«Στοπ» από Μυτιληναίο!

Οριστικό τέλος στα σενάρια εμπλοκής του στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλησε να βάλει το περιβάλλον του Ευάγγελου Μυτιληναίου, καθώς ο τελευταίος δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Εδώ και αρκετό καιρό, ορισμένα δημοσιεύματα έφεραν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ανέφεραν πως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Γιάννης Αλαφούζο, δίνοντας έτσι νέες ελπίδες στον κόσμο του «Τριφυλλιού» για αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά της ομάδας.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από διαρροές του στενού περιβάλλοντος του επικείμενου προέδρου του ΣΕΒ προς το Sport24.gr, οι εν λόγω πληροφορίες δεν ευσταθούν, καθώς ο ίδιος δεν επιθυμεί να επιστρέψει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, απ’ όπου έχει αποχωρήσει από το 2003, όταν και διετέλεσε για μια τριετία μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει κι επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, σε περίπτωση που τα δημοσιεύματα ανάλογης θεματολογίας και λογικής συνεχιστούν.

Περίληψη βιογραφικού

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. Όμιλος Επιχειρήσεων, ενός από τους κορυφαίους Βιομηχανικούς Ομίλους στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά από το London School of Economics. Το 1978 ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία με έτος ίδρυσης το 1908 εκπροσωπούσε κατασκευαστές προϊόντων μετάλλου και χάλυβα.

Το 1990 ίδρυσε τον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ο οποίος σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό Όμιλο στον τομέα της Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου, της Μεταλλουργίας και των Μεταλλείων, αλλά και των Έργων EPC, με κύκλο εργασιών που ξεπερνάει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και περισσότερους από 2.700 εργαζόμενους.

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ο Όμιλος Μυτιληναίος εισήλθε στον τομέα της Ενέργειας και, σε λιγότερο από μια δεκαετία, έχει εξελιχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με ναυαρχίδα την Protergia, η οποία, από το 2014, δραστηριοποιείται δυναμικά και στην λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, το 2010, ο Όμιλος ένωσε τις δυνάμεις του με τη MOTOR OIL, μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες διύλισης πετρελαίου. Από κοινού ίδρυσαν την M&M Gas Α.Ε., εταιρεία που δραστηριοποιείται στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και έθεσε τις βάσεις για την απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ