«Τα πάντα χαλάνε για τα πολιτικά, ρε μ@$#α»

Ο Στέλιος Μπιτσώρης σχολιάζει μέσω του «Όλα Πράσινα» τον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος μετατράπηκε μέσα σε μόλις λίγα χρόνια από «φίλος» του Ιβάν Σαββίδη κι «εχθρός» του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο ακριβώς αντίστροφο.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Η πολιτική πάντα υπήρχε στην Ελλάδα. Παντού, σε όλα τα κομμάτια της ζωής μας. Υπήρχε και στο ποδόσφαιρο, από τον Κοσκωτά μέχρι τον Σωκράτη Κόκκαλη. Σήμερα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, αλλά έχουν πάρει μια πολύ πιο άσχημη τροπή. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει τόπος πολιτικών αντιπαραθέσεων και οι ισχυροί άνδρες των λεγόμενων μεγάλων ομάδων προβαίνουν σε σχόλια για την πολιτική επικαιρότητα ακόμη και αμέσως μετά το τέλος κάποιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

Το «δίπολο κυβέρνηση – αξιωματική αντιπολίτευση» έχει χρωματιστεί ποδοσφαιρικά, με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να είναι φιλοκυβερνητικος και εκείνον του Ολυμπιακού στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Κάπου εδώ εμπλέκεται και ο Παναθηναϊκός. Ο μεγαλομέτοχος του υπό… διάλυση συλλόγου έχει εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό όσον αφορά την χρηματοδότηση, διότι ασχολείται ακόμη με την ομάδα, την οποία κρατάει στην «εντατική», έχοντας δώσει έμφαση στα υπόλοιπα κομμάτια με τα οποία ασχολείται επιχειρηματικά (Survivor, αγορά καραβιών και άλλα) και στις πολιτικές του επιλογές. Πριν ακόμη αποφασίσει να αφήσει τον Παναθηναϊκό να «πεινάσει», με tweets και διάφορες ανακοινώσεις μετέτρεψε το «Τριφύλλι» σε γραφείο τύπου του κόμματος της Πειραιώς και όχι μόνο χάλασε τις φιλίες του για τα πολιτικά, αλλά άλλαξε εντελώς τον κύκλο του.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ατάκα της Βασιας Τριφύλλη πριν κάποια χρόνια σε μια πολιτική της διαμάχη με τον Αποστολο Γκλέτσο. Απευθυνόμενη προς τον γνωστό ηθοποιό και νυν δήμαρχο Στυλίδας, είχε πει πως «δεν χαλάνε οι φιλίες για τα πολιτικά, ρε μ@$#α». Αγαπητή Βάσια μου, μάλλον τότε που ορθώς είπες αυτή την ατάκα δεν είχες γνωρίσει τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο «mr ΣΚΑΪ» από τις αγκαλιές και τα φιλιά το 2014 στον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ (ακόμη είχαμε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) με τον Ιβάν Σαββίδη, στην μεγάλη έχθρα του σήμερα, όπου έχουν αλλάξει τα μπόσικα. Τα συμφέροντα του Γιάννη Αλαφούζου βρίσκονται στην αξιωματική αντιπολίτευση κι ο άλλοτε εχθρός του, Βαγγέλης Μαρινακης, έγινε συνοδοιπόρος του στον αγώνα για την επιστροφή στην εξουσία.

«Τα πάντα χαλάνε και φτιάχνουν για τα πολιτικά, ρε μ@$#α».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ