Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει ότι το ντέρμπι των «αιωνίων» ήταν μία ειδική περίπτωση και ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί κίνητρα από εδώ και πέρα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Η νίκη στο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων ανήκει στο παρελθόν και ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα δυσοίωνο μέλλον. Κυρίως, στο οικονομικό σκέλος, αφού η επιβίωση του θεωρείται αμφίβολη και θα χρειαστεί τιτάνια προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Βέβαια, λίγο – πολύ, η έλλειψη χρημάτων είναι γνωστή σε όλους. Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Νοέμβρης θα βγει δύσκολα και η ΠΑΕ χρειάζεται περίπου 2 εκ. ευρώ για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς πώληση ή πωλήσεις, το ποσό δεν πρόκειται να συγκεντρωθεί. Οι πόροι είναι περιορισμένοι και δεν επαρκούν, λόγω της προείσπραξης εσόδων τους προηγούμενους μήνες.

Ωστόσο, υπάρχει και ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα, που αφορά το αγωνιστικό. Σαφώς, το οικονομικό προηγείται γιατί συνδέεται ευθέως με την ύπαρξη της ομάδας. Όμως, το αγωνιστικό έχει εξίσου μεγάλη σημασία, αφού ο Παναθηναϊκός δεν προσελκύει έσοδα μέσω της εταιρίας, αλλά από το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν αρκετά καλός. Έχει και άλλα περιθώρια βελτίωσης, αλλά αυτό θα το συζητούσαμε υπό διαφορετικές συνθήκες. Υπό τις τωρινές περιστάσεις, το ζητούμενο είναι να μην χάσει η ομάδα το κίνητρο της στα επόμενα παιχνίδια.

Όπως το είχε εξηγήσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τα ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων δίνουν κίνητρα από μόνα τους. Δεν χρειαζόταν να εξηγήσει εκείνος τι σημαίνουν, αφού οι παίκτες το κατανοούν. Ακόμα και όσοι σκέφτονται να φύγουν τον Ιανουάριο, θέλουν να αποδώσουν καλά σε τόσο σημαντικά ματς για να τραβήξουν την προσοχή.

Τα δύσκολα αρχίζουν από εδώ και πέρα… Όσο ο Παναθηναϊκός δεν λειτουργεί κανονικά, οι φυγόκεντρες τάσεις στα αποδυτήρια θα αυξάνονται και κάποια στιγμή, θα εκδηλωθούν ανοιχτά. Ο Ουζουνίδης έχει συγκρατήσει τους παίκτες, όμως δεν είναι θαυματοποιός. Κάποια στιγμή, υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων, δεν θα πείθει άλλο και δεν θα έχει καμία ευθύνη.

Προς το παρόν, η νίκη επί του Ολυμπιακού και η συσπείρωση των οπαδών, γέμισε με καύσιμο… αισιοδοξίας και η κατάσταση δεν μοιάζει μαύρη. Τουλάχιστον για την ώρα… Οπότε είναι μία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να πετύχει νίκες, να μαζέψει βαθμούς και να προετοιμαστεί δια παν ενδεχόμενο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ