή τη στιγμή, είναι αυτό του Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ένας παίκτης που έχει ακούσει τα πάντα τους τελευταίους δύο μήνες, ωστόσο είναι εδώ, κάτι το οποίο οφείλεται αποκλειστικά στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Διότι ο Ουζουνίδης είναι ένας άνθρωπος με μυαλό, ο οποίος κρίνει ποδοσφαιρικά και φυσικά ξέρει, πως όχι μόνο η ομάδα του χρειάζεται τον Ιμπάρμπο, αλλά πως ο τελευταίος αποτελεί ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτουν οι «πράσινοι» στο ρόστερ τους αυτή τη στιγμή.

Και είναι τεράστιο το στοίχημα που έχει βάλει ο τεχνικός των «πρασίνων», να ξανακερδίσει με τον τρόπο του τον Κολομβιανό. Να του δείξει πως τον πιστεύει κόντρα σε όλους και σε όλα και στο τέλος να αναγκάσει πολλούς… ειδήμονες σε περίτεχνες κυβιστήσεις.

Όσοι θέλουν λοιπόν το καλό του Παναθηναϊκού, καλό θα ήταν να αφήσουν τις γιούχες, τις στοχοποιήσεις και όλες αυτές τις εξυπνάδες για κάποια άλλη στιγμή. Το να προσπαθούν άνθρωποι που δηλώνουν πως αγαπούν την ομάδα-και που είναι δεδομένο πως την αγαπούν-να διώξουν με λύσσα έναν από τους καλύτερους παίκτες της, πραγματικά αγγίζει τα όρια του μαζοχισμού. Είτε έβγαλε σέλφι, είτε χόρευε πριν το ντέρμπι, είτε, είτε, είτε… Άνθρωπος είναι, λάθη κάνει και αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Όπως μια δεύτερη ευκαιρία αξίζει και ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη, ο οποίος-πιστέψε με, πως στο τέλος θα αποδειχθεί πολύ σκληρός για να πεθάνει. Τουλάχιστον αμαχητί…

Έκπτωση Oral-B έως -40%. Αυτές τις γιορτές κάντε ένα ξεχωριστό δώρο σ’ αυτούς που αγαπάτε.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ